sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pupuja

Kerroin jokin aika sitten, että olin löytänyt niiiiin suloisen pussilakanasetin lapsille. Laitoin ne meidän sänkyyn jotta näkisitte paremmin puput koko komeudessaan. Ihastuin niihin kuitenkin niin kovasti itse että harkitsen jo vakavissani, että en annakkaan niitä tytöille. Meidän lapset ovat kyllä vielä aika pieniä ja nämä ovat ihan sellaisia tavallisen kokoisia pussilakanoita, mutta eiköhän ainakin tuo vanhempi voi ottaa jo tämän kohta käyttöön!





Jos tekin innostuitte näistä pupuista, niitä voi ostaa täältä. Olemme olleet viettämässä pääsiäistä vanhempieni luona, mutta palaamme kotiin tänään. Laitan teille tässä lähipäivinä lisää kuvia meidän touhuista mummolassa!



lauantai 30. maaliskuuta 2013

Vihaisia lintuja ja yksi possu

Meillä on viimeaikoina olleet angry birdsit kova sana. Istutimme tyttöjen kanssa nämä pääsiäisruohot viime viikolla ja korkeudesta tulee kyllä pisteitä, mutta en käsitä miten ne jäi noin harvaksi!? Taitaa olla taitolaji tämäkin.... Ainakin angry birdsit näyttävät viihtyvän, ne saivatkin nyt aivan uuden elinympäristön :)



Tyttöjen kaveri " E " pistäytyi myös meillä kylässä vanhempiensa kanssa ja he toivat mukanaan possu kakun :) Ulkona ei melkein maltettu leikkiä kun kaikilla oli niin kova hinku sisään syömään tuota kakkua. On meillä ollutkin hauska viikko ja lisää vain luvassa koko pääsiäispyhien ajan!

Leppoisaa lauantaita!

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Easter eggs...

Meidän piti sitten maalata pääsiäismunia, mutta taisi tuo lasten isä, rakas avopuolisoni innostua tästä asiasta kaikista eniten ;) Tässä lopputulos....


Hupaisaa pääsiäistä!

torstai 28. maaliskuuta 2013

Keltainen ihanuus

Viimeinkin sain leivottua jotain joka sopii tähän hauskaan kakkuvatiin jonka löysin viimekertaiselta Pietarsaaren reissultani. Ihastuin heti tuohon keltaiseen väriin ( näitä löytyi myös punaisena, vihreänä, valkoisena ja pinkkinä Katarina Mariasta ) ja se tuo kivasti väriä ja piristystä pääsiäisen ja keväänkin kattauksiin. 



Tämä porkkanakakku on leivottu Fredrikin äidiltä saamani reseptin mukaan, ja täytyy myöntää, että se on varmasti paras porkkanakakku resepti mikä minulla on ikinä ollut. Reseptin ainemäärät riittävät yhteen isoon uuninpellilliseen, mutta jos sen puolittaa saa vaikka tällaisen pienemmän kakun!

Anopin porkkanakakku

6 munaa
6 dl sokeria
9 dl porkkanaraastetta
1,5 dl öljyä
6 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

150 g maustamatonta tuorejuustoa
90 g voita ( ei sulatettuna )
6 dl tomusokeria
( yleensä haluan että kuorrutetta on reilusti joten uuninpellilliseen teen tämän monesti 1,5 kertaisena...vähintään ) 

Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää öljy. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, lopuksi porkkanaraaste mukaan. Paistetaan 175 asteessa 35-40 min. 
Kun pohja hieman jäähtynyt levitetään kuorrute kakun päälle, pinnalle voi ripotella esim. pähkinärouhetta halutessaan


Herkullista pääsiäisen aikaa!

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Orpo helmillilja

Pääsiäinen, mikä ihana tekosyy hankkia lisää kukkia! Koristelimme kirsikkapuun oksat näillä suloisilla pienillä ripustettavilla munilla ( samanlaiset muuten kuin nuo isommat puiset koristemunat jotka näytin tässä pari päivää sitten). Pohdin kauan mentäiskö vain näin mustavalkoisella teemalla, mutta jotenkin tuo keltainen muna punaisine pilkkuineen oli jotenkin meidän oloinen, joten sekin sai paikan oksilta :)




Jouluna tässä Hellaksen kaakaoliköörimunat laatikossa koreili hyasintit, ja kyllähän nämä helmililjatkin sopivat siihen kivasti.


Yksi ei mahtunut muiden joukkoon, joten se pääsi aivan omaan kahvikuppiin olohuoneen takanreunustalle. Toivottavasti sille ei tule nyt ikävä muita, luin Marian blogista, että hänen huonekasvinsa yritti itsemurhaa... ;)




tiistai 26. maaliskuuta 2013

Let´s play...

