tiistai 14. tammikuuta 2014

Perunarieskat

Kun vanhempani olivat meillä käymässä viime viikonloppuna sain äidiltäni loisto vinkin siihen mitä voi tehdä ylimääräisellä perunamuusilla... Tässäpä teillekin sama vinkki ;)



Perunarieskat ( n. 10 kpl )

4 dl perunamuusia
1/2 tl suolaa
2 dl täysjyväohrajauhoja
1 muna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Ota taikinasta nokareita leivinpaperille, ripottele jauhoja pinnalle ja taputtele rieskat n. 1/2 cm paksuisiksi. Pistele rieskat lopuksi haarukalla ja paista uunissa 10-15 min. ( resepti löytyy myös ohrajauhopaketista )

Aivan ihania olivat, varsinkin lämpiminä voin kanssa :)


14 kommenttia:

  1. Ei olekaan tullut tehtyä perunarieskoja hetkeen, ne ovat suurta herkkuani. :D Kiitos muistutuksesta, Susanna! :)

    Kivaa päivää!

    VastaaPoista
  2. Voisikin kokeilla :-) usein jää juuri vähän muusia niin eipä menisi hukkaan :-) nam :-)

    Mukavaa päivää, vaikkakin kylmää ♡

    VastaaPoista
  3. Nämä on meillä suuri suosikki - gluteenittomista jauhoista. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta. Perunamuusia jää aina yli!

    VastaaPoista
  5. Perunarieskat ovat niin mun lemppareita, helppoja ja tooosi hyviä!

    Ihanaa tiistaita!!!

    VastaaPoista
  6. Eipä kestä Jenni, näistä tuli nyt kyllä munkin suosikkeja :) Mukavaa iltaa <3

    VastaaPoista
  7. Ihan totta Seija, tämä on kyllä hyvä keino saada käyttöön muusin jämät ;) On ollut kyllä tosi kylmä päivä, oltu vain sisällä koko päivä kun lapsetkin vielä vähän nuhaisia!

    VastaaPoista
  8. Kivaa jos teilläkin tykätään näistä Katja :) Iloista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Olivat tosi herkkua Irmastiina, ja helppo valmistaakin :)

    VastaaPoista
  10. Ihan totta, niin jääkin Jonna! Kivaa kun tuli kokeiltua tätä reseptiä, teen näitä varmasti jatkossakin usein :) Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  11. Sehän se Laura, helppoja ja niin hyviä :) Mukavaa tiistai iltaa <3

    VastaaPoista
  12. Kiitos helposta ohjeesta, nälkä :D

    VastaaPoista
  13. Suurena rieskan ystävänä nappasin ohjeen talteen! :)

    VastaaPoista