torstai 28. maaliskuuta 2013

Keltainen ihanuus

Viimeinkin sain leivottua jotain joka sopii tähän hauskaan kakkuvatiin jonka löysin viimekertaiselta Pietarsaaren reissultani. Ihastuin heti tuohon keltaiseen väriin ( näitä löytyi myös punaisena, vihreänä, valkoisena ja pinkkinä Katarina Mariasta ) ja se tuo kivasti väriä ja piristystä pääsiäisen ja keväänkin kattauksiin. 



Tämä porkkanakakku on leivottu Fredrikin äidiltä saamani reseptin mukaan, ja täytyy myöntää, että se on varmasti paras porkkanakakku resepti mikä minulla on ikinä ollut. Reseptin ainemäärät riittävät yhteen isoon uuninpellilliseen, mutta jos sen puolittaa saa vaikka tällaisen pienemmän kakun!

Anopin porkkanakakku

6 munaa
6 dl sokeria
9 dl porkkanaraastetta
1,5 dl öljyä
6 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

150 g maustamatonta tuorejuustoa
90 g voita ( ei sulatettuna )
6 dl tomusokeria
( yleensä haluan että kuorrutetta on reilusti joten uuninpellilliseen teen tämän monesti 1,5 kertaisena...vähintään ) 

Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää öljy. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, lopuksi porkkanaraaste mukaan. Paistetaan 175 asteessa 35-40 min. 
Kun pohja hieman jäähtynyt levitetään kuorrute kakun päälle, pinnalle voi ripotella esim. pähkinärouhetta halutessaan


Herkullista pääsiäisen aikaa!

7 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ohje näyttää hyvin samalta kuin minun, paitsi lisää aina taikinaan ananasmurskaa.

Ihana kakkuvati! Ehkä munkin pitää yrittää lauantaina käväistä liikkeessä, kun ollaan siellä päin.

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Heippa Satu, joo olenkin nähnyt joskus että ananastakin voisi lisätä, tämä on sellainen kivan mehukas resepti ja ananaskin varmasti lisää mehukkuutta!
Se liike on tosiaan hauska, kannattaa piipahtaa jos liikkuu siellä päin :)

Laura Simola kirjoitti...

NAm! Pitäisköhän ihan kokeilla, kun ei olla vielä tehty mitään herkkuja :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Hei Laura, kannattaa ehdottomasti kokeilla ja tätä voi hyvin pakastaa jos ei jaksa kaikkea syödä kerralla. Sitten ei muuta kuin niitä yllätysvieraita odottelemaan :)

Unknown kirjoitti...

No nyt mä näin sen kakkuvadin mistä mainitsit, ihanan piristävä! Katarina Maria-putiikki on kyllä hauska paikka, ei koskaan tiedä mitä löytää :)

Unknown kirjoitti...

..niin ja piti vielä sanomani, että kakku näyttää herkulta, täytyypä kokeilla ohjetta joskus!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Joo Riikka, se onkin vähän kuin aarreaitta se kauppa :) Tää on kyllä mielestäni tosi hyvä resepti, siitä tulee sellaisen sopivan mehukas!