tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukuun tunnelmantuojat?

Iloista joulukuuta kaikille! Vuoden ihanin kuukausi on startannut ja nyt saakin joulufiilistellä oikein kunnolla. Keittiömme joulutunnelmaan kuuluvat ehdottomasti kukat ja jouluvalot. Huonekuusi ja tämä vanha puinen mitta-astia, jonka olen perinyt isovanhemmiltani sopivat hienosti meidän maalaistunnelmaan. Hyasinttien tuoksu on täyttänyt koko keittiön ja se vasta tuokin joulun tunnelmaa! Haaveilin hyasinteille ruukuiksi vanhoja peltipurkkeja, mutta varastoistamme löytyi tähän hätään vain yksi vanha teepurkki, joten siihen asti kunnes löydän sille kaverin ne voivat majailla sinkkiruukuissa keittiön ikkunalaudalla :)
Verhotangon ympärille kieputettu valosarja yhdessä vaaleiden sivuverhojen kanssa on ihanan raikas yhdistelmä. Nämä valot ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan ihanat tunnelmantuojat. Joulukuinen aamukahvi/-tee maistuu vieläkin paremmalta kuin yleensä tässä tunnelmavalaistuksessa ;)

Mistä teillä muuten syntyy se joulukuun päivien tunnelma? Ei välttämättä itse jouluaaton tunnelma vaan mietin lähinnä ihan tavallisten arkipäivien tunnelmaa näin joulukuussa?


23 kommenttia:

S - Beauty of Life kirjoitti...

Sopiipa hyvin tuohon puiseen laatikkoon!! Oikein kaunis!!

S.H - HOUSEkoti kirjoitti...

Hyvältä näyttää. Hyvä tunnelma tulee ehkä juurikin näistä pienistä sisustusjutuista ja oivalluksista joita ripottelee pitkin kotia. Olen huomannut että samat teemat eivät toistu vuosittain vaan tuntuu että aina löytyy jokin uusi näkökulma :). Mukavaa joulukuuta!

Stella Vanilja kirjoitti...

Tuo kuusi ja laatikko yhdistelmä on niin namu! :-) <3 Aivan ihana! :-) Olen vastaavaa etsinyt, mutta kovissa hinnoissa tuntuu olevan. Mutta eiköhän vastaan tule joskus :-)
Toissa jouluna kaavailin kuusta tuohon, ja lainasin vanhemmiltani tuollaista vanhaa kappaa, silloin se ihastus taisi iskeä :-)

Pienet rauhalliset hetket, kera glögin esim. ja esim. Bublen joulu laulut, siinä on mukava jouluinen hetki :-)

Ihanat kuvat Susanna! <3

Sommarbacka fi kirjoitti...

Kaunista ja ihanan jouluista <3 Itselle tulee se jouluinen tunnelma näin arkipäivässä tunnelmavalaistuksesta, ihanaa aamulla heti ensimmäiseksi sytyttää keittiön ikkunatähti ja juoda aamukahvit sen loisteessa :) Mukavaa iltaa <3

Idis & Interiööri kirjoitti...

Kaunista <3

Tunnelma tulee pienistä fiilistelyjutuista, glögistä, pipareista, lasten toivelistoista, kauniista joululauluista ...jne. Aika perusjuttuja. Paremmin pysyy rento tunnelma kun pysyy poissa kauppojen hulinasta!

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Jouluvaloilla, musiikilla ja lasten jännityksestä syntyy joulumieli :)

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Jouluvaloilla, musiikilla ja lasten jännityksestä syntyy joulumieli :)

Tyynelä kirjoitti...

Kaunista! Minäkin laitoin oman huonekuusen vanhaan mitta-astiaan :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos kovasti S <3 puinen laatikko on kyllä ihana!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Niitä uusia näkökulmia onkin ihanaa aina etsiä ja löytää S. H :) Pienistä asioista se joulun tunnelma monesti syntyykin!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Voi kiitos Seija <3 kuusi olisikin kaunis tällaisessa puisessa kapassa! Ja ihan totta muuten, glögi ja joululaulut ne kuuluvat kyllä ihan arkeenkin näin joulukuussa :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Ihan samaa mieltä Sommarbacka, juurikin tuo aamuinen hetki tähden valossa on aivan ihana <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kivaa kun kerroit teidän joulu fiilistelyistä Idis & Interiööri <3 juuri noistan se tunnelma syntyy, kaupat pitäisi kiertää kaukaa ;)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Ihanalta ja niin tunnelmalliselta kuulostaa Sanna <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Nämä vanhat astiat ja kulhot ovat kyllä aivan ihania Tyynelä <3 Huonekuusi sopii meillä tähän kuin nakutettu ja tuo kivaa maalaistunnelmaa :)

Ruut kirjoitti...

Voi miten ihana huonekuusi onkaan tuollaisessa puisessa laatikossa!!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Se on kyllä aivan ihana ruukku huonekuuselle :) Mukavaa päivää Ruut!

Jenni / Keski[piste] kirjoitti...

Voi, miten kaunista! <3 Meiltä löytyy ihan samoja elementtejä ja näistä pienistä jutuistahan se jouluinen tunnelma syntyy. :)

Pia / Kotini ja maisemani kirjoitti...

Kynttilät, pallovalot, lampaantaljat, hyasintit, huonekuuset...niistä repii iloa ja valoa kaamokseen ja joulun odotukseen <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Voi kiitos Jenni, niinhän se juuri on <3 tunnelmallista iltaa!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kuulostaa aivan ihanalta Pia ja niistä minunkin mielestä syntyy joulun tunnelma <3 ja miksipä ei koko talven tunnelma :)

Hosuli kirjoitti...

Tavallisten joulukuun arkipäivien tunnelma syntyy hitaasta odotuksesta, joka toisaalta samaan aikaan vilistää liian vikkelästi. Perinteisesti siivoan kodin, ja sen jälkeen asettelen jouluntuojat. Myös ovikranssi muistuttaa kotiin tullessa, että eletään parasta aikaa vuodesta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiirettömät hiljaiset aamut,ennen iltavuoroon lähtöä.Aamukahvit jouluvalojen ja kynttilöiden valossa.Haluan luoda tunnelmaa myös arkeen.Kynttilöiden ja jouluvalojen keskellä hiippaillaan ihan arki-iltaisinkin:)