maanantai 16. maaliskuuta 2015

Marenkihyrrät

Tein eilen ihania marenkisia keksejä lempi leivontakirjastani, Elina Jyväksen Baking Instinct kirjasta. Tässä resepti myös teille :)

Huvikumpuliving.com_15032015_0001-5.jpg

Huvikumpuliving.com_15032015_0001-6.jpg

Huvikumpuliving.com_15032015_0001-8.jpg

Marenkihyrrät ( 45-50 kpl )


Murotaikina


250 g kylmää voita


1 dl sokeria


4 dl vehnäjauhoja


1/2 tl leivinjauhetta


1 kananmuna


Marenkitäyte


2 kananmunanvalkuaista


2 1/3 dl sokeria


2 limetin kuori hienoksi raastettuna


Lisäksi 1 kananmuna


Nypi kulhossa kuutioitu voi, sokeri ja jauho-leivinjauheseos murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina on liian tarttuvaa, lisää hieman jauhoja. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin 1-2 tunniksi tai yön yli.

Marenkitäyte: Mittaa huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset ja sokeri teräskulhoon ja nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle vesihauteeseen. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenkimassa on jäähtynyt. Lisää limetinkuori.

Leipominen: Kauli taikina jauhoitetulla alustalla kahdeksi levyksi. Älä kauli liian ohuiksi. Levitä taikinalevylle marenki. Rullaa taikina varovasti kääretortun tapaan, käytä tarvittaessa apuna lastaa. Sivele saumakohtaan vatkattua kananmunaa, jotta se tarttuu kiinni. Kääri taikinarullat leivinpaperiin ja laita pakastimee noin tunnin ajaksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kylmästä taikinarullasta terävällä veitsellä noin sentin paksuisia viipaleita. Nosta ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paista marenkihyrriä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita. Jäähdytä ritilällä.


Ei kommentteja: