Italialaiset ruuat ovat meidän suosikkeja ja hetki sitten törmäsin Paolo Roberton spagetti carbonaraan joka on niin huippu resepti, että tahdon vinkata siitä teillekin.
Oho, lenkkarikin pääsi kuvaan, sellaista tämä huvikumpu living on ;)
Spaghetti Carbonara
500 g spagettia
4 munaa
ripaus suolaa
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 kokonainen valkosipulinkynsi
200 g pekonia
5 rkl raastettua parmesan juustoa
5 rkl raastettua pecorino juustoa
mustapippuria
Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan. Sekoita kulhossa munat ja suola kevyesti sillä aikaa kun spagetti kiehuu. Sulata oliiviöljy sekä voi paistinpannussa, lisää siihen pekoni pieninä palasina sekä kokonainen valkosipulinkynsi. Kypsennä n. 5 minuuttia. Poimi valkosipuli ja heitä pois. Kun spagetti on valmis, kaada ylimääräinen keitinvesi pois ja kaada pekoni/öljy seos spagetin joukkoon, ota kattila pois liedeltä. Lisää munaseos sekä puolet parmesan sekä pecorino juustosta spagetin joukkoon ja kääntele kunnes munaseos on kermaista. Lisää pinnalle mustapippuria ja loput juustosta.
Ihanaa herkkua ja todellista Italialaista fast-foodia, kannattaa kokeilla. Meiltä puuttui tällä kertaa pecorino ja mentiin vain parmesanilla, mutta hyvin toimi kuitenkin! ( Alkuperäinen resepti ruotsiksi löytyy täältä)
Herkullisia hetkiä viikonlopulle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti