tiistai 14. toukokuuta 2013

Kekseliäs jäädykekakku

Vielä yksi juttu viikonlopulta ;)  Kerroinkin aikaisemmin että vanhempani ja siskoni olivat meillä juhlistamassa äitienpäivää ja olin luvannut tehdä tarjottavat kahvipöytään. Halusin kokeilla jotain muuta kuin perinteistä kermakakkua ja siitä se ajatus sitten lähti... tuloksena sitruunainen jäädykekakku ( muokattu Leila Lindholmin kirjasta " Leilan parhaat ruokaohjeet ") 
Sitruunan raastettu kuori toi kivaa kirpeyttä kakkuun.
Valkuaiset vaahtoutuvat hyvää vauhtia...
Lopuksi vielä koristelin kakun Bastogne keksin muruilla.  Siskoni vinkistä kokeilin näitä ihania keksejä Digestive keksien sijaan, niissä onkin kivan mausteinen maku. Kekseistä taisi tulla uudet suosikkini, sopivat varmasti huippu hyvin myös juustokakkujen pohjiksi.


Sitruunainen jäädykekkakku

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 pestyn sitruunan kuori
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
200g café au LU Bastogne keksejä

1. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja raastettu sitruunankuori vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele seokseen.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne varovasti seokseen.
5. Murskaa keksit muovipussissa ja laita murut vuorotellen juustoseoksen kanssa kuivakakkuvuokaan.
6. Pakasta kakkua vähintään muutama tunti, tai yön yli kuten minä

Kakun voi pakastaa tietenkin toisenlaisiinkin kulhoihin tai vuokiin mutta tällaisessa kuivakakku vuoassa se toimi tosi hienosti. Kakun sai kipattua ulos laittamalla tarjoilulautasen kakun alle ja valuttamalla hetken kuumaa vettä vuoan reunoille. ( Tämä hetki tosin tuntui ikuisuudelta kun siinä jännitimme joudummeko lusikoimaan sen suoraan vuoasta )!

10 kommenttia:

Seija kirjoitti...

Kiitos ohjeesta,tätä kyllä teen joskus :-)

nuo keksit on kyllä todella hyviä,tykkään :-)

Mukavaa päivää! :-)

Susanna Tamminen kirjoitti...

Eipä kestä Seija :) Kiva jos kokeilet, mulle tuli mieleen että limekin voisi toimia hyvin sitruunan sijasta, sitä kokeilen kyllä seuraavaksi!

Christina kirjoitti...

Jo, de passar perfekt som cheesecakebotten. Har ett recept där det skall vara just de kexen. :)

Marikki kirjoitti...

Ah, nam!:) Kiitos ohjeesta, kokeillaan joskus:)
Oikein kivaa viikon jatkoa!:)

Susanna Tamminen kirjoitti...

Bastogne kexen var faktiskt jätte goda, måste nog testa och baka en cheesecake snart ;)

Susanna Tamminen kirjoitti...

Kiva Marikki :) Musta tämä vois toimia hyvin vähän jäätelönkin tapaan jos lusikoisia vain suoraan kulhoon! Nam nam, ja ihanaa viikkoa sinnekin :)

SatuMaria kirjoitti...

Ihana ohje ja helppo toteuttaakin, kiitos :)

Kamomilla kirjoitti...

Hurrjan hyvältä näyttää!!

Susanna Tamminen kirjoitti...

Joo se on huippu helppo SatuMaria :)

Susanna Tamminen kirjoitti...

Niin se olikin Camilla, apuuuaa :)