torstai 22. elokuuta 2013

Rakas pikku potilas

Voi hurjaa minkälaiset pari päivää meillä on ollut! Vanhempi tytöistä, Molly on jonkin aikaa valitellut, että "pipi pää". Leikkii ja touhuaa kuitenkin iloisesti ja normaalisti, mutta sitten aina välillä mainitsee noista pääkivuista. Häntä on tutkittu ja verikokeita otettu ja onneksi mitään vikaa ei ole löytynyt. Halusimme kuitenkin pelata varman päälle, ja hänelle tulikin kutsu magneettiröntgeniin pään kuvaukseen. Oli se sen verran hurja kokemus, että toivottavasti ei jouduta enää ikinä tuollaiseen! Lähinnä siis sen takia, että pienellä oli kova pelko pistämisestä ja piikeistä yleensäkin ja tuota magneettikuvausta varten lapset nukutetaan kevyesti jotta pysyisivät rauhallisina ja paikoillaan kuvauksen ajan. Pistämiseltä ei valitettavasti voitu välttyä. Hyvin se loppujen lopuksi meni ja nukutuksesta herännyt Molly leikki jo iloisesti serkkunsa ja siskonsa kanssa myöhemmin päivällä :) Vanhemmille taisi olla vain aika rankkaa nähdä oma lapsi noin pelokkaana ja nukutuksessa! Lopullisia tuloksia odotellaan vielä, mutta ensi katsaukset kuviin näyttivät hyviltä eikä mitään hälyyttävää pitäisi olla, toivotaan näin.

Juuri kun tästä koettelemuksesta on hyvin selvitty, Molly horjahti tänään nurmikollamme olevalta puhallettavalta patjalta. Pelkään yleensä noita tavallisia isoja trampoliineja, koska olen kuullut minkälaisia tapaturmia niissä voi sattua, joten meillä olikin vain tuollainen matala patja nurmikolla, jotta lapset saavat pomppia kun siitä niin kovasti tykkäävät.

Vaikka pudotus oli tosi matala huomasin heti, että nyt sattui kyllä ranteeseen, sen verran kova oli itku. Soittelin heti Fredrikin kotiin Maijan luo ja suuntasin ensiapuun. Voitte vain kuvitella minkälaista on olla siellä tytön kanssa jolla on vielä elävästi muistissa edellisen päivän magneettiröntgen. Mulla oli niin paha mieli Mollyn puolesta kun huomasin kuinka häntä taas pelotti eikä päästänyt lääkäreitä lähellekkään. No, saatiinhan se ranne lopuksi edes vähän tutkittua ja todettiin, että se ei ainakaan ole poikki. Pääsimme kotiin seurataksemme tilannetta.
Nyt yläkerrassa nukkuu suloinen Molly pupu kainalossa. Tulenkin nyt lähipäivinä keskittymään reippaan potilaan hoivaamiseen ja palailen kohta muutamien hyvien uutisten kanssa!11 kommenttia:

Seija kirjoitti...

Voimia suuresti teille koko perheelle ♡ paljon jaksamista. ♡ toivottavasti neiti paranee pian!

Helinä kirjoitti...

Jaksamista koko perheelle. Toivottavasti kaikki on kuitenkin ihan kunnossa.

Itsekin tänään istuin lasten klinikalla, tukena ja turvana kun erästä rakasta pikkuista tutkittiin. Raskas oli päivä kaikille pienen piikkikammoisen puolesta.

Nyt lämpöisiä pupuhaleja Mollylle.

Jenni kirjoitti...

Voi kurja, lasten sairastaminen ja tapaturmat on raastavia! Kovasti voimia teidän perheelle ja toivottavasti saatte päin hyviä uutisia! <3

Ani/Uutta Vanhaa Lainattua kirjoitti...

Viiden lapsen äitinä olen useamminkuin kerran ollut vastaavissa tilanteissa.ja joka kerta yhtä tuskallista kun on oma lapsi kyseessä.Siinä on niin paljon tunteet pelissä.Työssä lasten parissa pystyy toimimaan järkevämmin.

Jos lapsi yhtään pystyy käyttämään kättään, siinä tuskin on murtumaa.Ja toivotaan ettei pään alueen kuvistakaan löydy mitään.Oikein olette toimineet kun lähditte tutkimaan;lasten kivut ovat yleensä todellisia ja syitä kannattaa selvitellä.Elimellistä vikaa harvemmin kuitenkaan löytyy :)

Parempaa tätä päivää! :)

Susanna Tamminen kirjoitti...

Kiitos teille kaikista ihanista ja kannustavista kommenteista! Yö meni käden suhteen oikeastaan ihan hyvin, särkylääkettä toki olemme antaneet, mutta vaikuttaisi käyttävän kättä jo jonkin verran! Toivotaan että tämä ei olisikaan nyt niin iso juttu :)

Haleja kaikille!

Anna-Lena kirjoitti...

Jobbigt med sjuka barn, hoppas hon kryar på sig snabbt! Vi har också mycket erfarenhet av huvudvärk hos vår flicka och hon har undersökts med bl.a. magnetröntgen och varit på en omfattande tvådagars undersökning till Tammerfors. De har inte hittat någon förklaring på hennes attacker trots stora undersökningar.

Susanna Tamminen kirjoitti...

Tack Anna-Lena! Oj vad tråkigt att även er flicka har huvudvärk. Molly säger bara att hon har ont i huvudet, men sen springer hon för det mesta och leker igen som vanligt, så jag vet inte riktigt hur ont hon har. Men eftersom hon säger det ganska ofta så tänkte vi att det är nog bäst att undersöka ordentligt!
Det kan förstås vara så att hon har " vanlig huvudvärk " då och då eller kanske något med ögonen... kanske hon borde ha glasögon, svårt att säga. Hoppas att även din dotter mår bra snart :)

Taina kirjoitti...

Meillä on pikkupoikien korvia jouduttu putkittelemaan, jotenkin se lapsen nukuttaminen on aina yhtä inhottava kokemus vaikka itse saisi olla sylissä pitämässä.. (ainakin yksityisellä saa)
Tsemppiä teille, toivottavasti selviätte säikähdyksellä!

Susanna Tamminen kirjoitti...

Voi se on kans ollut varmaan kurjaa Taina! Toivottavasti meidän ei tarvitse enää joutua tuollaisiin nukutushommiin piiiitkäään aikaan! Kyllä tuollakin sai pitää sylissä, mutta jotenkin se oli kamalaa kuitenkin, ihan niinkuin sanoit.

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel kirjoitti...

Uschdå, så ledsamt när barn har ont! Hoppas på snabbt tillfrisknande!

Susanna Tamminen kirjoitti...

Tack Jenny!