Suussa sulavia, sitkeitä, tahmeita, ihania marenkeja!
7 munanvalkuaista
5 1/4 dl sokeria
puolen sitruunan mehu
100g suklaata tai vaihtoehtoisesti punaista karamelliväriä
Sekoita munanvalkuaiset, sokeri ja sitruunamehu kulhossa. Nosta kulho kattilan päälle jossa kieuhuvaa vettä ja vispaa aineksia vesihauteessa kunnes marenki on 60-65 astetta. ( itselläni ei ollut lämpömittaria, joten arviolta vispasin n. 5 min). Nosta sen jälkeen kulho pois vesihauteesta ja vispaa kunnes marenki on jäähtynyt. Jos haluat tehdä suklaisia marenkeja kääntele mukaan vielä varovasti sulanutta suklaata, tai värillisiä marenkeja varten lisää n. 10 tippaa karamelliväriä ja sekoita kunnes väri on tasainen.
Nosta lusikalla marenki nokareita leivinpaperille tai muffinssi vuokiin ja paista uunissa 130 asteessa n. tunnin.
Maku oli kyllä hyvä ja koostumus ihanan sitkeä, mutta ovat kyllä sen verran makeita, että ei näitä niin montaa pysty syömään, edes minä ;) Sopivat ihanasti vaikka koristeeksi!
Lisää marenki herkkuja ja niksejä kuinka täydellinen marenki valmistuu löytyy esimerkiksi täältä Valion sivuilta.
4 kommenttia:
Oi mitä herkkua :-) Voi kun voisinkin tehdä näitä :-) En viitsi miehen kananmuna allergian vuoksi vaan alkaa kotona touhuilemaan :-D
Mukavaa lauantaita! :-)
Voi miten syötävän hyvän näköisiä!!
Voi no sitten ei varmaan kannata alkaa näitä tehdä Seija :) Tai sitten pidät ne vaan koristeena jossakin!
Kiitos Pieni Lintu! Ihanaa lauantaita :)
Lähetä kommentti