maanantai 13. huhtikuuta 2015

Voisilmäpullat

Tervetuloa blogini mukaan taas tänne bloggerinkin puolelle! Hauskaa jos kirjaudutte lukijaksi tuosta sivupalkista ja muistakaahan myös päivittää lukulistojenne osoitteeksi osoitteen www.huvikumpuliving.blogspot.fi
Meidän touhuja voi seurata myös instagramin puolelta, tilini on t.susanna ( klik ).

 

Jatkossa vietän maanantait aina kotona lasten kanssa, aika ihana jatko viikonlopulle. Tänään on satanut ihan kaatamalla, joten mikäs sen parempaa tekemistä silloin kun leipoa. Taisin löytää Pirkan sivuilta, ehkä parhaimman pullataikinan mitä olen kokeillut!

Voisilmäpullat

5 dl maitoa
50g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia

Täyte

100g voita
4 rkl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
Voiteluun 1 muna

Pinnalle hienoasokeria

Valmista pullataikina vehnäjauhopu


1. Valmista pullataikina vehnäjauhopussin ohjeen mukaan ja kohota lämpimässä paikassa esimerkiksi vesialtaassa peitettynä kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.

2. Sekoita voi, sokeri ja mausteet täytettä varten. Jaa maustevoi kahtia ja muotoile kummastakin tuorekelmun sisään ohut, tasapaksu tanko ja anna kovettua pakastimessa. Paloittele kovettuneet voitangot kumpikin 20:een yhtä suureen osaan. Pidä ne pakastimessa käyttöön asti.

3. Jaa kohonnut taikina kahtia ja alusta puolikas tasaiseksi taikinaksi. Muotoile puolikas tangoksi ja jaa se kahtia ja kumpikin puolikas 10:een yhtä suureen osaan. Pyöritä palat sileiksi pulliksi pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Leivo samoin toinen puoli taikinasta.

4. Vatkaa voitelumunan rakenne rikki. Painele jokaisen pullan keskelle jauhoon kastetulla sormella kolo pohjaan asti. Toista toimenpide, jotta kolo pysyy auki. Paina jokaisen kolon pohjalle maustevoipala. Voitele pullat nopeasti ja sirottele pintaan kerros sokeria.

5. Paista välittömästi 225 asteessa uunin keskitasolla 6-9 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Sovita täyttäminen niin, että voit paistaa pellillisen heti täytettyäsi ja voideltuasi, jotta maustevoi pysyisi pullan sisällä, eikä pursuisi ulos. 

Ihan huippu hyviä, voin suositella lämpimästi! ( resepti löytyy myös täältä ).

Hauskaa päivää kaikille!


14 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Jos pulla olis mun heikkous, olisin varmaan aika kovilla noitten ihanien kuvien jälkeen :D. Mutta onneksi ei ole, koska mulla on parhaillaan meneillään tutustuminen vähän toisenlaisiin eväisiin :)

Kivaa saada sut takaisin bloggeriin. On tää kommentointi muka niin pal helpompaa :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Ihanaaa Annukka! Kivaa kun olet täällä, hali <3
Mä oon nyt syöny kaksi ja tekisi mieli jo kolmatta... ei mikäälaista itsehillintää täällä ;)

Johanna kirjoitti...

Yhdyn Annukan kommenttiin :D Jos pullat olis minun heikkous niin voisin syödä voimisilmäpullia ja kylmää maitoa kokoajan, nam :D Onneksi olen herkkulakossa :D

Idis & Interiööri kirjoitti...

En ole sen kummempi pullahiiri minäkään, mutta näyttävät niin herkulliselta, että lähetä tännekin pari <3 En ole herkkulakossa enkä ala, heh :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Onnea blogimuutosta. :)

Anne kirjoitti...

Voisilmäpullat on ihanuutta.Itse en pysty niillä herkuttelemaan,mutta perheelle leivon :) Onpas ihana juttu,kun saat viettää maanantait kotosalla lastesi kanssa.Arvokasta♡

Ingela kirjoitti...

Ihanilta näyttävät nuo pullat!

Stella Vanilja kirjoitti...

Nams pullat! :-) Siitä onkin hetki aikaa kun olen itse pullia leiponut, täytyykin ottaa asiaksi! :-) Näyttää tosi herkulliselta! :-)

Mukana matkassa ollaan tietysti! :-)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Pullat ja kylmä maito onkin kyllä ihan parasta Johanna :) Munkin pitäisi kyllä ryhtyä herkkulakkoon.... Mutta se on niin vaikeaa ;)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Voisin kyllä lähettääkin Idis ja Interiööri, hyvää jos on useampi näitä jakamassa niin ei jää itselle niin montaa ;)
Hauskaa viikkoa!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos Pieni Lintu <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

On kyllä aivan ihanaa olla kotona maanantaisin :) Mukavaa kun lasten kanssa saa viettää extra päivän kotona kun ovat vielä sen verran pieniä :)

Hauskaa viikkoa Anne :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos Ingela, oli tosi hyviä :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos Seija ja ihanaa kun tulit tännekin kommentoimaan :) Hauskaa että olet menossa mukana!
Oikein hauskaa viikkoa <3