tiistai 29. syyskuuta 2015

Uudet tunnelman tuojat Tine K:lta

Syksyn tunnelma taitaa nyt olla aivan parhaimmillaan ja kynttilöitä meilläkin poltellaan melkeinpä joka ilta. Tine K:n tuikut ovat jo kauan olleet lemppareitani ja nyt huomasin, että myös Aveolla on näitä upeita tuikkuja, kynttilöitä ja maljakoita verkkokaupassaan. Pakkohan meillekin oli hankkia ihana tuoksukynttilä uudessa tuoksussa White Tea & Ginger ja kaunis Tine K:n isompi tuikku/maljakko vihertävässä sävyssä.
Nämä ovat niin kauniita, ja sopivat mielestäni tilaan kuin tilaan. Olisikohan joululahja ongelmat ratkaistu jo näin aikaisin ;) ?

ps. Kaikki ihastuttavat Tine K tuotteet löydät täältä ( klik ).


sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Keittiön syksyinen ilme

Keittiöön on tullut ripaus syksyä. Vanhat puulaatikot, puusta tippuneet omenat ja nuokkutähkä tuovat kivasti pientä syksyistä tunnelmaa huoneeseen. Ihana syyskuinen aurinkokin paistoi lauantaina ja koko keittiö kylpi valossa!

Aurinkoista sunnuntaita!

perjantai 25. syyskuuta 2015

Aamukahvi & Annon Vilja

Hauskaa perjantaita kaikille! Olen ollut tässä pari päivää koulutusmatkalla uuden työni puolesta ja blogikin jäi poikkeuksellisesti hieman vähemmälle huomiolle sen aikaa. Hauskaa oli piipahtaa Tampereella ja tulihan sitä hieman shoppailtua sielläkin ;) Mielelläni otan vinkkejä vastaan paikoista, joissa mielestänne kannattaa käydä, sillä tulen käymään siellä aika useastikin tässä syksyn mittaan. 

Löysin muuten hetki sitten Annolta uuden kahvikupin, johon ihastuin heti täysin. Tämä harmaa Vilja kuppi ja lautanen ovat ehdottomasti yhdet suosikeistani meillä nyt. Kyllä aamukahvi tai -tee vaan maistuukin paremmalta kun sen saa nauttia kauniista kupista!

Ihanaa perjantaita!



tiistai 22. syyskuuta 2015

Tukholman tuliaiset, osa 1

Tukholman tuliaisia oli sen verran, että ajattelin jakaa ne muutamiin eri postauksiin :) Lapsille löytyi tosi paljon kaikkea ihanaa, voi mitä kauppoja siellä olikaan! Varsinkin nämä Ingela P Arrheniuksen huippu kivat julisteet ja kortit näkyivät monessa eri liikkeessä. Minäkin ihastuin niihin valtavasti ja lasten leikkihuone saa nyt kaipaamaansa väriläiskää. Alla näkyvä Animal Party juliste oli kyllä ehdoton suosikki.
Clas Ohlsonilta löytykin julisteille ja korteille juuri sopivat mustat ohuet kehykset. Nyt vain odotellaan, että saadaan nämä oikealle paikalle seinälle! Julisteet löytyivät muuten Krabat nimisestä lasten leikkikaluihin erikoistuneesta kaupasta, suosittelen käymään jos vain liikutte sielläpäin. 
Samasta väriteemasta mukaan tarttui vielä ihania melamiinisia OMM designin lautasia. Nämä ovat niin hienoja, että harkitsin jo asettelevani ne hyllylle koristeeksi, mutta lapset nappasivat ne kyllä käyttöön heti ;)

Aurinkoista viikon jatkoa!


sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kauan odotettu matka!

Meillä on takana aivan sanoinkuvaamattoman ihana pidennetty viikonloppu Tukholmassa. Tämän matkan odotus alkoi jo itse asiassa viime joulukuussa, jolloin sain hankittua miehelleni joululahjaksi ( no joo, ehkä vähän myös minulle ) liput U2 konserttiin Tukholmaan! Silloin tämä hetki tuntui niin kaukaiselta, mutta sieltä se vaan tuli ja matkaan päästiin. Torstaina ja perjantaina kerkesimme myös kierrellä paljon Tukholmaa ja voi mikä sisustajan paratiisi se onkaan.
Arvaatte varmaan, että olin innoissani kun pääsin käymään Leila´s General Storessa Moods tavaratalossa Norrlandsgatanilla. Olisin voinut tyhjentää vaikka koko kaupan meille, mutta koska matkalaukussa ei ollut niin paljon tilaa täytyi tyytyä muutamaan ihanuuteen...näistä lisää vähän myöhemmin.

Moodista löytyi myös ihana R.O.O.M, josta löytyikin paljon Nicolas Vahèn ja House Doctorin tuotteita.
Kävimme myös Grandpa nimisessä liikkeessä Södermannagatanilla. Aivan ihana vintagemainen liike jossa upeita vaatteita ja sisustustavaroita.
Hotell Riddargatanissa, jossa yövyimme oli hauskasti esillä nämä Lisa Bengtssonin Tillsammans printit. Näitä ei tällä kertaa tullut hankittua meille, mutta jäivät kyllä ehdottomasti haavelistalle :)
Ilta huipentui aivan uskomattoman mahtavaan U2 konserttiin Globenissa. Tätä on kyllä sanoin edes vaikeaa kuvailla, se vaan oli unelmien täyttymys ja maaginen show!

Ihanaa sunnuntaita kaikille! Palataan viikon aikana vielä tarkemmin noihin sisustushankintoihin :)


torstai 17. syyskuuta 2015

Erikoisen kaunis Protea

Kerroinkin hetki sitten, että olin löytänyt kukkakauppa Anemonesta pari aivan ihanaa uutta tuttavuutta. Yksi niistä vilahtikin viime postauksessa olohuoneen ikkunalla ja ajattelin näyttää teille tämän upean Protea kukan vähän tarkemminkin. Kiitos kuvista kuuluu tällä kertaa miehelleni :)
Protea on sen verran näyttävä kukka, että sopii mielestäni ihanasti tällaiseen yksinkertaiseen vanhaan lasipulloon. Yksikin oksa tuo jo kivasti väriä ja mikä parasta, kuulin että tämän voi hyvin kuivattaakin, joten tästä saamme varmasti nauttia vielä pitkän aikaa!
Tätä kukkaa kutsutaan myös piikkiproteaksi, enkä yhtään ihmettele. Kukka tuntuu jopa hieman kumiselta koskettaessa ja onhan tässä tietty " siilimäinen " ulkonäkö ;) Ihana piristysruiske syksyn sisustukseen.

Toivottelenkin nyt jo hyvää viikonloppua, sillä meillä on seuraavat pari päivää niin paljon jännää ohjelmaa, että kerkeän päivittää blogia seuraavan kerran vasta sunnuntaina. Nähdään silloin!



tiistai 15. syyskuuta 2015

Sisustustyynyt uudistuivat olohuoneessa

Tulipa tässä eräänä päivänä mieleen, että olohuoneeseen voisi lisätä hieman vihreää näin alkaneen syksyn kunniaksi. H&M:ltä löysinkin muutamia kivoja tyynyjä kauniissa sammalenvihreässä värissä sekä pari kuviollista tyynyä. 
Nyt kun olen tyynyjä pari päivää katsellut sohvalla, en ole varma oliko tämä vihreä villitys sittenkään hyvä asia. Vihreä on aivan ihana väri, mutta voi olla, että se ei tuon meidän ruskean sohvan kanssa kuitenkaan toimi... tätä täytyy nyt selvästi vielä miettiä, joskus nämä tyynyasiat saattavat tosiaan viedä hetken ;)

Huomasitteko muuten nuo hauskat kukat ikkunalla... palataan niihinkin tarkemmin tässä myöhemmin. 
Lämpöistä ja aurinkoista syyspäivää kaikille!

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Paras omenapiirakka resepti?

Meillä on tehty jo ensimmäinen omenapiirakka ihan omista omenoista. Nämä omput ovat puusta, jonka istutimme nuorimmaiselle tytölle hänen syntyessään. Meillä taitaa olla neljä omenapuuta pihalla, mutta ovat vielä sen verran pieniä, että niistä tulee omenoita muutamaan piirakkaan ja ehkä vähän pakasteeseenkin! Mutta, pidemmittä puheitta tähän aivan ihanaan reseptiin johon törmäsin netissä, suosittelen testaamaan!
Omenapiirakka

200g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-10 omenaa ( riippuu kuinka pieniä omenoita käyttää )

Sulata voi tai margariini ja sekoita kulhossa sokerin kanssa.
Lisää jauhot hiljalleen (ei vielä leivinjauhetta) ja ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Taikina on aika valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, mutta niin sen kuuluu ollakin.
Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
( alkuperäinen resepti täältä )

Onko teillä muuten jokin lempi resepti omenapiirakasta? Kertokaa tai linkittäkää kommentteihin, ne olisi kivaa käydä katsomassa!

perjantai 11. syyskuuta 2015

Neilikka & nuokkutähkä

Alkuviikolla piipahdin taas pitkästä aikaa ihanassa Anemone kukkakaupassa Vaasassa. Liike oli pullollaan mitä kauniimpia kukkia ja löysin itsellenikin muutaman ihan uuden tuttavuuden. Tämä kuvissa näkyvä kimppu hempeän vaaleanvihreistä neilikoista ja upeista nuokkutähkistä on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan ihana. Vihreän eri sävyt ja kevyet heinät ovat kyllä loistava yhdistelmä!
Lasikuistin vanhalle pöydälle syntyi nyt ihana asetelma. Nuokkutähkä ja neilikka tuovat jo hieman syksyistä tunnelmaa ja sitä olenkin tänne kuistille kaivannut.

Mukavaa perjantaita kaikille ja piipahtakaa ihmeessä Anemonessa, jos olette lähistöllä :)



keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Dumle sipsit

Teimme lasten kanssa Dumle sipsejä viikonloppuna. Tämän täytyy kyllä olla maailman helpoin resepti, tarvitset vain pussillisen Dumle karkkeja ;)
Dumlet laitetaan leivinpaperille ja annetaan sulaa uunissa. Pidin niitä itse uunissa 150 asteessa n. 5 minuuttia. Kun sulaneet Dumlet otetaan uunista ja annetaan jäähtyä hetken, niistä tulee hauskoja sipsejä. Tosi kivat ihan herkutteluun, mutta koristeena jäätelöannoksessa varmasti ihan huiput. Seuraaviin lastenjuhliin ehdottomasti näitä :)

Mukavaa päivää!