keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vapun hauskin koriste - DIY

Vapuksi helppo ja hauska koriste vinkki! Kaikenlainen pahvi tai paperi sopii tähän askarteluun hyvin. Meiltä löytyi kaunista mustavalkoista salmiakkikuviollista lahjapaperia, ja se näyttikin oikein kivalta ja " vappumaiselta " .
Leikkasin ensin isomman lahjapaperiarkin puoliksi. Nämä puolikkaat leikkasin vielä uudestaan puoliksi, ja sen jälkeen taittelin paperin viuhkamaiseen muotoon. Teippasin koristeen takapuolelta paperin taitoskohdasta yhteen, jotta tuo viuhkamainen muoto säilyy. Näitä tehdään kaksi samanlaista ja liitetään teipillä yhteen, jotta tulee ympyrä. Lopuksi vielä pujotin ohuen ompelulangan neulan avulla viuhkan keskiosasta läpi ja kieputin solmun, jotta viuhkat pysyvät yhdessä keskeltäkin. Lankaa kannattaa ottaa sen verran pitkä pätkä, että sitä riittää keskeltä vielä suoraan ylös ripustamista varten.
Aika kivat koristeet näistä tuli mielestäni, ja toki sopivat muihinkin juhliin kuin vappuun. Lasten kesän synttäreille näitä voisi tehdä jossakin toisessa värissä tai kuviossa!
                           
Pieni arvontavinkki vielä tähän loppuun. Instassa t.susanna on käynnissä arvonta Crocsin upeista aurinkolaseista 1.5.2015 saakka. Tulkaahan osallistumaan!

Leikkihuoneen uudet raikkaat tapetit

Eilen oli hauska päivä leikkihuoneen/vierashuoneen remonttia ajatellen. Tilaamani tapetit saapuivat ja olivat kyllä aivan niin ihanat kuin toivoinkin! Kyseessä on siis Miss Printin tapetti Little Trees ja värinä white&white. 
Vaikka asumme vanhassa maalaistalossa ja tänne ehkä olisi ollut sopivampaa valita jokin vanhanaikaisempi tapetti, tämä raikkaus ja ihana kuvio oli juuri sitä mitä kaipasimme. Kun seinät ovat vaaleammat ja yksinkertaisemmat, voi tänne helposti tuoda lisää väriä tyynyillä, verhoilla ja tietenkin leluilla. Alla muutamia kuvia leikkihuoneesta vuosien varrelta muistin virkistykseksi!
Hauskaa nähdä miten huone tulee muuttumaan uuden tapetin myötä! Ihanaa oikeastaan päästä samalla tyhjentämään koko huone ja pohtia millä tavalla huonekalut olisi parasta järjestää. Tuntuu, että ne eivät ihan parhaalla mahdollisella tavalla ole tuonne nyt sijoitettu...
Jännittäviä remppahetkiä luvassa siis lähiviikkoina!

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kattauksen keltainen väriläiskä

Sunnuntaina meillä oli talo täynnä sukulaisia, hyvää syötävää, paljon puhetta ja naurua sekä lasten touhuamista. Ihan parhaita tällaiset päivät! Tein sen britakakunkin josta mainitsin aikaisemmin, mutta tällä kertaa ei ehkä ulkonäkö ollut paras mahdollinen ;) No, onneksi se ei makua haitannut vaan mansikat ja vadelmat kermavaahdolla maistuivat ihanalta siinä.
Kattauksen piristys oli ehdottomasti ihana auringonkukka . Se olikin tosi kaunis väriläiskä pöydällä ja Marimekon keltaiset servetit sopivat sen kaveriksi hienosti. Hauskoja muistoja tuli taas tuolta päivältä, kyllä se vaan kannattaa järjestää juhlia aina kun niihin on mahdollisuus ;)
Eilen olin kotona lasten kanssa ja herkuteltiin vielä britakakku jämillä.. kerettiin muuten jo aloitella vappu koristelujakin, niistä lisää kohta.
Hauskaa päivää!

