sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Vanhasta peltikatosta lampuksi

Syksy on oikeastaan ihana vuodenaika, tykkään kun illan hämärtäessä saa pitää kaikenlaisia ihania lamppuja päällä ja sytyttää kynttilöitä. Huomasin, että suuri osa meidän lampuista onkin kirppis löytöjä, ja muutama avopuolisoni ihan itse tekemä!
Purimme kesällä vanhan ladon joka olisi muuten jäänyt uuden ohitustien alle... sen ruostuneesta kattopellistä avopuolisoni teki ihanat ikkunavalaisimet. Vähän lakkaa päälle eikä tarvitse pelätä, että verhot sotkeentuu jos osuvat siihen.


Tämä ihanuus löytyi ihan lähi kirppikseltä. Sen pinta oli kuitenkin aika kellertävä ja kun siihen laittoi valon päälle koko huone muuttui keltaiseksi, ei kovin kivaa! Siihen löytyikin yllättävän helppo ratkaisu, kaupoissa on saatavilla eri kylmän sävyisiä lamppuja, ja kun valitsimme riittävän kylmän lampun kellertävyys väheni huomattavasti.


Kesällä kun olimme jo poistumassa Juthbacka markkinoilta, törmäsimme tähän lamppuun erään koti kirppiksen pihalla!


Näitä vanhoja haitarilamppuja on tosi vaikea löytää. Käyn usein Jungsundissa olevassa ihanassa Lifestyle- kaupassa Quriosa Interiorissa. Kerran näin siellä tämän suomalaisvalmisteisen Tateka merkkisen lampun ja ihastuin siihen heti, tuo lamppu saisi hyvän kodin meiltä :)


Myöhemmin olemme sattuneet löytämään vielä toisenkin samanlaisen lampun, nyt valkoisena ja se pääsikin koristamaan olohuoneemme seinää. 


Ei kommentteja: