lauantai 30. toukokuuta 2015

Raikasta maalaistunnelmaa keittiössä

Ihan alkuun suuret suuret kiitokset teille ihanat kaikista kannustavista kommenteista edelliseen postaukseen <3 Lupasin ottaa rennosti ja antaa kaiken olla enemmän heikunkeikun, mutta tulihan sitä kuitenkin vähän keittiötä siivottua viikonlopun kunniaksi ;) Muuten päivät ovat kyllä menneet rennosti, olen ollut pitkillä kävelylenkeillä joka päivä ja syönyt terveellisesti!
Taustalla näkyy vilaus meidän remontoidusta leikkihuoneesta. Tänään olisikin tarkoitus viimeistellä huonetta ja saada hyllyt ja taulut oikeille paikoilleen.

Viime vuonna tähän aikaan kirsikkapuu kukki jo täysillä, mutta nyt huomaa selvästi kuinka viileää on ollut. Hain taas pihalta oksia sisälle siinä toivossa, että saadaan nopeammin ihastella kukkia ainkin täällä sisällä.Vihreät oksat ovat kyllä jo sinänsä kauniita sisustuksessa!
Ihanaa päivää ja onnea kaikille valmistuneille!

PS. Jos olette aikeissa tapetoida, vielä tänään ja huomenna sunnuntaina saatte -20% alennusta kaikista ihanista Majvillanin tuotteista Aveon verkkokaupasta koodilla MAJVILLAN MAJ 2015. Koko valikoiman näette täältä, klik. Eikö olekkin ihania tapetteja?




torstai 28. toukokuuta 2015

Elämäntaparemontti alkaa!

Hieman syvällisempiä pohdintoja tällä kertaa... Maanantaina illalla yht´äkkiä tunsin kovaa puristavaa kipua ylävatsassa tai ehkä lähemmin rintakehässä, kylmiä väreitä meni joka puolella ja sydän hakkasi. Onneksi olin silloin siskoni luona käymässä, joka on lääkäri ja he passittivatkin minut tarkempiin tutkimuksiin. Ei mitään hätää siis enää, luulen että kyseessä oli alkava vatsahaava tai ruokatorven tulehdus... mutta kuitenkin hyvä herätys siihen, että nyt on aika elämäntaparemontille!
Myönnetään, että olen välillä aikamoinen stressaaja ja ehkä jopa vähän liian kiltti. Jos joku tarvitsee apua, siihen on vaikeaa sanoa ei ja haluan aina tehdä kaikki 110% oli sitten kyse töistä tai ihan vain kotioloista. 


Onhan se tosi hyvä, että asiat tekee kunnolla, mutta ehkä olisi nyt hyvä aika oppia ymmärtämään, että vähempikin riittää. On vaikeaa olla "maailman paras " äiti, pitää koti siistinä, pärjätä töissä parhaimpien mukana ja ylläpitää blogia ;) Lupaan nyt siis ihan julkisesti ottaa iisimmin. Alan kuntoilemaan useammin, katson tarkemmin mitä syön, koitan muistaa, että kotona ei tarvitse aina olla niin siistiä ja tavarat järjestyksessä ja töissäkin koitan olla stressaamatta liikaa. 


Vaikka maanantainen tapahtuma oli pelottava juttu, olen samalla tosi iloinen että havahduin pohtimaan sitä, mikä oikeasti on tärkeää! Rakasta blogiharrastusta en halua kuitenkaan lopettaa, se tuo niin paljon iloa elämään, mutta ehkä ymmärrätte, jos ihan joka päivä ei postauksia näy. Annan itselleni nyt luvan rentoutua ainakin muutamana iltana viikossa, enkä tee silloin yhtään mitään ;) Tai mahdollisesti suuntaan silloin ulos lenkille.... Blogi päivittyy kyllä muutaman kerran viikossa, mutta ehkä ei ihan joka päivä :)

Tällaisia pohdintoja tällä kertaa, toivottavasti en säikyttänyt teitä ihania lukijoita minnekään <3 Aurinkoista päivää!

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kesän parhaimmat sandaalit Crocsilta

Minulla on ollut testattavana ehkä tämän kesän makeimmat sandaalit, Crocsin Women´s Huarache Flat sandaalit. Väriksi valikoitui ihana coral/grapefruit ja nämä kengät ovat kuin itse aurinko, niin pirteät ja juuri " minun väriset ". Olen ehkä aikaisemmin jopa vähän vierastanut sandaali-mallisia kengiä, mutta näihin ihastuin heti. Kengät ovat kevyet, ihanat jalassa ja ne on tosi helppo vain pujauttaa jalkaan. Nämä sopivat hyvin niin hiekkarannalla kävelyyn kuin keskustassa shoppailuun :)


Women´s Huarache Flat sandaalejä löytyy yhdeksässä eri värissä, löysitteko jo oman lempivärinne sieltä?  Jos mietitte sopivaa kokoa itsellenne, tässä oma vinkkini : Itse käytän normaalisti kokoa 40 kengissä ja näissä valitsin koon 39-40 joka olikin ihan nappivalinta. Joten, jos mietitte kahden koon välillä, näistä kannattaa valita se pienempi.


Toivottavasti ilmat alkavat jo kohta lämmetä kunnolla, niin että kengät pääsevät tositoimiin. Nämä jalassa voi kyllä nauttia aurinkoisista kesäpäivistä ja vieläpä aika tyylikkäästi!

Hauskaa viikon jatkoa kaikille :)

maanantai 25. toukokuuta 2015

Kukat sanomalehdessä

Takana ehkä hauskin viikonloppu pitkiin aikoihin :) Meillä on ollut eräs ystäväperhe kyläilemässä koko viikonlopun ja naurua on riittänyt. Lapsillakin on ollut hauskaa, kun saivat leikkikavereita meille ja tulihan samalla testattua miten uusi leikkihuone toimii vierashuoneena. Lauantai-iltana lastattiin vielä pöydät täyteen herkkuja ja katsottiin miten euroviisuissa kävi. Saimme muuten heiltä tuliaisiksi mm. tämän kauniin kukan. Olen ihastellut tätä koko viikonlopun ja todennut, että kylläpäs tuleekin kaunis kimppu, kun kukan käärii sanomalehteen ja sitoo sen narulla!


Eilinen päivä vieraiden lähdettyä kuluikin suurimmaksi osaksi ulkona puutarhatöissä. Oli upea ilma, ja syötiin kesän ensimmäinen lounas ulkona palviljongissa. Kävin jo ostamassa pari kassillista kesäkukkiakin, toivottavasti eivät nyt jäädy tuolla pihalla! 

Aurinkoista uutta viikkoa, meillä onkin vielä se kuuluisa maanantainen vapaapäivä :)


sunnuntai 24. toukokuuta 2015

VIP-ilta Indiskassa

Tapaatteko käydä usein Indiskassa ostoksilla? Itse tulee kyllä käytyä siellä tasaisin väliajoin, ja joka kerta siellä on vastassa niin ihana väripläjäys yhdistettynä kauniisiin sisustusesineisiin ja vaatteisiin. Viime viikolla oli viettämässä Indiskassa hauskaa VIP-iltaa, jonka ihana Nadia oli järjestänyt yhdessä Indiskan kanssa. Illan aikana saimme kuulla lisää Indiskan toiminnasta ja tuotteista ja täytyy kyllä sanoa, että heidän ekologinen ajattelutapansa on aivan huippua. Viime aikoina he ovat myös muuttaneet muovikassinsa maksullisiksi, jotta niiden käyttö vähenisi. 
Ilta alkoi kuplivalla juomalla, ja kun kaikki porukalla ihastelimme näitä kauniita laseja meille kerrottiin niiden muodon olevan peräisin Marie Antoinetten rintojen muodosta ;)
    Kuvat: Lizettepinglan
Indiska on hauska paikka siinäkin mielessä, että värikästä sisustusta rakastavalle sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa, mutta niin myös hieman luonnonläheisimmistä väreistä pitävälle. Erityisesti silmiin pisti myös kauniin raikaat sinivalkoiset astiat. 

Itselleni tarttui mukaan jotain hieman poikkeuksellisen väristä, tämä ihana pusero korallin sävyssä. Olen aina ajatellut, että eihän punertavat sävyt sovi minulle vaatteissa kun olen niin punahiuksinen, mutta tähän kyllä nyt jotenkin ihastuin! 
Kiitokset blogiystäville ja Indiskalle erittäin mukavasta illasta :) 
Mukana olivat myös: Nadia, Simone, Linda, Ingela, Lizette, Johanna ja Joanna.


lauantai 23. toukokuuta 2015

Leikkimökissä voi leikit alkaa

Sen verran aurinkoisia päiviä meillä on jo ollut, että kesän lempipaikka, lasten leikkimökki päästiin siivoamaan leikkikuntoon. Pari kesää sitten vanha luhtiaitta pihallamme remontoitiin leikkimökiksi ja se on ollut kyllä tosi suosittu sen jälkeen! Hirret maalattiin valkoisiksi sisältä ja lisättiin iso ikkunakin tuomaan lisää valoa. Muuten leikkimökki on kalustettu meidän omilla vanhoilla esineillä tai kirppislöydöillä. Osa niistä maalattu punaiseksi tai valkoiseksi teeman mukaan.
Tästä vanhasta leikkimökki postauksesta näette, miltä tuo luhtiaitta aikoinaan näytti ja miltä se näyttää nyt ulkopuolelta. Vaikuttaa siltä, että tästä tulee meille kioski kesällä, kun on oikein kaksi kahvilan pöytääkin.

Lisää lämpöisiä kelejä odotellessa, ihanaa päivää!


perjantai 22. toukokuuta 2015

Ihanat retrolöydöt leikkihuoneeseen

Leikkihuoneen rempan yhteydessä veimme pois pienen ja matalan pöydän, jolla tytöt ovat ennen askarrelleet. Sen tilalle piti saada jotain, mutta mitä..... ajatukset vaihteli kirjoituspöydästä lipastoihin, mutta oikein sopivaa ei löytynyt. Kunnes sitten silmiin osui Findit sivulla nämä tuolit sekä pöytä. 
Aivan ihanat! Jotenkin aika retrot ja sopiikin huoneen tunnelmaan kivasti. Tytöt tykkäsivät valkoisista muovituoleista oikein paljon ja plussaa tuli siitä, että ne pyörivät :) Tuolit ovat ilmeisesti ruotsalaista tuotantoa ja pohjassa lukee Overman. Pyöreä pöytäkin on tosi kiva, tähän mahtuu varmasti hyvin piirtelemään ja askartelemaan. Sellainen pieni ongelma tässä toki tuli, että haluaisin tänne kaksi tuolia vielä lisää.... Sitten meillä vanhemmillakin olisi jokin istumapaikka kun askarrellaan yhdessä. Tuskin onnistun löytämään toisia samanlaisia. No, ehkä ei haittaa vaikka niiden kaveriksi tulisi jotkut aivan muut tuolit, kunhan ovat valkoiset!

Hauskaa perjantaita kaikille! Meille tulee ystäviä yökyläilemään koko viikonlopuksi, joten paljon hauskoja hetkiä siis luvassa :)



torstai 21. toukokuuta 2015

Guacamole grillatuista avokadoista

Meillä pidetään kovasti guacamolesta, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että ne kaupan valmiit versiot ovat melkeinpä kaikkea muuta kuin avokadoa. Viime viikonloppuna löytyi herkullinen, hieman erilainen guacamole resepti Leila Lindholmin " The Fresh Foodie "- kirjasta. Mieheni, joka on meillä ruuanlaittomestari pääsikin heti testailemaan reseptiä. 


Guacamole grillatuista avokadoista

3 avokadoa
2 rkl oliiviöljyä
1/4 valkosipulinkynsi
1:n limen mehu
1-2 rkl crème fraicheä
1 ruukku korianteria
Tabascoa
Sormisuolaa
Jauhettua mustapippuria

1. Halkaise avokado ja voitele halkaisupinta oliiviöljyllä, mausta suolalla sekä pippurilla ( älä poista avokadon kuoria vielä ).
2. Grillaa avokadon puolikkaat, leikkuupinta alaspäin grillissä tai grillipannussa kunnes ovat saaneet reippaasti väriä.
3. Koverra hedelmäliha kuoresta ja hienonna se pieniksi paloiksi. Sauvasekoitin toimii myös. Mausta valkosipulilla, limemehulla, tabascolla ja crème fraichella.
4. Lopuksi guacamoleen lisätään hienoksi hakattu korianteri, hieman sormisuolaa ja mustapippuria.

Avokadon grillaaminen tuo kivan twistin guacamoleen, mutta tämä resepti toimii hyvin vaikka käyttäisi vain tavallisiakin avokadoja grillaamatta niitä ensin.

Sitten vain dippailemaan, tai tortillojen täytteeksi!

tiistai 19. toukokuuta 2015

Leinikit leikkihuoneessa

Olen täysin rakastunut näihin kauniin hempeisiin leinikkeihin, jotka sain ihastuttavasta Anemonesta viikonloppuna! Vanhassa maitopullossa ne näyttävät aika romanttisiltakin, mutta sopivat samalla kauniisti leikkihuone/vierashuoneen vaaleaan tunnelmaan.
Kyllä kukat tai viherkasvit vain ovatkin tärkeässä roolissa sisustuksessa. Tästä raikkaasta vaalenapunaisesta taitaa tulla uusi lempiväri!


maanantai 18. toukokuuta 2015

Kuumailmapallo koristeet, DIY

Viikonlopun aikana saatiin viimeinkin leikkihuoneen puuttuva tapetti seinälle, nyt huone onkin vain loppusilausta vaille valmis. Huonetta koristamaan askarreltiin eilen hauskat kuumailmapallot :)
Kaunis paperikennopallo toimii itse pallona ja kuumailmapallon koriksi valitsin tyhjän lämpötuikun. Tuikkuun tehtiin ensin neljä reikää vastakkaisille suunnille ja sen jälkeen levitin liimaa sen pinnalle. Meiltä löytyi hieman paksumpaa narua, jonka kieputin vielä tuikun ympärille, jotta siitä saataisiin hieman "korimaisempi".  Sitten vain neulan ja karhunlangan avulla kori riippumaan paperikennopalloon. Lego ukkelit pääsivät nyt kivaan kyytiin ;)
Näistä kuumailmapallo koristeista tuli kyllä hauska lisä huoneeseen. Jouluksi hankkimani paperikennopallotkin saivat nyt aivan uuden käyttötarkoituksen, mutta aika kivan sellaisen :)

Hauskaa uutta viikkoa!

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Orvokit päätyivät pataan

Sain äitienpäivänä äidiltäni nämä ihanat orvokit. Ne olivat sellaiset amppeli versiot. Olin jo ripustamassa niitä seinällä olevaan koukkuun, kun löysin sattumalta pihanperältä tämän vanhan ruostuneen padan. Siitä oli jo pala lohjennut, mutta päätin kuitenkin testata orvokkeja siihen. Tosi ihanasti sopivat mielestäni tuohon vanhaan pataan, ja nyt sainkin aivan vahingossa meille kauniin kukkaruukun kesäksi.

Lopuun täytyy vielä laittaa kuva pihaltamme. Eilen päästiin ensimmäistä kertaa leikkaamaan nurmikko, kyllä tulikin kesäinen tuoksu! Kuvassa olemme juuri lähdössä tyttöjen kanssa pyöräilemään ja he huomasivat talomme yli lentävän lentokoneen, täytyyhän sitä ihastella ;)
Aurinkoista päivää kaikille!

lauantai 16. toukokuuta 2015

Perjantai-illan kattaus

Eilisen illan kattaus valmisteluja! Meillä oli ennen tapana etsiä joka viikko uusi ruokaresepti ja testailla valmistaa se viikonlopun kunniaksi. Tämä ihana tapa on kyllä viimeaikoina jäänyt harmittavan vähälle, pitää ehdottomasti ottaa tämä taas tavaksi ;) Eilen meillä oli testissä mm. mieheni tekemää guacamolea, nyt uudella ohjeella ja oli kyllä herkkua. Reseptiä tulossa varmasti lähiaikoina.

Hauskaa päivää kaikille, mitä teillä on suunnitelmissa?  Meillä luultavasti viimeistellään leikkihuonetta ja piipahdetaan BlogiVaasan POP-UP kirppiksellä!