perjantai 7. marraskuuta 2014

Suklaa cookies with a twist

Viime Lantliv lehden numerossa oli herkullisen oloinen suklaakeksi resepti jota päätimme lasten kanssa testata. Suklaakeksit on meidän kaikkien suosikit ja näistä tulikin oikein hyvät. Reseptiin kuului kuivattua aprikoosia, jota meillä ei valitettavasti leivontavaiheessa ollut. Hyvin toimii ilmankin, mutta aprikoosilla näistä olisi varmasti tulleet vielä mehukkaammat ja pehmoisemmat. 



Huvikumpu%20Living_26102014_0001-6.jpg



Huvikumpu%20Living_26102014_0001-5.jpg



Suklaa coocies with a twist



n. 12 keksiä



80g huoneenlämpöistä voita



1 dl fariinisokeria



1 dl sokeria



1 muna



2 dl vehnäjauhoja



1 dl kaakaojauhetta



1 tl leivinjauhetta



1/4 tl suolaa



100 g tummaa suklaata paloina



100 g valkoista suklaata paloina



50g kuivattuja aprikooseja pienin paloina



Sekoita hieman pehmennyt voi, sokeri ja fariinisokeri ilmavaksi kulhossa. Lisää mukaan muna sekä kuivat aineet ja sekoita taikinaksi. Sekoita lopuksi suklaapalat sekä aprikoosi taikinaan. Tee taikinasta suklaapötkö, kääri se kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa taikinasta n. 1 cm paksuisia paloja tai pyöritä keksit käsin, laita leivinpaperille ja uuniin. Paistetaan 175 asteessa n. 10 min.



Halutessasi voit koristella jäähtyneet keksit sulatetulla valkosuklaalla.



( Huom! Nämä leviävät jonkin verran uunissa, joten on hyvää jättää tilaa keksien väliin pellille. Huomasin muuten myös, että jos keksit ottaa uunista " hieman liian aikaisin " ne jäävät ihanan pehmeiksi ja jos ovat uunissa kauemmin ovat taas rapeampia ja kovempia ).



Herkullista viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja: