Joulukalenterin luukusta löytyy tänään ihana suklaakakku, jonka reseptin löysin viimeisimmästä Lantliv lehdestä.
Suklaakakku kinuskikuorrutteella
12-15 palaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
250 g voita
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 dl tummaa olutta ( esim. Guinessia )
4 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl kermaviiliä
2 munaa
Kuorrute
70 g voita
1 1/4 dl ( 100g ) fariinisokeria
3/4 dl vispikermaa
2 dl tomusokeria
1/2 tl suolaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele kuivakakkuvuoka n. 23 cm halkaisijaltaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri kulhossa.
Sulata voi kattilassa, lisää siihen kaakaojauhe ja olut ja vispaa kunnes taikina on sileää ( meillä ei ollut tummaa olutta, joten jätin sen pois ja käytin saman verran maitoa, toimi ihan hyvin ). Ota kattila liedeltä ja lisää siihen sokeri, kermaviili sekä munat ja sekoita kunnolla. Lisää lopuksi vielä kuivat aineet taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskiosassa n. 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä n. 10 min, irrota se vuoasta ja laita ritilän päälle jäähtymään kokonaan.
Kuorrute:
Sulata voi kattilassa fariinisokerin ja kerman kanssa. Lisää tomusokeri ja suola ja sekoita sileäksi kuorrutteeksi. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Laita leivinpaperi ritilän alle ja kaada kuorrute kakun päälle. Siirrä tarjouiluastialle kun kuorrute jähmettynyt.
* * * * * * * * * *
Upea arvonta Sisustuskeinun kanssa on myös päättynyt, suuret kiitokset kaikille osallistuneille!
Random.org arpoi 73 arvan joukosta voittajaksi Seijan!
kirjoitti 11.12.2014 klo 12.34
Ihanan tunnelmalliset ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti