sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Sisustustyönjako - haaste

Suloinen Seija Stella Vanlja blogista muisti minua hauskalla haasteella. Haasteessa selvitellään minkälainen sisustustyönjako kotona on.

Huvikumpuliving.com_28022015_0001-14.jpg

1. Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?

- Osallistuu. Hänellä on vähintään yhtä paljon ideoita kuin minullakin  sistustuksesta ;) Tai ehkä, meillä sisustaminen sujuu monesti niin, että minä keksin erilaisia sisustusratkaisuja ja hän joutuu ne sitten toteuttamaan. Puolisoni on oikein tee-se-itse mies, joten monet kotimme DIY jutut ovat hänen käsialaansa!


2. Jos vastasit ei: toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisustukseen? Ja jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

- Osallistuu juuri sopivasti.

3. Eroaako makunne toisistaan? 

- Makumme on yllättävän samanlainen ollut alusta asti. Monesti olemmekin sitä ihmetelleet, miten yksiin voikin toiveet mennä siitä, minkälaisella tyylillä haluamme kotiamme sisustaa. 


Huvikumpuliving.com_28022015_0001-15.jpg


4. Riitelettekö sisustusratkaisuista? 

- Kyllähän niitä riitojakin välillä tulee. Tai oikestaan ei sisustusratkaisuista, lähinnä siitä ajakohdasta jolloin jokin muutos voidaan toteuttaa. Minä olen tempperamenttisempi ja kun keksin jotain, haluan mieluiten tapetoida/maalata/kalustaa koko huoneen heti siinä silmänräpäyksessä. Mieheni taas etenisi rauhallisemmin ja miettisi asioita hieman kauemmin.... tätä aloitusajankohtaa miettiessä, saattaa sitten äänensävy hieman kiristyä jos näin voi sanoa ;)


5. Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä, vai erikseen? 


- Suuremmat sisustusratkaisut ja esineet hankimme yhdessä ja mietimme niitä yhdessä, mutta tällaiset pienemmät kuten verhot, tyynyt, sisustusesineet hankin kyllä minä yleensä ihan suurempia kysymättä ;) Tunnemme toistemme tyylin sen verran hyvin, että kovin vikaan eivät hankinnat yleensä ole menneet. 

6. Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän?


-Välillä tulee kompromisseja tehtyä.  Mies hoitaa yleensä hankinnat näistä teknisistä laitteista ja niiden sijoituspaikasta ja minä sitten enemmän näistä sisustuspuolen tavaroista. Ehkä se mies joutuu kuitenkin joustamaan vähän enemmän... ;)

7. Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä, vai mietitkö hiovasi puolison maun paremmaksi / toisenlaiseksi? 

- Itse asiassa tuli heti sellainen olo, että tämä on tässä. Huomasin jo aikaisin, että hän on myös kiinnostunut siitä miltä kodissa näyttää ja kokeili rohkeitakin sisustusvaihtoehtoja kuten se iso seinämaalaus siellä meidän ensimmäisessä yhteisessä kodissa ( postaus parin viikon takaa ). Meillä oli aika retro sisustustyyli ennen, mutta nyt kun asumme vanhassa maalaistalossa on sisustus muuttunut enemmän tämän talon henkeen sopivaksi. Hän on monella tapaa sielunkumppanini myös kodinsisustamisessa, ja meillä onkin ollut monia hauskoja keskusteluja ja idointihetkiä kun olemme miettineet miltä jossakin huoneessa tulisi näyttää :)

Hän on muuten se, joka vuosia sitten vinkkasi minulle, että oletko kuullut Pinterestistä... sun kannattaisi tutustua siihen, se olisi varmasti sun juttu!

Huvikumpuliving.com_28022015_0001-13.jpg

Ihana haaste, kiitos Seija! Toivottavasti teistä muistakin oli hauskaa lukea näistä meidän sisustustyönjaoista.


Lähetän haasteen eteenpäin :
Terkkuja, SusannaEi kommentteja: