perjantai 31. toukokuuta 2013

Kesäpäivä ulkosalla

Näinä kauniina päivinä tuntuu kyllä erityisen onnekkaalta kun saan olla vielä tämänkin kesän tyttöjen kanssa kotona, onhan tässä sitten jo kolme kesää vietettykin! Tuntuu, että täytyy kaikintavoin nyt nauttia näistä päivistä, sitten jatkossa kesälomat ovatkin huomattavasti lyhyemmät.

Vanhempani olivat käymässä meillä tällä viikolla ja toivat lapsille puhallettavan pienen uima-altaan, voi että siitä on ollut iloa :) Polskuttelujen jälkeen voi hyvin kuivatella viltillä kun varjossakin on +26 astetta.





Vanhaan pataan kylvämäni krassit kurkistelevat jo mullan seasta...


ja iltapäiväkahvit päästiin nauttimaan ulkona jälleen kerran.


Ihanaa viikonlopun alkua, alkaakohan jo joillakin teistä jotka olette töissä/opiskelemassa loma?!

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Patisserie kruunulaukku arvonta!

Sain ihanan aurinkoiselta Minnalta kutsun tulla tutustumaan hänen pieneen sisustuspuotiin, Kaunis Cotoon. Puodista löytyy kiva, jatkuvasti päivittyvä valikoima ihania sisustustuotteita, ja on auki parina päivänä viikossa. Jos ette pääse paikanpäälle Vaasaan käymään, tuotteita voi helposti tilata myös Kaunis Coto verkkokaupasta, klik. Tässä hieman maistiaisia alkuviikon vierailultani puodissa!


Eräs teistä onnekkaista saa tämän ihanan Patisserie kruunulaukun jonka Minna lahjoitti! Laukussa on nepparikiinnitys ja nahkaiset kahvat, mitä ihanin kesälaukku!



Arvonnan säännöt ovat seuraavat:

Yhden arvan saat jättämällä kommentin ja kertomalla suosikkisi Kaunis Coto verkkokaupan valikoimasta.

Kaksi arpaa saat kommentoimalla ja liittymällä lukijaksi ja/tai linkittämällä arvonnan blogiisi ( voit käyttää ylläolevaa kuvaa ). Olemalla jo lukija lasketaan myös :)  Ilmoita kommentissasi monellako arvalla olet mukana!

Jos kommentoit anonyymina, muistathan jättää myös sähköpostiosoitteen jotta saan sinuun yhteyttä jos voitto osuu kohdallesi :)

Arvontaan voitte osallistua 29.5.13-9.6.13 välisenä aikana.


Onnea arvontaan!

tiistai 28. toukokuuta 2013

Yksityiskohtia kuistilta

Tässä vielä muutamia yksityiskohtia kuistiltamme joka sai uuden ilmeen viikonloppuna! Hauskaa kun nämä vanhat tuolitkin ovat nyt päässeet hyvään käyttöön. Pieni puinen tuoli on kirppislöytö ja pöydän ympärillä olevat tuolit ovat isovanhemmiltani.


Eilinen päivä olikin aika mielenkiintoinen, mitä kaikkea hauskaa bloggaaminen voikaan tuoda tullessaan :) Käväisin pienessä ja hurmaavassa sisustuspuodissa Vaasassa ja puodin pitäjän kanssa ideoimme teille IHANAN arvonnan. Pysykäähän kuulolla, huomenna kerron teille tästä lisää...

maanantai 27. toukokuuta 2013

Kirsikkapuu

Pihan ihanin puu! Kirsikkapuumme on nyt täydessä kukassa ja joka vuosi yllätyn kuinka kaunis se silloin onkaan. Riippumatossa, hieman puun varjossa on ihanaa rentoutua ja nauttia näistä kesäisistä päivistä... tai ainakin voin katsella sinnepäin ja haaveilla kuinka ihanaa se olisi ;) Tällä hetkellä se toimii lähinnä tyttöjen leikkiveneenä...



Ensimmäisinä kesinä tänne muuttaessamme puusta tuli valtavasti kirsikoita. Oli aivan vaikeaa keksiä mitä kaikkea niistä voisi tehdä. Jos muuten tiedätte hyviä kirsikkareseptejä otan mielelläni niitä vastaan! Nyt on kuitenkin mennyt jo kaksi kesää niin, että kirsikoita on ollut tosi vähän, pidetään peukkuja että tänä vuonna tilanne muuttuu!

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoille!

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Taikamatto!

Kuistin uusi ilme! Viime viikolla saapuikin kauan odottamani matto lasikuistille. Innostuin heti sisustamaan kuistia ja vaihdoin vanhan raidallisen maton tähän ihanaan harmaaseen ( jos tekin innostuitte maton voi löytää täältä, klik.)  Olohuoneessa aikaisemmin olleet harmaat Union Jack tyynyt saivat nyt muuttaa kuistin sohvalle ja ilmeestä tulikin heti jotenkin harmoonisempi. Nämä harmaan ja valkoisen sävyt sopivat nyt kesällä kivasti tänne, vai mitä mieltä olette?






Lasikuisti on varmasti talon ihanin paikka näin kesällä. Miinusta tulee vain siitä, että aurinkoisina päivinä siitä tulee todella kuuma noiden isojen ikkunoiden ansioista. Tänä kesänä päätinkin, että pieniä leikkokukkia lukuunottamatta en ota tänne sisälle mitään kukkia. Viides kesä täällä on opettanut että kukat nuukahtavat tuosta kuumuudesta parissa päivässä....

Sohva näyttää nyt aika houkuttelevalta, pääsisiköhän tuohon vaikka päiväunille tänään ;)


lauantai 25. toukokuuta 2013

Sisko tuli käymään

Meillä menikin viikonloppu suunnitelmat uusiksi kun vanhempani ovat nuhassa emmekä sitten viitsineet lähteä mökille. Onneksi siskoni päätti tulla pienen tyttönsä kanssa meille käymään ja eilisestä tulikin tosi hauska päivä! Pihalla riitti menoa kun siellä touhusi kolmevuotias, kaksivuotias, puolitoistavuotias sekä yksi cockerspanieli.

 Tein nopeasti kakun valmiista marenkipohjista, kermavaahdosta, mansikoista...
 ja mandariineista, tästä tulikin oikein kesäinen kakku!
 Myöhemmin söimme vielä kaikki ulkona puutarhassa!

Tänään olisi luvassa vähän ulkotöitä. Iso puupino odottaa sahaamista, nurmikko leikkaamista, leikkimökki projekti on täydessä vauhdissa ja jaksaisikohan sitä vaikka siivota tuota mansikkamaata ja sen ympäristöä.... tai sitten istuskelen päivän tuossa hiekkalaatikon reunalla :)

Toivottavasti teilläkin paistaa aurinko!

perjantai 24. toukokuuta 2013

Kesä joka päivä!

Kesä, mikä ihana tekosyy syödä jäätelöä joka päivä :) No, ehkä ei ihan joka päivä mutta usein kuitenkin, tässä testissä Ainon Creme Brulee, hyvää oli! Ajatella, että kesää on nyt vietetty jo viikon verran ja musta tuntuu kun sitä olisi kestänyt jo kuukausia, tähän on todella jo tottunut. Aamuisin ei edes tule katsottua lämpömittaria vaan kaikille mekot tai t-paidat pälle automaattisesti :) Nyt tulee kyllä kova pettymys jos kylmät ilmat tulevat takaisin. Tänä viikonloppuna pääsemme piipahtamaan myös vanhempieni mökillä meren rannalla joten pidetään peukkuja, että ilma pysyy aurinkoisena. Uskaltaisikohan sitä uimaankin ( kysyy se joka hädin tuskin tarkenee uida heinäkuussa....)?


Ruohokin kasvaa sitä vauhtia että saisi jo pari kertaa viikossa leikata. Fredrik urheana otti haasteen vastaan.... " I fought the lawn, but the lawn won "
Ihanat tulppaanitkin ovat nyt parhaimmillaan. Nyt voinkin olla tyytyväinen että viime kesän lopulla otin mukaan Plantagenista kassillisen tulppaanin sipuleita kun sai -70%, ne ovat niin kauniita!

