Korvapuustit
1 rkl kaardemummaa
2 dl maitoa
1 dl vispikermaa
50g tuoretta hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
100g pehmeää voita
1 muna
n. 11 dl vehnäjauhoja
Täyte:
200g pehmeää voita
1 dl sokeria ( itse käytin fariinisokeria )
1-2 rkl kanelia
1 muna jolla korvapuustit voidellaan
1/2 dl siirappia + 1 rkl vettä
Tässä siis ohje:
Hiiva liotetaan maidon, kerman, sokerin, suolan, pehmeän voin ja munan kanssa.
Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja sekoita kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta keittiöpyyhkeen alla n. 60 min.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli taikina n. 2 cm paksuiseksi levyksi ja levitä päälle pehmennyt voi, sokeri/fariinisokeri ja kaneli. Tee taikinasta korvapuusteja ja anna nousta vielä pellillä n. 45 min. Voitele korvapuustit munalla ja paista uunissa n. 10 min.
Ja sitten Leila Lindholmin loistava keksintö...
Kun pullat otetaan uunista voitele ne heti runsaasti siirappi/vesi seoksella ja ripottele pinnalle sokeria ja halutessasi kaardemummaa. Siirappi antaa korvapuusteille ihanan toffeemaisen pinnan!
( Tässä alkuperäinen resepti ).
Kannattaa kokeilla, nämä ovat ihanan mehukkaat ja makeat!
Se taitaakin olla leivontapäivä tänään, niin kuulostaa hyvälle.
VastaaPoistaToi siirappi-vesi juttu on kokeiltava! Korvapuustit on maailman parasta herkkua :).
VastaaPoistaKuulostaa minusta paksulta jos pyydetään kaulimaan 2 cm paksuksi se pohja? Ohuemmaksi täytyy saada että tulee enemmän kerroksia ! Täytyy kokeilla ohjetta :P!
VastaaPoistaVoi nam! :-) Korvapuustit tuoreena niin hyviä :-) Arvaa alkoiko tehdä mieli? :-)
VastaaPoistaMukavaa pakkas päivää! <3
Mums!
VastaaPoistaTätähän on pakko kokeilla :)
Meillä oli eilen leivontapäivä. Kokeilin retro-keikauskakkua.. Olipa hyvää pitkästä aikaa :)
NAm. Just viikonloppuna sanoin miehelle että vois leipoa korvapuusteja kun alkoi tekemään mieli kun koko suomi leipoo ohjelmassakin niitä leivottiin :)
VastaaPoistaElämän pikku iloja. Kaikki tykkää korvapuusteista,enkä ole poikkeus :D
VastaaPoistaNam, kuulostaa ja näyttää ihanalta ja kokeilemisen arvoiselta reseptiltä! :)
VastaaPoistaMukavaa alkuviikkoa!
Nyt kuulostaa niin hyvälle, että näitä on pakko testata! :D
VastaaPoistaToivottavasti leivontapäivä oli onnistunut alma/anette :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla Melina, siitä tulee ihana maku noihin korvapuusteihin! Huippu keksintö ;)
VastaaPoistaHeippa anonyymi, reseptissä oli mainittu tuo 2 cm, mutta siinä olikin pullat taiteltu vähän eri talvalla joten saattaa toimia niihin paremmin. Kyllä minäkin kaulin taikinan oikeastaan aika ohueksi kun tein tällä tavalla korvapuusteja. Hauskaa iltaa :)
VastaaPoistaKiitos Seija :) Joskus on kyllä niin kivaa leipoa ihan " tavallista pullaa " sen tuoksukin on niin mahtava!
VastaaPoistaIhanaa tiistai-iltaa <3
Mikään ei voita kunnon korvapuusteja, herahti ihan vesi kielelle...
VastaaPoistaRetro-keikauskakku kuulostaa hauskalta, minkälainen kakku se on Cherry G? Laita blogiisi joskus sen resepti vaikka!
VastaaPoistaOi nythän on ollut sitten oikein korvapuusti villitys viikonloppuna Johanna :) Joudun varmasti leipomaan kohta lisää sillä nämä loppuivat ihan hetkessä!
VastaaPoistaKorvapuustit on tosiaan ihania Chef Jones!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä Jenni, taikina on oikein herkkua kun siihen tuli vielä kermaakin, ei pelkkää maitoa ;) Ehkä ei mikään laihduttajan unelma, mutta menkööt!
VastaaPoistaIhanaa viikon jatkoa!
Kiva jos tykkäsit reseptistä Annika, en ole enää muulla reseptillä korvapuusteja tehnytkään sen jälkeen kun löysin tämän :)
VastaaPoistaTämä ohje pitää tallentaa, kuulostaa hyvältä. Ja siirappisively pitää kokeilla! Mukavia syyspäiviä;)
VastaaPoistaSiirappia korvapuustien päällä kannattaa kokeilla, siitä tulee aivan ihana maku! Ihania syyspäiviä myös sinne teille :)
VastaaPoista