keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Muistellaan kulunutta vuotta

Näin uuden vuoden kunniaksi ajattelin jo tuttuun tapaan käydä hieman blogivuotta läpi. Alla muutamia suosikkejani vanhoista postauksistani :)
Alkuvuonna tulppaanit vilahtivat blogissa useampaankin otteeseen, voi että ne ovatkin kauniita! Sen lisäksi hauskimmista tee-se-itse jutuista nousi mieleeni tuo mustavalkoinen " vappuviuhka " koriste sekä tuikuista ja paperikennopalloista tehdyt kuumailmapallot lastenhuoneeseen.
Loppukeväästä remontoimme lasten leikkihuoneen ja huone muuttuikin valoisammaksi ja pirteämmäksi uudella Miss Printin Little Trees tapetilla.
Kesä kuluikin sitten suurimmaksi osaksi pihalla touhutessa ja mökkeillessä. Suurimman huomion saivat tottakai meidän uudet lemmikit, Nöpö ja Töpö :)
Syksyllä pääsimme taas remonttipuuhiin kun niin keittiön seinät kuin olohuoneenkin seinät maalattiin Kalklitirillä. Keittiössä käytimme Palladio nimistä sävyä ja olohuoneessa San Saccariaa. Niin tyytyväinen näihin muutoksiin, miten paljon muutosta voikaan maalilla saada aikaan! Piipahdimme myös Tukholmassa katsomassa U2 upean show ja samalla pääsin shoppailemaan mm. ihanassa Leila´s General Storessa.
Joulukuu on ollut varmasti yksi vuoden lempikuukausista taas kerran. Ihanaa tunnelmaa, jouluista sisustamista, leipomista ja yhdessäoloa. 

Onnellista Uutta Vuotta 2016 <3


maanantai 28. joulukuuta 2015

Polka juustokakku

Onko uudenvuoden menu jo selvillä? Jos kaipaatte vielä jotain herkkua jälkuruokapöytään ajattelin vinkata tästä ihanasta juustokakusta. Jouluna pääsin taas testailemaan erästä hyväksi koettua ohjetta ja tällä kertaa koristelin sen kauniilla polka karkeilla.

Polka juustokakku
Pohja: 
200g keksejä ( itse käytin 2/3 osaa piparkakkuja ja loput digestive keksejä)
1/2 dl sokeria
1 1/2 til kanelia
70g voita tai margariinia

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehteä
1 dl omena tuoremehua
1-2 tl sitruunamehua
2 dl kermaa

Murenna keksit ja lisää joukkoon sokeri, kaneli ja sulatettu voi. Painele keksiseos voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna omenamehu ja sitruunamehu oikein kuumaksi ja lisää siihen valutetut liivatelehdet. Sekoita yhteen kermavaahto-juustoseoksen kanssa.
Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjolle, koristele vielä haluamasi tavalla esim kanelilla tai kaakaojauheella. Itselläni oli nyt kauniita polka karkkeja ja ne kyllä sopivat tähän ihanasti ja toivat raikkautta kakkuun.



sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulun tunnelmia ja tapahtumia

Joulun pyhät alkavat jo olla ohi ja voitaisiinkin kurkata pikkuisen siihen, miltä meidän joulu on tänä vuonna näyttänyt. Joulu on sujunut erittäin leppoisissa ja rauhallisissa tunnelmissa. Olemme olleet suurimman osan ajasta meillä kotona ja siinä välillä piipahtaneet sukulaisten luona. Ulkona on suorastaan myrskynnyt, joten kovin hyvät ulkoiluilmat eivät ole olleet, mutta sitäkin lämpimämpää ja tunnelmallisempaa on ollut sisällä. 
Aattoillan kattaus takkatulen lämmössä. Löysin muuten aivan ihanan kynttelikön suloisesta Kaunis Coto liikkeestä aivan tässä joulun alla ja se sopikin ihanasti juuri tähän pöydän keskelle. Sopivan matala ja pitkänmallinen, ettei haitannut ruokailua ja seurustelua ja toi loistavasti valoa kattaukseen.

Makeaa on syöty todellakin mahan täydeltä, nyt täytyisi kyllä jo hieman ryhdistäytyä. Taisin luvata tänään hypätä tuo kuntopyörän päälle ja polkaista muutaman kilometrin.... ;)
Joulupäivä oli ehkä juuri sellainen kuin joulupäivän kuuluukin olla. Olimme koko perhe pyjamat päällä koko päivän ja pelasimme lasten joululahja pelejä sekä katsoimme elokuvia yhdessä.

Leppoisaa sunnuntai päivää!


keskiviikko 23. joulukuuta 2015

maanantai 21. joulukuuta 2015

Maalaiskeittiön joulukuusi

Ihana jouluviikko alkoi ja vielä olisi pari päivää töitä ennen lomien alkua. Kerroin aikaisemmin, että meille on hankittu toinen joulukuusi ja että sille on löytynyt uusi paikkakin, nimittäin keittiöstä. Kuusi on paljon pienempi kuin se ensimmäinen olohuoneessamme, mutta onhan tässäkin ihanasti tunnelmaa. Keittiön nurkkaus, vanhan astiakaapin vieressä onkin juuri sopiva paikka suloiselle pienelle kuuselle :) 
Mieheni teki joulukuusen tähden vanhasta kattopellistä. Aivan ihana mielestäni ja taas mukavaa kun saa vanhoja juttuja hyötykäyttöön. Tästä tulee varmasti tähti, joka on tästä lähtien jokaisessa joulukuusessamme :)
Vietämme joulun tänä vuonna ihan kotona ja saamme sukulaiset meille vierailulle. Keittiössä on varmasti nyt erityisen tunnelmallista syödä jouluruuat kun saa ihastella joulukuusta samalla. 

Tunnelmallista päivää!

lauantai 19. joulukuuta 2015

Viimeaikojen insta kuvia

Mukavaa viikonloppua kaikille! Alla muutamia aika sekalaisia kuvia instan ( t.susanna nimellä löydyn sieltä ) kautta, mutta joskus näitäkin on hauskaa näyttää. Ilma on ollut erittäin vaihteleva viime päivinä, ollaan nautittu ihanasta lumisesta maisemasta ja sitten päivän parin päästä on kaikki taas sulanut. Vielä elää pieni toivo, että jouluaatoksi olisi lunta taas.....


Hauskaa päivää kaikille!

perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukuusi ( ensimmäinen versio )

Kun olin pieni, meillä oli aina tapana koristella kuusi vasta aattoaamuna. Nyt omien lasten kanssa olen huomannut hieman joustavani tästä perinteestä, johtuen ehkä siitäkin, että meillä on tapana vuorotella joulunvietto paikkakuntaa. Niinä jouluina, jotka vietämme lapsuuteni kodissa, koristelemme kuusen jo aikaisemmin, jotta saamme nauttia siitä täällä kotonakin ennen varsinaista jouluaattoa.
Tänä vuonna " ensimmäinen " ( niin, luitte ihan oikein, ensimmäinen ) kuusi laitettiin jo marraskuussa, koska silloin meillä oli kotona joulukuvaukset sisustuslehteen. Valitettavasti tämä kuusi kuivui erittäin nopeasti ja jouduimme kantamaan sen pihalle jo viime viikolla. Emme halunneet kuitenkaan olla kokonaan ilman ihanaa joulukuusta, joten toinen on jo hankittu ja sille löytyikin aivan uusi paikka tällä kertaa...siitä lisää hetken päästä :)

Onko teillä jo kuusi koristeltu, tai tuleeko joulukuusta ylipäätänsä?



keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Glögit testissä

Jokin aika sitten testailimme erilaisia glögejä ystäviemme kanssa ja ajattelin teillekin näyttää muutamia testissä mukana olleita glögejä. Loimu 2015 glögiä odotin innolla ja ehkä pienoinen pettymys se oli. Maku oli mielestäni aika vahvasti mustaherukkainen ja mieheni totesikin sen muistuttavan aivan Finrexiniä ;) 
Tämän vuoden suosikiksi taitaa nousta tämä luomu glögi Herrljungalta. Nimi on Väkevä Punaviiniglögi, mutta mielestäni ei pidä tämän nimen antaa häiritä, se ei ollut mitenkään vahvan makuista vaan pehmeän jouluinen ja aavistus mausteinen. Taisi olla ripaus kaardemummaa, koska ristimme tämän pullataikinan makuiseksi ;)
Vaikka olemme nyt kokeilleet näitä alkoholillisia glögejä, tykkään myös paljon ihan tavallisista alkoholittomista glögeistä. Blossan alkoholiton glögi on tänä vuonna kuulemma erityisen hyvää, itse en ole sitä vielä testannut, mutta monelta olen kuullut tämän kommentin. Sitä siis varmasti seuraavaksi kokeiluun :)
Mukavaa päivää kaikille!

(Alkoholilainsäädännön mukaisesti kaikki alkoholijuomia kehuvat kommentit joudutaan poistamaan. Muuten kommentointi on erittäin suotavaa. Lämmin kiitos jo etukäteen!)

maanantai 14. joulukuuta 2015

Lastenhuoneen kettumainen kuusenkoriste

Ostin jo aikaisemmin syksyllä Stockmannilla käydessäni suloisen kettu koristeen joulukuuseen. Tarkoitus oli kyllä ottaa se ihan meidän isoon joulukuuseen, mutta hetken asiaa mietittyäni huomasin sen olevan aivan täydellinen tähän pieneen kuusenoksaan lasten leikkihuoneessa. Meillähän on muutenkin hauskoja kettuaiheisia juttuja täällä ( ne pääsette näkemään tästä aikaisemmasta postauksestani ), joten kettu olikin aivan omiaan tänne. 
Tämä lastenhuone taitaakin tänä vuonna olla ainut paikka, jossa löytyy hieman punaistakin joulukoristetta. Se onkin oikeastaan aika ihana joulun väri, ehkä ensi vuonna mennään täysin punavalkoisissa tunnelmissa...

Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Olohuoneen rustiikkinen joulu

Olohuoneen joulua oli erityisen hauskaa sisustaa tänä vuonna, johtuen ehkä siitä, että seinät maalattiin Kalklitirillä tässä aikaisemmin syksyllä. Miten voikin maalikerros piristää huonetta niin kovasti! Takkakin sai silloin uuden maalikerroksen pintaan ja se onkin koko huoneen katseenvangitsija.
Olohuoneen hyllyille ja sohvapöydälle on tullut hieman jouluisempaa asetelmaa ja koristetta. Pöydällä olevaan asetelmaan laitoin mieheni viime vuonna tekemän peltisen joulukuusen ja yhdessä suloisten kauriiden kanssa, siitä tuleekin aika rustiikkinen ja luonnoläheinen tunnelma. Joulukuusikin kuvassa jo vilahtaa, palataan siihen lisää hetken päästä.

Mukavaa joulukuista viikonloppua kaikille!

perjantai 11. joulukuuta 2015

Uudet ruukut hyasinteille

Leppoisaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua! Meillä onkin ohjelmaa kerrakseen kun lauantaina vietän työpaikkani pikkujouluja ja sunnuntaina suuntaamme juhlistamaan lasten neljävuotiasta serkkua :) Kerroin hetki sitten, että kaipailin hyasinteille vanhoja purkkeja. No, sellaiset löytyivätkin sitten yllättävän läheltä, nimittäin leikkimökistä. Aika värikkäitä, mutta toisaalta tällainen väripläjäys sopiikin valkoisten hyasinttien kaveriksi ihan kivasti.
Kiitos Anemonelle vielä näistä kaunokaisista, voi että tykkäänkin juuri valkoisista hyasinteista. Hurmaava jouluntuoksu ja kuin piste iin päälle joulusisustuksessa!

PS.Anemonella on muuten ihana jouluarvonta käynnissä FB sivuilla, tästä pääsette sinne osallistumaan.



keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Makuuhuone sisustettu jouluun

Makuuhuoneen joulu on tänä vuonna syntynyt lämminhenkisistä vaaleista sävyistä. Kynttilät, lyhdyt ja valosarjat tuovat lisäksi tunnelmaa. Luonnonläheinen ilme jatkuu myös tässä hauskassa pussilakanasetissä, jonka löysin Ellokselta. Mietin ensin onkohan tuo kuvio liian " valokuvamainen " mutta nyt olen siihen kyllä tosi tyytyväinen.
Makuuhuoneessa oleva lehtiteline on täällä blogin puolella vilahtanut aikaisemminkin. Vanhat puulaatikot sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti ja niin myös tämä valosarja!


maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulumuffinssit

Viikonloppuna iski oikein kunnon leipomishimo. Leivon yleensä aika paljon ja nyt onkin ollut niin paljon muuta kiirettä, että leipominen on jäänyt aivan liian vähälle, joten tähän piti tottakai saada parannusta aikaan. Lapset tilasivat muffinsseja ja näin joulun lähestyessä päätin kokeilla jotain jouluisempaa ohjetta. Tässä ohjeessä yhdistyvät suklaa ja piparkakku, joten ei paha yhdistelmä ollenkaan!
Joulumuffinssit
12 kpl
150g pehmeää huoneenlämpöistä voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl maitoa
120 g suklaarouhetta tai -paloja
1 dl pipareita rouhittuna

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää vielä maito. Lopuksi mukaan rouhittu suklaa sekä hienonnetut piparit. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä ennen koristelemista.
Koristeluun käytin sokerilla makeutettua kermavaahtoa, pinnalle kaakaojauhetta sekä piparkakku!
Kannataa muuten tarkkailla tuota paistoaikaa. Itselläni oli aika pieniä muffinssivuokia ja tuo 20 min oli kyllä liian pitkä aika niille, joten näistä minun versioista tuli hieman liian kuivat mielestäni. Hieman lyhyempi paistoaika, niin nämä olisi olleet mehukkaampia.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Lempipaikka keittiössämme

Viikonloppu on meillä kulunut ihan rennosti kotosalla. Perjantai-iltana oli ystäviä käymässä ja testailimme erilaisia glögejä, se olikin hauskaa ja löytyi pari uutta glögi-ihastusta. Koitan vinkata teillekin näistä jossakin vaiheessa :) Keittiössäkin olen hieman järjestellyt paikkoja ja ihana Anemonesta saatu huonekuusi löysi uuden paikan vanhan penkin vierestä. Tästä nurkkauksesta keittiössä on kyllä tullut aivan lempipaikkani ja vihreä-valkoisesta väristä tämän joulun suosikki!
Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

perjantai 4. joulukuuta 2015

Lastenhuoneen joulu

Lasten leikkihuoneen joulu näkyy mm. ikkunassa olevassa tähdessä sekä asetelmassa vanhan lipaston päällä. Mummuni vanhat ketut saivat kavereiksi ihanat peurat, jotka löysin parin viikon takaisella Tallinnan matkalla. Tällaiset suloiset metsäneläimet ovatkin ihania lastenhuoneen koristeissa. House Doctorin Lighthouse valaisin sai myös joulun kunniaksi valosarjan ja siihen olen kyllä tosi tyytyväinen. 
Lasten makuuhuoneessa loistaa ikkunassa myös tähti ja nuorimmaisen vanhan puusängyn katokseen ripustin led valosarjan. Voi kuinka ihanalta siellä näyttää varsinkin iltahämärässä, tuollaisen haluaisin meille vanhemmillekin ;)

Hauskaa tulevaa viikonloppua kaikille!