perjantai 19. syyskuuta 2014

Spaghetti carbonara

Italialaiset ruuat ovat meidän suosikkeja ja hetki sitten törmäsin Paolo Roberton spagetti carbonaraan joka on niin huippu resepti, että tahdon vinkata siitä teillekin.



Huvikumpuliving.com_19092014_0001-7.jpg



Huvikumpuliving.com_19092014_0001-8.jpg
Oho, lenkkarikin pääsi kuvaan, sellaista tämä huvikumpu living on ;)



Spaghetti Carbonara



500 g spagettia



4 munaa



 ripaus suolaa



1 rkl oliiviöljyä



2 rkl voita



1 kokonainen valkosipulinkynsi



200 g pekonia



5 rkl raastettua parmesan juustoa



5 rkl raastettua pecorino juustoa



mustapippuria



Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan. Sekoita kulhossa munat ja suola kevyesti sillä aikaa kun spagetti kiehuu. Sulata oliiviöljy sekä voi paistinpannussa, lisää siihen pekoni pieninä palasina sekä kokonainen valkosipulinkynsi. Kypsennä n. 5 minuuttia. Poimi valkosipuli ja heitä pois. Kun spagetti on valmis, kaada ylimääräinen keitinvesi pois ja kaada pekoni/öljy seos spagetin joukkoon, ota kattila pois liedeltä. Lisää munaseos sekä puolet parmesan sekä pecorino juustosta spagetin joukkoon ja kääntele kunnes munaseos on kermaista. Lisää pinnalle mustapippuria ja loput juustosta.



Ihanaa herkkua ja todellista Italialaista fast-foodia, kannattaa kokeilla. Meiltä puuttui tällä kertaa pecorino ja mentiin vain parmesanilla, mutta hyvin toimi kuitenkin! ( Alkuperäinen resepti ruotsiksi löytyy täältä)



Herkullisia hetkiä viikonlopulle!



 

Ei kommentteja: