torstai 15. lokakuuta 2015

Toscakakku 2.0

Tykkään kokeilla uusia reseptejä ja viime viikolla näin instan puolella erään huippu hyvältä vaikuttavan ohjeen. Mieheni rakastaa toscakakkua, mutta rehellisesti sanottuna, se on mielestäni monesti tosi kuivaa ja tätä ihanaa kuorrutetta on ohjeissa aina liian vähän. Tässä aivan uudenlainen toscakakku pähkinöillä ja suklaalla, enkä voi kyllä kylliksi kehua tätä!
Pähkinäiset toscapalat

Pohja:
3,5 dl jauhoja
0,5 dl sokeria
175 g pehmeää voita
1 muna

Tosca kuorrute:
100 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
2 rkl jauhoja
2 rkl kermaa
100 g mantelirouhetta tai mantelilastuja
1 dl pistaasipähkinöitä
1 dl pekaanipähkinöitä
Lopuksi 150 g sulatettua suklaata

Sekoita jauhot ja sokeri. Lisää niiden joukkoon pehmennyt kuutioitu voi sekä muna. Sekoita taikinaksi ja kauli n. 25x30 cm kokoiseksi levyksi. Paista pohjaa n. 8 minuuttia reunallisessa uuninvuoassa ( esim iso lasagne vuoka ), joka on mahdollisimman samankokoinen pohjan kanssa, muuten tosca kuorrutus valuu helposti pois.

Tee sillä välin kuorrute. Pilko pähkinät pieniksi paloiksi ja lisää ne kattilaan yhdessä voin, sokerin, kerman, jauhojen ja siirapin kanssa. Anna kiehua pari minuuttia ja kaada tosca kuorrute kakkupohjan päälle. Paista vielä uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.

Kun toscapalat ovat kokonaan jäähtyneet, sulata suklaa ja dippaa ne puoliksi suklaaseen. Reseptissä luki tosiaan 150 g suklaata, mutta itselläni meni vaatimattomasti 300g... ;)
Hauskaa päivää!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yummyy :))!!!

Stella Vanilja kirjoitti...

Voiiii nam :) arvaa kuinka alkoi herkkuhammas nyt kolottamaan :)

Jenni / Keski[piste] kirjoitti...

Ohhoh, nam! :D Näyttää todella herkulliselta! Itse teen toscakakun aina raparperipohjalla, jolloin on varmasti kosteaa, meilläkin toscakakku on nimittäin yksi vakkarisuosikeista. :)

Johanna kirjoitti...

oiiii, näyttää niin herkulliselta <3

Sofia // Hyvinvointia nyt! kirjoitti...

Oi vitsi! Toscakakkia on tultu syötyä viimeksi ihan pienenä mummulassa! Resepti kuullostaa ja näyttää herkulliselta, pitäisi varmaan ottaa essu esille ja pyöräyttää muutama :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Niin Hyvää S ;)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Hih, nämä ovat kyllä tosi hyviä Seija :) täytyy leipoa lisää tänä viikonloppuna!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos vinkistä Jenni <3 sehän näissä monesti onkin ollut se " ongelma " että pohja jää kuivaksi! Tässä tavallaan sellainen ohut muropohja, ja toimi tosi kivasti :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Ihan liian hyvää Johanna ;)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kokeile ihmeessä jos kerkeät Sofia, oli tosi Ihania :) Tästä tuli nyt meidän suosikki! Hauskaa viikon jatkoa :)