tiistai 22. lokakuuta 2013

Ehkäpä maailman ihanimmat korvapuustit...

Viikonloppuna kerkesin leipoa korvapuusteja. Tämä on erittäin hyväksi havaittu resepti joten ajattelin jakaa sen teidän kanssa. Valitettavasti minulla on vain tämä kuva pullista... Nämä syötiin niin nopeasti, että en edes kerennyt kameran kanssa valmiiden lähelle ;)



Korvapuustit

1 rkl kaardemummaa
2 dl maitoa
1 dl vispikermaa
50g tuoretta hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
100g pehmeää voita
1 muna
n. 11 dl vehnäjauhoja

Täyte:

200g pehmeää voita
1 dl sokeria ( itse käytin fariinisokeria )
1-2 rkl kanelia
1 muna jolla korvapuustit voidellaan
1/2 dl siirappia + 1 rkl vettä

Reseptissä mainitaan, että hiiva liotetaan kylmään maito/kerma seokseen, mutta itse lämmitin nesteen vanhasta tottumuksesta ja ihan hyvin toimi näinkin.

Tässä siis ohje:
Hiiva liotetaan maidon, kerman, sokerin, suolan, pehmeän voin ja munan kanssa.
Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja sekoita kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta keittiöpyyhkeen alla n. 60 min.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli taikina n. 2 cm paksuiseksi levyksi ja levitä päälle pehmennyt voi, sokeri/fariinisokeri ja kaneli. Tee taikinasta korvapuusteja ja anna nousta vielä pellillä n. 45 min. Voitele korvapuustit munalla ja paista uunissa n. 10 min.

Ja sitten Leila Lindholmin loistava keksintö...
Kun pullat otetaan uunista voitele ne heti runsaasti siirappi/vesi seoksella ja ripottele pinnalle sokeria ja halutessasi kaardemummaa. Siirappi antaa korvapuusteille ihanan toffeemaisen pinnan!

Tässä alkuperäinen resepti ).

Kannattaa kokeilla, nämä ovat ihanan mehukkaat ja makeat!



21 kommenttia:

  1. Se taitaakin olla leivontapäivä tänään, niin kuulostaa hyvälle.

    VastaaPoista
  2. Toi siirappi-vesi juttu on kokeiltava! Korvapuustit on maailman parasta herkkua :).

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa minusta paksulta jos pyydetään kaulimaan 2 cm paksuksi se pohja? Ohuemmaksi täytyy saada että tulee enemmän kerroksia ! Täytyy kokeilla ohjetta :P!

    VastaaPoista
  4. Voi nam! :-) Korvapuustit tuoreena niin hyviä :-) Arvaa alkoiko tehdä mieli? :-)

    Mukavaa pakkas päivää! <3

    VastaaPoista
  5. Mums!
    Tätähän on pakko kokeilla :)
    Meillä oli eilen leivontapäivä. Kokeilin retro-keikauskakkua.. Olipa hyvää pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
  6. NAm. Just viikonloppuna sanoin miehelle että vois leipoa korvapuusteja kun alkoi tekemään mieli kun koko suomi leipoo ohjelmassakin niitä leivottiin :)

    VastaaPoista
  7. Elämän pikku iloja. Kaikki tykkää korvapuusteista,enkä ole poikkeus :D

    VastaaPoista
  8. Nam, kuulostaa ja näyttää ihanalta ja kokeilemisen arvoiselta reseptiltä! :)

    Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
  9. Nyt kuulostaa niin hyvälle, että näitä on pakko testata! :D

    VastaaPoista
  10. Toivottavasti leivontapäivä oli onnistunut alma/anette :)

    VastaaPoista
  11. Kannattaa kokeilla Melina, siitä tulee ihana maku noihin korvapuusteihin! Huippu keksintö ;)

    VastaaPoista
  12. Heippa anonyymi, reseptissä oli mainittu tuo 2 cm, mutta siinä olikin pullat taiteltu vähän eri talvalla joten saattaa toimia niihin paremmin. Kyllä minäkin kaulin taikinan oikeastaan aika ohueksi kun tein tällä tavalla korvapuusteja. Hauskaa iltaa :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos Seija :) Joskus on kyllä niin kivaa leipoa ihan " tavallista pullaa " sen tuoksukin on niin mahtava!
    Ihanaa tiistai-iltaa <3

    VastaaPoista
  14. Mikään ei voita kunnon korvapuusteja, herahti ihan vesi kielelle...

    VastaaPoista
  15. Retro-keikauskakku kuulostaa hauskalta, minkälainen kakku se on Cherry G? Laita blogiisi joskus sen resepti vaikka!

    VastaaPoista
  16. Oi nythän on ollut sitten oikein korvapuusti villitys viikonloppuna Johanna :) Joudun varmasti leipomaan kohta lisää sillä nämä loppuivat ihan hetkessä!

    VastaaPoista
  17. Korvapuustit on tosiaan ihania Chef Jones!

    VastaaPoista
  18. Kokeile ihmeessä Jenni, taikina on oikein herkkua kun siihen tuli vielä kermaakin, ei pelkkää maitoa ;) Ehkä ei mikään laihduttajan unelma, mutta menkööt!

    Ihanaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  19. Kiva jos tykkäsit reseptistä Annika, en ole enää muulla reseptillä korvapuusteja tehnytkään sen jälkeen kun löysin tämän :)

    VastaaPoista
  20. Tämä ohje pitää tallentaa, kuulostaa hyvältä. Ja siirappisively pitää kokeilla! Mukavia syyspäiviä;)

    VastaaPoista
  21. Siirappia korvapuustien päällä kannattaa kokeilla, siitä tulee aivan ihana maku! Ihania syyspäiviä myös sinne teille :)

    VastaaPoista