Mitä teillä on suunnitelmissa viikonloppuna? Toivottavasti siitä tulee juuri sellainen kuin toivoitte!

torstai 23. toukokuuta 2013

Strangers in the night

Nyt tuli kyllä kokeiltua sellaista herkkua, että pakko laittaa ohje heti tännekin :) Minulla on kirja Strömsö, parhaat palat ja siellä on kivojen " tee se itse" juttujen lisäksi paljon ihania reseptejä! Päätin tehdä lämpimiä voileipiä nimeltä Strangers in the night, nämä leivät eivät varmasti jää meillä vieraiksi... Tässä vinkki jos mietitte mitä söisi viikonloppuna ;)

Levitä valitsemasi leipäviipaleiden päälle Dijon sinappia ( tämä hunajainen versio sopi tosi hyvin ).
Leikkaa tomaatit ja mozzarellajuusto viipaileksi ja levitä sinapilla voideltujen leipien päälle. Halutessasi voit ripotella päälle punasipulia ( itse en halunnut ) ja lopuksi juustoraastetta esim. västerbottensostia. Reseptissä sanottiin, että bassillika tulisi laittaa leiville ennen uuniin menoa, mutta itse halusin laittaa ne leivälle vasta myöhemmin kun ovat jo tulleet uunista.

Paistetaan 200-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa. Laita päälle parmankinkkuviipaleet ja ranskankermaa nokareina sekä hiukan oliiviöljyä ( + basillika ). Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Leivät voi nauttia vaikka ulkona kauniissa auringonpaisteessa :)

Tässä vielä ainekset:
leipää
dijonsinappia ( hunajaista )
mozzarellajuustoa
tomaattia
punasipulia
tuoretta basillikaa
helposti sulavaa juustoa
parmankinkkua
ranskankermaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Maukkaita hetkiä leipien parissa!

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Haisunäätä & Co.

Kerroinkin aikaisemmin, että olin tilannut Papershopista näitä suloisia Ferm Livingin Marionette sarjan postikortteja. Näistähän piti tulla taulut lastenhuoneeseen ja niin tulikin :) Kiva kun tämä projekti ei jäänyt vain pyörimään pöytälaatikkoon vain sain sen aika nopeasti toteutettuakin. Asiaa auttoi kyllä, kun bongasin Clas Ohlsonilta kehykset jotka olivat kuin tehty näille korteille. Aluksi epäilin, että tällaisia pieniä neliön mallisia kehyksiä on tosi vaikeaa löytää, mutta niinpä vain sieltä löytyi juuri sopivat. Kehyksiä löytyi myös mustana, mutta nämä valkoiset toimivat mielestäni kivasti tähän tarkoitukseen.


Vanhempi tytöistä joka on vasta hetki sitten siirtynytkin nukkumaan tuohon sänkyyn tykkäsi näistä kovasti. Kissa tuossa keskellä on kuulemma suosikki :)
Nukkumaan meneminen onkin nyt paljon hauskempaa kun voi katsella hauskoja tauluja seinällä sekä tähtitaivasta katossa :)


tiistai 21. toukokuuta 2013

Päiväunet varjossa

Eilen päivä menikin pitkälti ulkona ja lasten touhuissa. Tällä meidän pienimmällä on joskus vähän vaikeaa nukahtaa päiväunille ja niin kävi eilenkin. Lämpöisen ilman helliessä meitä edelleen, päätin sitten ottaa tytöt ulos josko uni maistuisi siellä paremmin. Sisällä olikin oikeastaan tukahduttavan kuuma, joten ei ihmekkään että siellä ei huvittanut nukkua... 

Otettiin sitten viltit, tyynyt ja kaikki unilelut mukaan ulos ja laitoin mielestäni niin houkuttelevan näköisen paikan tytöille tuohon nurmikolle hieman varjoon. Tuossa nukahtaa varmasti hetkessä ajattelin, päiväunet ulkona, voiko sen ihanampaa olla!? Itse haaveilin jo makaavani siinä vieressä riippumatossa sisustuslehtien kanssa sillä aikaa kun he nukkuvat... 

Lopputuloksen voikin arvata, unilelut olivat ainoat jotka nukahtivat....!


Paremmalla onnella tänään ;)

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kesää, kukkia ja kadonneita kenkiä

Meidän keittiön on nyt vallannut ihana kesäinen tunnelma. Neilikat päätyivät valkoiseen kannuun ja pellava sekä pitsi levittäytyvät ihanasti pöydälle...



Eilen meillä oli sukulaisia käymässä ja söimme ensimmäistä kertaa ulkona, grillattiin, syötiin salaattia ja jälkkäriksi tietenkin jäätelöä. Myöhemmin kerkesimme vielä etsiä omat ja lasten kesävaatteet talvisäilytyksestä. Yksi kenkäpussi kuitenkin puuttuu, siellä olisi Mollyn viime kesän kengät jotka sopisivat Maijalle nyt hyvin... en ymmärrä missä se on, miten voi jokin pussi kadota noin jäljettömiin?! Tänään jatkuu siis etsiminen :)

Aurinkoista päivää, voi kun kohta saisi jo poimia pihalta ihanan sekoituksen kesäkukkia maljakkoon! Unohtuu ihan että on vasta toukokokuu, lämpö ja aurinko on aivan sekoittanut pääni :)


lauantai 18. toukokuuta 2013

Kesäinen aamu keittiössä

Tämä aamu on ollut yksi kauneimpia pitkään aikaan! Kun herää jo kuudelta ( kiitos lapset ) kerkeää yllättävän paljon.... Teimme jo suursiivouksen ja sain viimein pestyä keittiömme lattiat jotka ovat vaivanneet koko viikon. Näiden pienten kanssa kun täällä elelee ruokia ja juomia tippuu lattialle ihan kiitettävästi joten moppia saisi oikeastaan heiluttaa monta kertaa viikossa.

Nyt on kyllä niin tyytyväinen olo! Ikkunasta kuuluu linnun laulua ja pieni tuulenvire puhaltaa sisälle, aurinko paistaa ja keittiön lattia hohtaa puhtaana ja raikkaana. Nämä ovat niitä hetkiä jotka kannattaa muistaa sitten talvella :)



Fredrik ja tytöt ovat ulkona hiekkalaatikolla, taidampa lähteä sinne mukaan. Aivan ihanaa aurinkoista päivää kaikille!

perjantai 17. toukokuuta 2013

Kesä tuli smurffikylään

Tällä viikolla ollaan oltu ulkona varmaan enemmän kuin koko talvena yhteensä :) Onpa ollut mahtavat ilmat, huvittaisi jo julistaa kesä alkaneeksi! Tässä vähän kohokohtia meidän viikosta...


Olimme läheisessä leikkupuistossa ja lapset löysivät hiekkalaatikon uumenista sinisen katuliidun. Sen  jälkeen pyörätie meille kotiin ja meidän pihan kivet muuttuivat sinisiksi! Tytöt itse muistuttivat lähinnä smurffeja ;)



Esikasvatetut auringonkukat pääsivät ulos aurinkoon...



Ihastelimme myös kukkapenkkien ensimmäisiä kukkijoita...


Mansikat näyttävät vielä tällaisilta... viime vuonna saimme jo ihan kivasti mansikoita parista pienestä penkistämme. Tänä kesänä tekisi mieli laajentaa mansikkamaata sillä se on kyllä meidän suosikki marja. Täytyy myöntää, etten ole niinkään innostunut persiljan tai tillin kasvattaja ( vaikka niitäkin on meiltä välillä löytynyt ), ensimmäisiä mansikoita taas odotan kuin kuuta nousevaa. Erilaisia salaatteja voisin toisaalta kyllä koittaa kasvattaa tänä vuonna...


hiekkalaatikkokin kaikkine leluineen on ollut suuressa suosiossa...


ja riippumattokin saatiin jo ulos, tässä kelpaa loikoilla ja nauttia kesäpäivistä. Jään mielenkiinnolla odottamaan kuka pääsee käyttämään tuota eniten... veikkaan että en ole kovin korkealla tuolla listalla ;)

Ihanaa helteistä päivää kaikille!