torstai 7. toukokuuta 2015

Porkkanankukkien kasvatusta kuistilla

Lasikuistillamme on menossa porkkanankukkien kasvatus. Aikaisemmin keväällä, kun olin käymässä tunnelmallisessa Anemone kukkakaupassa juttelin liikkeen omistajan kanssa pitkät pätkät kukista. Sain vinkin, että ihan tavallisista porkkanoista saisi hyvinkin helposti kasvatettua ihanan valkoisia kukkia. Kuulostipa hauskalta, tätä oli ehdottomasti kokeiltava. 
Meiltä löytyikin kotoa pussillinen ihan tavallisia porkkanoita, joten leikkasin niistä noin parin sentin palan ylhäältä ja laitoin korkeareunaiselle lautaselle, jossa oli vettä pohjalla. Tässä vedessä porkkananpalat seisoskelivatkin varmasti pari viikko ja sitten niihin alkoi jo kasvaa ihanaa vihreää lehteä ja muodostua juuret. Viime viikolla istutin ne tähän hauskaan vanhaan puulaatikkoon multaan ja nyt olen kastellut niitä tosi tehokkaasti. Hyvin näyttävät voivan!
En ole varma kauanko tässä vielä menee, että saadaan ihastella kauniita valkoisia kukkia, mutta hyvää kannattaa odottaa. Lapsistakin tämä on ollut huippu hauskaa ja meillä vieläkin joka päivä käydään ihastelemassa kuinka paljon lisää porkkanankukat ovat kasvaneet. Kiitos ihanasta vinkistä, toivottavasti pääsen esittelemään teille jossakin vaiheessa kauniit kukat ;)

Aurinkoinen lasikuisti onkin nyt melkein kun pieni kasvihuone. Ehkäpä maa on jo kohta sen verran sulanut, että pääsen istuttamaan tuon ihanan bambunkin meidän pihalle!

Hauskaa päivää!

12 kommenttia:

Stella Vanilja kirjoitti...

Olipa ihana vinkki <3 kuulostaa todella hauskalta :) tätä voisikin kokeilla :)

Taas pääsin ihastelemaan tuota mahtavaa lasikuistia... <3

kotimeidän kirjoitti...

Kiitos loistavasta vinkistä! 😁

Johanna kirjoitti...

Teillä on kyllä niin ihanan tunnelmallinen koko talo <3

Annukka kirjoitti...

Piti oikein pariin kertaan tarkistaa, että lukiko otsikossa todellakin "porkkanankukkia". En ole sellaisista koskaan kuullutkaan, enkä varsinkaan muista nähneeni porkkanoiden jatkeena muuta kuin noita vihreitä lehtiä. Mutta kuulosti niin hauskalta (ja halvalta) kokeilulta, että pakkohan se on tänään pätkiä porkkanat ja laittaa kukkatesti työn alle. Kiitti vinkistä :). Tällaiset on just kivoja.

Heli - Valkoista Harmoniaa kirjoitti...

Kuulostaapa hauskalta idealta, täytyy napata talteen! :)

Niin kaunista on kuistillanne! <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos Seija, tämä oli kyllä tosi hauska vinkki itsellenikin ja näitähänn on tosi helppoa kasvattaa. Toivottavasti onnistun saamaan siihen kukkiakin ;)

Ihanaa iltaa <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Eipä kestä kotimeidän, tämä oli tosi hauska juttu :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Voi kiitos ihana Johanna <3 Hauskaa iltaa!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Eipä kestä Annukka, kivaa kun kokeilet sinäkin :) Yritin googlettaa porkkanankukkia ja kyllä sieltä löytyi jonkinlaisia valkoisia kukkia, saapas nähdä onnistuuko!
Ilmoita sitten miten teillä kävi :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos Heli, nappaa ihmeessä idea :) Meillä lapsetkin on aika innostuineita tästä, iloista viikon jatkoa <3

Sommarbacka fi kirjoitti...

Oi, olipa hauska idea, en ole ennen kuullutkaan sellaisesta. Innolla odotan kuvia kukista. Niin ihana tuo teidän lasikuisti, oikea unelma <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Tosi hauska idea Sommarbacka, toivotaan vaan että tämä toimii ;) En minäkään ollut kuullut porkkanankukista ennen, mutta hauskaahan tätä on kokeilla!