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Testissä Crocs Stretch Sole Flat kengät - sinulle ja hänelle

Miehelläni ja minulla on ollut testattavana Crocsin uutuudet Stretch Sole kokoelmasta. Omiksi suosikeiksi nousi nämä ihanat Women´s Stretch Sole Flat ( klik )kengät värissä light grey/stucco. Nimensä mukaisesti nämä joustavat tosi hyvin ja ovat aivan ihanat kävellä. Päällinen on aika napakkaa kangasta ja mielestäni nämä ovat aavistuksen pienempää kokoa kun muut Crocsit joita olen testannut. Jos miettii kahden koon välillä kannattaa kyllä valita se suurempi koko.
Kyseessä on tosi monipuoliset kengät, sillä sopii mielestäni aivan yhtä hyvin kesämekon kaveriksi kuin rennosti farkkujen kanssa pidettäviksi!
Miehelläni on Men´s Stretch Sole Loaferit ( klik ) värissä tumbleweed /stucco. Hän kertoi, että kengät tuntuivat uskomattoman kevyiltä jalassa, ihan kuin ei olisi kenkiä lainkaan. Ne istuvat tosi hyvin jalkaan ja näillähän jaksaisi kävellä vaikka kuinka kauan. Mieheni käyttää normaalisti kengissä kokoa 43 ja meidän valitsema koko 43-44 istui aivan täydellisesti!

Ehdottomasti kevään ja kesän lempikengät, tykkään kovasti myös tuosta ballerinamaisesta ulkonäöstä. Sain myös teille, blogini lukijoille huippu kivan alekoodin ostoksiinne. Koodilla HUVIKUMPU20, saatte -20% koko Crocs tilauksestanne! Alekoodi on voimassa koko tämän viikon, eli sunnuntaihin 3.5.2015 saakka.

PS. Instagramini ( t.susanna ) seuraajille on myös luvassa jotain hauskaa myöhemmin tällä viikolla... alimmassa kuvassa näkyy jotain ihanaa kesäistä joista on arvontaa tulossa instaan!

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Meillä kasvaa bambu!

Olin alkuviikolla ihanassa Anemone kukkakaupassa etsimässä kukkia tämän päivän juhliin ja kukkien lisäksi mukaan tarttui myös jotain aivan ihanaa... nimittäin tämä bambu. Tarkemmalta nimeltään se on Fargesia rufa. En olisi uskonut, että meidän leveysasteilla viihtyisi tällainen kasvi, mutta niin vain on. Tämä kestää yli -20 asteen pakkasiakin.  

Löysin varastostamme vanhan saviruukun ja sehän olikin juuri sopiva bambulle. Se saa nyt majailla lasikuistilla tai pihallamme hetken tässä ruukussa, mutta heti kun ilmat lämpiävät istutan sen tuonne pihalle. Pitäkäähän peukkuja, että tästä tulee sellainen kolmimetrinen ihanuus joskus!
Hauskaa sunnuntaita kaikille!

ps. Huomenna olisi luvassa mieheni ja minun kokemuksia uudesta Crocs Stretch Sole kokoelmasta ja jaossa myös huippu kiva alekoodi! Pysykää kuulolla :)


lauantai 25. huhtikuuta 2015

Päivän kuulumiset ja olohuone pohdintoja

Hauskaa lauantaita kaikille! Meillä kuluu päivä ihan kotosalla ja valmistellaan miehen huomisia juhlia. Tekisi mieli tehdä Brita-kakku, se onkin ihanan raikasta mansikoiden ja vadelmien kanssa ja jotain suolaistakin tarjottavaa olisi keksittävä. Juhlia on aina mukavaa järjestää, joten eiköhän tästä tule ihan hauskaa :)

Kuvissa näkyy meidän olohuonetta, jonka sisustuksessa ei olekkaan pitkään aikaan tapahtunut mitään muutosta. Tykkään edelleen näistä H&M Homen sivuverhoista, jotka hankin aikaisemmin talvella ja sohvalla oleva House Doctorin tyyny on yksi sohvan lemppareistani. Kesäksi olisi kuitenkin kivaa muuttaa huoneen ilmettä raikkaammaksi. Ehkä ihan valkoiset ilmavat sivuverhot olisi se juttu!

Rentoa ja hauskaa päivää!


perjantai 24. huhtikuuta 2015

Minä en - haaste

Sain ihanalta Annikalta Karkkipurkki blogista haasteen, jossa tulisi kertoa asioita, joita ei koskaan tee. Aika hauska vai mitä!

Tässäpä mun listaa: En ole koskaan nukkunut taivasalla ( enkä teltassakaan kuin muutamia kertoja ). En syö sipulia. En ole matkustanut lentokoneessa kuutta tuntia kauempaa. En koske hämähäkkeihin. En koskaan muista pestä hampaitani sähköhammasharjalla ( vaikka mulla sellainen onkin )vaan tartun aina siihen " tavalliseen " hammasharjaan. En pääse ikinä ajoissa nukkumaan. En tykkää nukkua ihan pimeässä. En muista milloin olisin nukkunut yli klo 7 aamulla. En laita puhelinta herättämään aamuksi. En ole koskaan kutonut villasukkaa. En ole värjännyt hiuksiani kokonaan toisen väriseksi. En vaihtaisi meidän elämää täällä vanhassa maalaistalossa mihinkään. Kotimme ei ole koskaan ilman kukkia tai viherkasveja :)

Haasteen saa napata mukaan kuka vain haluaa, kivaa jos tulette vinkkaamaan jos olette tämän toteuttaneet :)

Perjantaikukilla toivottelenkin hauskaa päivää!

torstai 23. huhtikuuta 2015

Makuuhuoneen lehtiteline, DIY

Ihanaa kun aamuaurinko on jo paistanut muutamana aamuna oikein kunnolla sisään, tulee niin kesäinen olo. Makuuhuoneemme on talomme yläkerrassa ja viistojen kattojen ansiosta huoneen molemmilla puolilla on tällaiset pienet ikkunat. Vaikka kaikki tämä valo onkin tosi ihanaa, harkinnassa on kyllä esimerkiksi jonkinlaisen pimentävän kankaan ompeleminen noihin verhoihin. Lähinnä sen takia, että lasten huone on tässä vieressä ja ilta-aurinko huoneen toiselta puolelta paistaa suoraan heidän huoneeseensa. Silloin nukkumaan meneminen ei kyllä tunnu oikein houkuttelevalta ;)
Instan puolella sain tässä viikolla kysymyksen, missä säilytämme sisustuslehtiä? Makuuhuoneessa meillä onkin " lehtiteline" johon olen erityisen tyytyväinen. Vanhat Milkan puulaatikot on pinottu päällekkäin ja alimmaiseen on kiinnitetty pyörät helpottamaan laatikoiden siirtelyä. Näyttää melkeinpä pieneltä lipastolta!

Ihanaa päivää, miten teillä muuten säilytetään lehtiä?

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Avokadosmoothie

Meillä on jälleen innostuttu smoothie juomista ja ne pelastavatkin monet arkipäivän aamut. Erilaisia marjavahtoehtoja olemme myös testanneet, mutta yksi lemppari ohjeistani on tämä avokadoa sisältävä resepti.

Avokadosmoothie ( kahdelle )

1 avokado
1 banaani
2 dl turkkilaista jugurttia
1,5 dl maitoa
1-2 tl hunajaa ( voi jättää pois )

Helppoa ja hyvää!

Energistä päivää kaikille <3 

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Ikkunalaudalla sädehtii afrikantähdikki

Eilinen päivä kului lasten kanssa leppoisasti kotona. Hauskoja nämä vapaat maanantait kun saa ihanasti pidennetyn viikonlopun ja lastenkaan ei tarvitse olla päivähoidossa koko viikkoa. Itse asiassa miehenihän on kotona heidän kanssaan sitten vastaavasti perjantaisin, ja tämä järjestely tuntuu kyllä aivan ihanalta :)

Aurinko paistoi täydeltä terältä, ja nämä kauniit afrikantähdikit ( oranssi kukka ) ja neilikat, jotka löysin Anemone kukkakaupasta suorastaan sädehtivät keittiön ikkunalla. Tosi upea väri ja niin kestävät, nämä ovat olleet meillä jo kuun alusta ja vieläkin näyttävät yhtä hyviltä kuin päivänä jona sain ne!

Meillä on muuten tulossa juhlat viikonloppuna, joten leipomista ja kaikenlaista järjestelyä luvassa siis tälle viikolle. Aurinkoista päivää kaikille!

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Tapetilla leikkihuoneessa

Viikonlopun ohjelmassa ovat tapetit näytelleet suurta roolia. Olenkin aikaisemmin kertonut, että leikkihuoneen remontti tulisi ajankohtaiseksi tässä keväällä ja nyt viimein pääsimme valitsemaan tapetteja huoneeseen. Leikkihuoneessa ovat olleet nämä sininset Duro Gammalsvenska tapetit ja kyllähän ne ihan kauniit ovat, mutta nyt kaivataan kuitenkin jo muutosta... ja valoisuutta!


Tapettivalintojen lomassa, tuli lasten kanssa askarteltuakin vähän taidetta leikkihuoneeseen. Vanhalle tapetinpalalle tuli hyvää käyttöä kun teimme siitä taulun leikkihuoneeseen. Aivan ihana kuvio mielestäni ja sopii loistavasti tulevan leikkihuoneen tunnelmaan :)

Leikkihuoneen uusi tapettikin on nyt sitten vihdoin ja viimein valittu. Ihania vaihtoehtoja oli vaikka millä mitalla, mutta viimein löysimme suosikkimme ja luulen, että tästä tulee oikein hyvä. Avainsana, oli raikkaus tämän tumman ja sinisen tapetin jälkeen... Miss Printin Little Trees White&White ( klik ) tulee olemaan leikkihuone/vierashuoneen uusi tapetti, tuskin maltan odottaa, että päästään tapetoimaan!

Hauskaa alkavaa viikkoa kaikille!


sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Muistellaan vanhoja - haaste

Ihana Seija Stella Vanlija blogista antoi haasteen muistella vanhoja. No, sehän sopii oikein hyvin, koska teitä uusia lukijoitakin on varmasti tullut viime aikoina mukaan. Tässä hieman tarinaa meistä ja meidän talosta, josta Huvikumpu Living blogi pitkälti muodostuukin.
Kuva Sara Bondegård, Studio-Sara.

Talomme on vanha 1880-luvulla rakennettu hirsitalo, olemme asuneet tässä nyt 6 v. Vanhat talot ovat olleet aina lähellä sydäntämme, ja täällä onkin ihanaa päästää mielikuvitus valloilleen ja sisustaa ja remontoida vanhaa taloa.


 Lasten makuuhuone....


ja leikkihuone :)


Meidän makuuhuone.


Keittiö, joka onkin lempparipaikka talossamme. Viime vuonna näihin aikoihin keittiö kokikin suuren muutoksen kun poistimme vanhat tummat tapetit ja maalasimme seinät Kalklitir Palladio värillä. Huonekalujen järjestys muuttui samalla, ja koko tilasta tuli paljon avarampi ja käytännöllisempikin. Viimeisin hankinta keittiöön on jouluna hankittu iso lankkupöytä. Sen valmisti eräs puuseppä toiveidenmme mukaisesti ja olemme kyllä olleet pöytään tosi tyytyväisiä!


Lasikuisti on varmasti keittiön jälkeen toinen lempipaikkani :)

Loppuun vielä muutama kuva viime kesän häistämme joita on ain ihanaa muistella. Häät pidettiin täällä meidän omalla pihalla <3 ( kuvat: Michaela Fagerudd )

Hääkimpu teki ja suunnitteli huippu taitava Nina, Lilja´s Corner blogista!


Kiitos Seija vielä kivasta haasteesta :) Haluaisiko Valkoista Harmoniaa - blogin Heli muistella myös vanhoja? 

Hauskaa päivää kaikille!