maanantai 13. heinäkuuta 2015

Itse tehty mysli ( Granola )

Näin lomalla on enemmän aikaa keskittyä kunnon aamiaiseen. Myös sen keväällä alkaneen elämäntaparemontin ja kuntokuurin myötä olen yrittänyt jättää ne muhkeat aamiaissämpylät vähemmälle ja tilalle on tullut turkkilainen jugurtti marjoilla tai hedelmillä. Olen jäänyt myös ihan koukkuun itse tehtyyn mysliin, jolla voikin helposti saada lisämakua aamiaiseen. Tässä eräs perusohje, jota olen käyttänyt ja parastahan tässä on se, että sitä voi muokata mielin määrin!

Itse tehty mysli ( Granola )

6 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1,5 dl saksanpähkinöitä
1 dl ihan mitä tahansa pähkinää tai mantelia mitä kaapista löytyy
1 dl rypsiöljyä ( voi käyttää myös kookosöljyä )
1/2 dl juoksevaa hunajaa
Lopuksi rusinoita, kuivattuja banaaninlastuja tai muita hedelmiä oman maun mukaan.

Rouhi pähkinöitä hieman, mutta älä hienonna niitä liian pieniksi paloiksi. Sekoita öljy ja juokseva hunaja keskenään ja lisää öljyseos kuiviin aineisiin. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja paahda mysliä 175-asteisessa uunissa n. 20 min.
Tarkista aina välillä, etteivät pähkinät pääse palamaan. Laske lämpötilaa 150 asteeseen ja jatka paahtoa vielä 20 min. Mysliä voi sekoittaa varovasti uunissa paahtamisen aikana. Lisää lopuksi jäähtyneeseen mysliin haluamasi kuivatut hedelmät, rusinat tai banaanilastut.

Kohta saadaankin jo tuoreita mansikoita ja vadelmia. Meiltä löytyi vielä pakasteesta pieni rasia vadelmia ja nämä ovatkin tosi herkkua juuri turkkilaisen jugurtin ja myslin kanssa!

Energistä päivää kaikille!


12 kommenttia:

Jenna // Hetkiä Maalla kirjoitti...

Ihana ohje! Kiitos tästä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta :) tätäkin on pitänyt kokeilla monesti,mutten ole koskaan "ehtinyt".

Annukka kirjoitti...

Meillä kulkee aikalailla samaa rataa nää tekemiset ;). Justiin nimittäin kävin täydentämässä varastoja, että saan tehtyä granolaa :).

KOTIA. kirjoitti...

Kiitti ohjeesta täältä myös. Kiva tehdä itse <3

Unknown kirjoitti...

Oi näyttää kyllä hyvältä ja on sitä varmasti! Kiitos ohjeesta <3 tätä pitää kokeilla.

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Eipä kestä Jenna, kivaa jos pidit siitä :) Hauskaa viikoa <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Sama vika täälläkin S, mutta nyt viimeaikoina olen innostunut tekemään mysliä itsekkin :) Mukavaa viikkoa <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Ha haa, hauska kuulla Annukka :) Tosi hyvää on ja kivaa kun sitä voi muokatakin vaikka millä mitalla!
Leppoisaa viikkoa <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Voi eipä kestä S.H <3 tämä oli kyllä tosi hyvää :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos Laura, hauskaa viikoa <3

Jenni / Keski[piste] kirjoitti...

Nam, pitäisikin kokeilla tätä, sillä talvisin olen myslin suurkuluttaja. Kiitos ohjeesta ja ihanaa kesäpäivää! <3

Unknown kirjoitti...

Ihanan kuuloinen resepti! :)