lauantai 31. lokakuuta 2015

Ihana, värikäs lokakuu!

Näin kuun lopussa on aina hauskaa vilkaista kuvia myös instan puolelta. Onpa ollutkin ihana lokakuu, paljon syysvärejä ja tunnelmallisia iltoja. Vaikka syksyn kuvia onkin hauskaa katsella, odotan jo innolla sitä ensimmäistä lumisadetta! Toivottavasti saadaan kaunis valkoinen maa tässä marraskuun aikana....

 Kauniit kukat Anemonen edustalla.


Minkälaisia odotuksia teillä on marraskuulle... onko kenties jotan erityisen mukavaa tulossa :) ?
Iloista viikonloppua!

PS. Minut löytää instasta nimeltä t.susanna


torstai 29. lokakuuta 2015

Rustiikkinen unikko

Tämä viikko on hujahtanut ennätysvauhtia ja huomenna ollaankin jo perjantaissa ja viikonloppu tunnelmissa. Olohuoneessa on niin ihanaa nykyään viettää aikaa ja monesti pysähdynkin ihastelemaan noita uusia maalattuja seiniä ;) Jokin aika sitten sain ihanasta Anemone kukkakaupasta kauniita unikoita. Nämä ovat tosi kauniit myös kuivattuina ja niin ne päätyivätkin koristamaan takanreunaa. En osaa tarkalleen edes sanoa, mikä niissä viehättää, mutta jotenkin suloisen rustiikkiset!

Takan vieressä näkyy myös kaunis sulka juliste Blawhi Graphicsilta. Olohuoneen ilme on nyt kyllä jotenkin tosi tunnelmallinen, varmasti hauskaa sisustaa vähän joulua tänne sitten ensi kuussa ;)

Hauskaa tulevaa viikonloppua kaikille!


tiistai 27. lokakuuta 2015

Nopea suklaamousse

Viime viikonloppuna kun siskoni perhe oli meillä käymässä tein jälkkäriksi ihanaa suklaamoussea. Tämä ohje on super helppo ja tuloksena tosi herkullinen ja pehmeä suklaamousse. 

Suklaamousse ( neljälle )

2 dl kuohukermaa
100 g suklaata

Mittaa kermasta 3/4 osaa kattilaan ja kuumenna. Lisää kuuman kerman joukkoon suklaa ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.

Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja lisää jäähtynyt suklaaseos kermavaahtoon. Lusikoi pieniin annoslaseihin tai kahvikuppeihin ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Koristele lopuksi suklaarouheella.

Tämä määrä on helppo vaikka tuplata, jos haluaa hieman isommat annokset :)


sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Uusi olohuone!

Nyt olisikin vuorossa kuvia uudistuneesta olohuoneesta. Viime viikoloppuna pääsimme viimein maalauspuuhiin ja olohuoneen vihertävä sävy muuttui raikkaan harmaaksi. Jännitin kyllä aluksi, että sopiikohan tämä valitsemani sävy huoneeseen ollenkaan, mutta se osoittautui kyllä ihan oikeaksi valinnaksi. Kun seinät oli paikattu, pakkeloitu ja hiottu maalasimme pohjamaalilla kaikki seinät ja sen jälkeen olikin Kalklitir maalin vuoro. Värinä oli vaaleanharmaa San Saccaria ( klik ).
Seinien maalauksen jälkeen alkoi myös tuntua siltä, että takka kaipasi piristystä. Sen valkoinen pinta oli jo aika kulunut ja niin se maalattiin valkoiseksi. Ihan hurjan suuri ero, tuntuu että meille on tullut uusi takka.
Olohuoneeseen tuli myös kolme uutta hyllyä, jotka mieheni teki. Voisin kertoa näistä hieman lisää hetken päästä, sillä niihinkin liittyy kiva tarina. Olen kyllä kaiken kaikkiaan niin tyytyväinen tähän muutokseen, ihana sävy tuo San Saccaria!

Hauskaa viikonlopun jatkoa kaikille!

perjantai 23. lokakuuta 2015

Lasikuistin uusia kuvakulmia

Mukavaa perjantaita! Lasikuistilta kuvia pitkästä aikaa... meidän puputhan majailee siellä nykyään, joten kuvaaminen onkin ollut aika haastavaa ;) Odotan kyllä innolla, että tännekin saisi sitten joulua jotenkin sisustettua, mutta siihen asti mennään aika samoissa tunnelmissa kuin kesälläkin. 
Vanha maitotonkka sateenvarjotelineenä on kyllä osoittautunut hauskaksi ja eteenkin näillä keleillä on kätevää kun on jokin paikka heti oven vieressä jonne sateenvarjon saa laitettua.

Tunnelmallista viikonloppua kaikille! Me saammekin siskoni perheen meille oikein yökylään, joten ihana viikonloppu on tiedossa.

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Leikkihuoneen Stringillä ja arvonnan voittaja

Olen aikaisemmin jo muutamat Tukholman tuliaiset teille näyttänytkin. Samaiselta reissulta löytyivät mukaan myös nämä hauskat Littlephant kortit, jotka löysivät paikkansa leikkihuoneen String hyllyltä. Oikeastaan tosi kiva väripläjäys muuten aika vaaleaan huoneeseen :) Puinen lentokone roikkuu edelleen leikkihuoneen katossa, tämä on kyllä yksi lemppari meillä, eikä ihana roikkuva herttaköynnöskään ole kuihtunut. Hyvä me, kun olemme saaneet sen pysymään hengissä näin kauan!
Suuret kiitokset vielä myös kaikille arvontaan osallistuneille ja kiitos ihanista kommenteistanne. Olipa mukavaa lukea terveisenne ja onnittelut blogin synttäreiden johdosta <3 Tine K Homen tuoksukynttilä arvonnassa, arpaonni osui Minnuskalle. Suuret onnittelut, otan sinuun yhteyttä, jotta saadaan paketti pian postiin :)

Hauskaa päivää kaikille!

maanantai 19. lokakuuta 2015

Kirppislöydöstä talvista tunnelmaa

Huh, meillä onkin ollut aika kiireinen viikonloppu takana, ainakin remontti mielessä. Olohuone on kokenut kyllä aikamoisen raikastuksen kun pääsimme maalaamaan seinät uusiksi. Huoneen ilme on muuttunut reippaasti ja koitankin saada teille kuvia näytille tässä kohtapuolin :) Sillä välin voisin näyttää aivan ihanan kirppislöydön, jonka tein viime viikolla. Tästä Jeanne d´Arc Livingin pellavatyynystä olen haaveillut kauan, ja nyt se ihan muutamalla eurolla tupsahti eteeni kirppiksellä. Sopii ihanasti keittiön vanhalle puusohvalle! Tyynyn kaveriksi löytyi Hemtexistä tämä suloinen valkoinen karvapeitto. 

Selvästi talvisempaan tunnelmaan ollaan menossa meilläkin. Täytyy katseet siirtää kohta ihan joulua kohti ;)
PS. muistattehan vielä ihanan arvonnan joka on käynnissä, huomiseen asti voi vielä osallistua.



lauantai 17. lokakuuta 2015

Tine K Home synttäriarvonta

Hyvää syntymäpäivää Huvikumpu Living, tänään on kulunut kokonaista kolme vuotta ensimmäisestä blogipostauksesta :) Tuntuu uskomattomalta, että tässä on jo niinkin kauan vierähtänyt blogini parissa ja hauskaa on ollut. Synttäreitähän pitää aina juhlistaa jotenkin ja ajattelinkin järjestää teille ihanille lukijoille pienen arvonnan. Muistatte varmaan, että kerroin hankkineeni meille näitä Tine K:n upeita tuoksukynttilöitä.... Ajattelin myös ilahduttaa jotakin teistä blogini lukijaa antamalla palkinnoksi tämän ison tuoksukynttilän Morrocan Rose sekä pienemmän kynttilän tuoksussa Fig. Palkintoon kuuluu siis kaksi Tine K Homen tuoksukynttilää, iso sekä pieni.
Arvonta alkaa heti ja päättyy tiistaina 20.10.15 klo 21.00.

Arvontaan voitte osallistua jättämällä terveiset tämän postauksen kommentteihin. Toisen arvan saatte, jos liitytte blogini kirjautuneisiin lukijoihin tai tykkääte Huvikumpu Livingin FB sivuista. Ilmoittakaa myös samalla monellako arvalla olette mukana sekä jättäkää yhteystietonne.

Hauskaa viikonloppua ja onnea arvontaan!



torstai 15. lokakuuta 2015

Toscakakku 2.0

Tykkään kokeilla uusia reseptejä ja viime viikolla näin instan puolella erään huippu hyvältä vaikuttavan ohjeen. Mieheni rakastaa toscakakkua, mutta rehellisesti sanottuna, se on mielestäni monesti tosi kuivaa ja tätä ihanaa kuorrutetta on ohjeissa aina liian vähän. Tässä aivan uudenlainen toscakakku pähkinöillä ja suklaalla, enkä voi kyllä kylliksi kehua tätä!
Pähkinäiset toscapalat

Pohja:
3,5 dl jauhoja
0,5 dl sokeria
175 g pehmeää voita
1 muna

Tosca kuorrute:
100 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
2 rkl jauhoja
2 rkl kermaa
100 g mantelirouhetta tai mantelilastuja
1 dl pistaasipähkinöitä
1 dl pekaanipähkinöitä
Lopuksi 150 g sulatettua suklaata

Sekoita jauhot ja sokeri. Lisää niiden joukkoon pehmennyt kuutioitu voi sekä muna. Sekoita taikinaksi ja kauli n. 25x30 cm kokoiseksi levyksi. Paista pohjaa n. 8 minuuttia reunallisessa uuninvuoassa ( esim iso lasagne vuoka ), joka on mahdollisimman samankokoinen pohjan kanssa, muuten tosca kuorrutus valuu helposti pois.

Tee sillä välin kuorrute. Pilko pähkinät pieniksi paloiksi ja lisää ne kattilaan yhdessä voin, sokerin, kerman, jauhojen ja siirapin kanssa. Anna kiehua pari minuuttia ja kaada tosca kuorrute kakkupohjan päälle. Paista vielä uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.

Kun toscapalat ovat kokonaan jäähtyneet, sulata suklaa ja dippaa ne puoliksi suklaaseen. Reseptissä luki tosiaan 150 g suklaata, mutta itselläni meni vaatimattomasti 300g... ;)
Hauskaa päivää!

tiistai 13. lokakuuta 2015

Kodin lempinäkymä

Sain hetki sitten tosi mukavan haasteen ihanilta Jenniltä ja Seijalta kuvata kodin lempinäkymää. Tätä piti kyllä hetki miettiä, mutta voiton vei kyllä tämä kuvakulma keittiöstämme. Tämä on mielestäni hauska siinäkin mielessä, että tästä kohtaa keittiötä näkee kivasti lasten leikkihuoneeseen ( oikealla ) ja eteiseen. 
Tämä haaste oli hauska toteuttaa, kiitos Jenni ja Seija vielä :) Haluaisivatko 
Koti aurorassa kuvata kotinsa lempinäkymän?

Upeaa päivää, loppuviikolle muuten tulossa niin suussa sulavan hyvä resepti että ei ikinä!


sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Maalaistalon portailla

Arkipäivät hujahtavat meillä nykyään hurjaa vauhtia, enkä ole oikein kerennyt keskittyä siihen, miltä talon pihapiiri näyttää. Nyt on kuitenkin ihanan rauhallinen viikonloppu tiedossa ja kun mieheni toi muutaman upean callunan meille, en voinut enää vastustaa kiusausta vaan läksin pihalle etsimään niille sopivaa paikkaa. Ulkoportaille ne sitten päätyivät yhdessä muutaman lyhdyn kanssa ja kylläpä tämä piristikin paljon talon ilmettä.  Ei sitä loppujen lopuksi niin paljoa tarvita ihanan tunnelman luomiseen :)
Poikkeuksellisen kaunis väri näissä callunoissa tällä kertaa, melkeinpä vitivalkoiset. Sopii mielestäni ihanasti yhteen rustiikkisten lyhtyjen ja ruukkujen kanssa.
Tunnelmallista viikonlopun jatkoa kaikille!

lauantai 10. lokakuuta 2015

Mukana Indiedays Blog Awardseissa!

Nyt olisikin vuorossa jännittäviä uutisia. Blogini on mukana Indiedays Blog Awards-kilpailussa 2015! Tuntuu aivan ihanalta ja olen aivan mykistynyt siitä, miten upeaan porukkaan olen päässyt mukaan. Miten paljon hauskoja asioita bloggaaminen on tuonut tullessaan ja kuinka mukavaa on jakaa teidän kanssa ideoita ja inspiraatiota sisustamisesta ja elämästä täällä vanhassa talossa <3 

Blogini on mukana sisustusbloggaajien Livingspace sarjassa ja äänestämään pääsette klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai myös blogini sivupalkissa olevaa kuvaa. Kiitos <3

Tällä viikolla on jo ollut muutama tosi kirpeä pakkasaamu ja saatiin vähän esimakua tulevasta talvesta. Ajattelin, että nyt olisikin sopiva aika sisustaa kotia loppusyksyn tunnelmaan. Taidan käydä kaikki kynttilä- ja lyhtyvarastot läpi ja viritellä niitä pihalle ja lasikuistille.
Hauskaa viikonloppua!


torstai 8. lokakuuta 2015

Mikä on lempikukkasi?

Hortensian täytyy olla yksi lempikukistani. Niin ihanan iso ja muhkea, ja samalla jotenkin herkän kaunis. Yksikin varsi riittää piristämään huoneen ja lasipullohan on kuin tehty tälle maljakoksi! 
Sinikka ihanasta Anemone kukkakaupasta kertoi, että tämä näyttää upealta myös kuivattuna ja ihan totta! Alla olevissa kuvissa kuivanut versio ja jos mahdollista, sen suloisuus on vain kasvanut kuivumisen myötä.

 Onko teillä muuten jokin lempikukka?



tiistai 6. lokakuuta 2015

Kalklitir raikasti keittiön

Keittiö sai taas pienen kasvojenkohotuksen viime viikolla, kun maalasimme takan vieressä olevan seinän Kalklitirin Palladio (klik) värillä. Pari vuotta sitten, kun keittiö koki suuremmankin remontin ja muut seinät saivat tätä Palladio väriä pintaan, tämä pieni seinä jäi maalaamatta. Muut seinäthän olivat aikaisemmin tapetoituja, mutta juuri tämä alue oli maalattu ruskealla. Pohjamaalin, sekä kahden Kalklitir kerroksen jälkeen olen niin tyytyväinen tähän! Ihanan raikasta ja vanha takkakin tulee jotenkin paremmin esille nyt.
Olipa taas hauskaa maalata pitkästä aikaa, ja muutos on aina niin suuri vaikka maalattava alue ei olisikaan kovin iso. Kaapissa odottelee myös San Saccaria väri, jota olen suunnitellut olohuoneen seiniin....

Tunnelmallista syyspäivää kaikille!