perjantai 17. huhtikuuta 2015

Vihreä pesto

Mitä teillä syödään viikonloppuna? Tässä meidän viikonlopun ruokavinkki: Vihreä pesto. Tämä onkin yksi meidän lempiruuista, aivan ihanaa pastan kanssa.

Vihreä pesto

1 ruukku basillikaa
50 g pinjansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä
100g parmesaanijuustoraastetta
1,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria

Hienonna basillikanlehdet, pinjansiemenet, kuoritut valkosipulinkynnet ja parmesaanijuustoraaste tehosekoittimessa. Lisää oliiviöljy hiljalleen, kunnes kastikkeella on sopiva koostumus. Lisää lopuksi suola ja pippuri.
Meillä valmistetaan pesto välillä myös niin, että pinjansiemenet paahdetaan kuivalla paistinpannulla hetken ennen tehosekoittimeen laittamista. Tulee ihanasti lisämakua pestoon.

( ps. kannattaa kokeilla myös ihan vain leivän päällä tai vaikka pizzapohjalla tomaattikastikkeen sijaan ).

Ihanaa perjantaita kaikille!



6 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Namskis, pesto on hyvää, pitäis taas joku päivä tehdä :)

Stella Vanilja kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää herkulliselle :) kiitos hyvästä ohjeesta <3

Ihanaa viikonloppua <3

Jenna // Hetkiä Maalla kirjoitti...

Tätä täytyy kokeilla. Pesto on herkullista :)
Mukavaa viikonloppua!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Nam, no niin on Johanna :) Kannattaa kokeilla!
Ihanaa perjantai-iltaa <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Eipä kestä Seija, aivan ihanaa viikonloppua <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Tämä on tosi hyvää ja meidänkin lempparia Jenna :) Ihanaa viikonloppua <3