Aina kun olemme kiertelemässä kirpputoreja, markkinoita tai huutokauppoja yritämme löytää tällaisia ihania vanhoja pelejä. Harmi vain kun niitä yleensä löytyy niin vähän! Tämä Backgammon on 70- luvulta ja se on ostettu Juthbacka markkinoilta joku kesä sitten. Se on itse asiassa mielestäni niin kaunis, että sehän voisi olla esillä pöydällä vaikka koko ajan!




Omat taidot ovat kyllä aika ruosteessa tämän pelin osalta. Pelaako kukaan enää vanhoja kunnon seurapelejä tai lautapelejä? Myönnetään, että kyllä meilläkin usein tv näpsäistään päälle sen sijaan, että istuisimme sohvalla pelaamassa... tähän täytyy kyllä nyt tulla parannus, pääsiäisenähän voisi olla aikaa!


Kansikuva vasta trendikäs onkin :)



Tämä klassikko Yatzy on 60-luvulta ja löysimme sen läheiseltä kirpputorilta. Yatzya on tullut kyllä pelattua yksi sun toinenkin kerta, loistava peli myös vaikka mökille tai matkalle kun vie niin vähän tilaa.


Kuistimme seinällä on vanha puinen fortuna peli, se on löytynyt Fredrikin vanhan asunnon kätköistä! Tämä toimii ehkä kuitenki parhaiten vain koristeena on se sen verran vanha!

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Valoa keittiöön

Eilisistä keittiökuvista vielä hieman jatkoa... Tässä hieman laajempi kurkistus keittiöömme. Olen täysin ihastunut noihin valkoisiin kaappeihimme ja siihen, että tiskikone, jääkappi ja pakastin ovat piilossa noiden ovien takana. Talomme edelliset omistajat kertoivat, että pohjana on käytetty ihan tavallisia Ikean kaappeja, mutta nuo ovet on vartavasten teetetty puusepällä!


Keittiössämme on myös saareke joka kivasti jakaa huonetta. Toiselle puolelle jää ruuan laittoon ja leipomiseen kuuluvaa aluetta ja toiselle puolelle taas ruokailuun ja yleiseen " hengailuun " liittyvää tilaa. Tällä hetkellä saarekkeen yläpuolelle keikkuu Ikean valaisin, mutta törmäsin paikallisen yrityksen Aveon sivuilla mahtavaan arvontaan. Siinäpä olisikin täydellinen valaisin tuohon! Käykääpä kurkkaamassa sivuja ja osallistukaa myös arvontaan :)



Aurinoista alkuviikkoa!

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pääsiäis fiilistelyjä

Eilisien juhlien lomassa kerkesin myös fiilistelemään pääsiäisellä keittiössämme. Näistä puisista koristemunista on tulossa aivan tämän pääsiäisen suosikkini. Piipahdin pari viikkoa sitten suloisessa pienessä sisustuspuodissa aivan tässä meidän naapurissa, Sisustus & Inredning Ilse:ssä josta löysinkin muutamia ihania koristeita. Kohta alkaakin meidän koti olla jo valmis pääsiäiseen, kunhan tuo ohra vielä kasvaisi....Lapsista oli ainakin hauskaa istuttaa siemeniä ja kastella niitä, kyllä siellä jo pari milliä jotain vihreää näkyykin! Tapaatko sinäkin kasvattaa jonkinlaista pääsiäisruohoa?







Tunnelmallista sunnuntaita kaikille lukijoille!

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Nyt juhlitaan

Tästä päivästä onkin tulossa meille oikein kunnon juhlapäivä. Lähdemme tästä nyt heti aamusta juhlimaan tyttöjen serkun 7 v. synttäreitä, sieltä ei varmasti vauhtia puutu! Sitten toivottavasti päästään vielä kotiin päiväunille kunnes on taas seuraavien juhlien vuoro. Iltapäivällä pääsemme juhlimaan erään suloisen pikkutytön ristiäisiä! 




Ihanaa kun on kivoja juhlia joissa lapsille on paljon tekemistä ja seuraa toisista lapsista ja me vanhemmatkin saadaan aikuista seuraa... ja kuulemma voileipäkakkua ;)

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Lasi viiniä + minä = totta

Lasi punaista Italialaista ja lämpöviltti!

Kettumaista

Nyt on olohuoneen sohva saanut jälleen uudet tyynyt, tai tarkemmin ottaen tyynynpäälliset. Halusin jotain vaaleaa ja raikasta ja päädyin testaamaan näitä vaalean tukooseja tyynynpäällisiä. Kaveriksi niille löytyi suloinen kettu tyyny. En ole ihan varma tämän tyynyn lopullisesta paikasta, saattaa olla että se päätyy vielä lastenhuoneeseen, mutta onhan se aika kiva piristys tuonne sohvalle :) H&M Homella on tällä hetkellä monta muutakin kivaa eläinaiheista juttua, löytyy esimerkiksi lisää tyynyjä, mukeja, lautasia ja pussilakanasettejä... Pussilakanoista puheen ollen, löysin ehkä maailman ihanimmat sieltä meidän tytöille, pussilakanan valtavan isolla pupun kuvalla. Saatte nähdä kuvia siitä tässä myöhemmin!




Ihastuin myös tässä aikaisemmin Annon kolmio kuvioisiin tyynyihin ja tuo harmaavalkoinen tyyny onkin yksi lemppareistani tällä hetkellä.


Hauskaa perjantaita! Toivotaan että lapset nukahtavat illalla hyvin ja meillä on hetki aikaa rentoutua tuossa sohvalla ja nauttia vaikka se lasi viiniä mikä jäi viime viikonloppuna tekemättä!

torstai 21. maaliskuuta 2013

Vilukissan paras ystävä

Lasten leikkihuoneen nurkassa sijaitsee talomme ainoa kaakeliuuni. Sen lisäksi, että se on mielestäni erittäin kaunis siitä on vielä paljon hyötyäkin. Yöpakkasten ollessa vielä näinkin kovia on kaakeliuuni ollut kovassa käytössä. Tapaamme laittaa sinne pari pesällistä puita illalla ja toisen aamulla, niin lämpöä riittää koko päiväksi. Aamuisin onkin ihanaa kun tulemme alakertaan ja siellä on vastassa tämä ihanan lämmin huone. Sopii hyvin tällaiselle vilukissalle, joka on juuri noussut untuvapeiton alta villasukat jalassa ja palelee jo matkalla alakertaan.... Meillä on muuten käytössä maalämpö ja lattialämmitys joka kyllä toimii ihanasti, rakastan näitä lämpöisiä lattioita, mutta tällainen suloisuus ja sähkölaskun pienentäjä on kyllä plussaa :)







Ihanaa päivää kaikille, huomenna on jo perjantai!

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kirsikkapuu kukkii

Pari viikkoa sitten kamalassa lumimyräkässä kävin hakemassa pihaltamme pari kirsikkapuun oksaa. Laitoin ne sisälle maljakkoon ja melkeinpä unohdin ne makuuhuoneemme lipaston päälle. Eilen kun vilkaisin oksia huomasin suureksi ilokseni, että sinnehän on tullut jo kukkia! Piristää ihanasti vielä niin talvista maisemaa ja koko huoneeseen on tullut nyt kevät!



Keväistä päivää kaikille!

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pastaa ja pinjansiemeniä

Mukavaa maanantaita ja alkavaa viikkoa kaikille tänne piipahtaneille! Tässä hieman ruoka tunnelmia viikonlopulta... Tästä " Toscanalaisesta pastasta" on tullut ihan meidän suosikki, jopa lapsetkin söivät sitä ( tosin suurella määrällä ketsuppia ) ;)
Spagetin lisäksi siihen tulee mm. valkosipulia, paahdettuja pinjansiemieniä, saksanpähkinöitä sekä tietysti kermaa ja päälle ripaus maukasta juustoraastetta. 







Mitähän hyvää sitä tänään syötäisiin.....?


sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Satöö dö Huvikumpu 2029

Maaliskuu on jo pitkällä mutta kevät vain antaa odottaa itseään.... Öisin pakkanen paukkuu hurjissa lukemissa mutta keskipäivään mennessä ollaan jo melkein plussan puolella, kiitos vaan aurinko! 
Eilen vietettiin taas paljon aikaa ulkona lasten kanssa, meillä on onneksi ihan kivan iso pihakin joten aina ei tarvitse lähteä kauas pitääkseen hauskaa. Lapioitiin, laskettiin pulkalla ja potkukelkalla, annettiin linnuille ruokaa ja saatiin jopa autokin pestyä siinä sivussa ;)

Fredrik esitteli tytöille omaa verstastaan joka on tehty yhteen meidän ulkorakennuksista. Tytöt tuntuvat olevan innoissaan kaikista työkaluista, vasaroimisista ja maalaamisista. Ja hupsis, miten se SUURI Puuha-Peten työpöytäkin oli joutunut sinne ulos verstaaseen ( sehän oli ennen niin sopivasti keskellä leikkihuonetta ) ;) Yritin siinä sitten perustella, että äiti on ajatellut että tämä olisi tällainen ulkona pidettävä versio työpöydästä....


Kohta saadaan taas kastella kukkia ja kasvimaata...







Tähän olisi kasvamassa viiniköynnös. Mitenhän se on pärjännyt talven yli, näyttää aika ankealta! Pidetään peukkuja, meidänhän piti niin aloittaa se oma viinitila, hih! Mikähän tulee olemaan ensimmäisen pullon vuosikerta...?