lauantai 8. kesäkuuta 2013

Katalonialaiset marengit

Suussa sulavia, sitkeitä, tahmeita, ihania marenkeja! 



Katalonialaiset marengit  ( alkuperäisen reseptin löydät täältä ).

7 munanvalkuaista
5 1/4 dl sokeria
puolen sitruunan mehu

100g suklaata tai vaihtoehtoisesti punaista karamelliväriä

Sekoita munanvalkuaiset, sokeri ja sitruunamehu kulhossa. Nosta kulho kattilan päälle jossa kieuhuvaa vettä ja vispaa aineksia vesihauteessa kunnes marenki on 60-65 astetta. ( itselläni ei ollut lämpömittaria, joten arviolta vispasin n. 5 min). Nosta sen jälkeen kulho pois vesihauteesta ja vispaa kunnes marenki on jäähtynyt. Jos haluat tehdä suklaisia marenkeja kääntele mukaan vielä varovasti sulanutta suklaata, tai värillisiä marenkeja varten lisää n. 10 tippaa karamelliväriä ja sekoita kunnes väri on tasainen.
Nosta lusikalla marenki nokareita leivinpaperille tai muffinssi vuokiin ja paista uunissa 130 asteessa n. tunnin. 

Maku oli kyllä hyvä ja koostumus ihanan sitkeä, mutta ovat kyllä sen verran makeita, että ei näitä niin montaa pysty syömään, edes minä ;)  Sopivat ihanasti vaikka koristeeksi!

Lisää marenki herkkuja ja niksejä kuinka täydellinen marenki valmistuu löytyy esimerkiksi täältä Valion sivuilta.

4 kommenttia:

Seija kirjoitti...

Oi mitä herkkua :-) Voi kun voisinkin tehdä näitä :-) En viitsi miehen kananmuna allergian vuoksi vaan alkaa kotona touhuilemaan :-D

Mukavaa lauantaita! :-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi miten syötävän hyvän näköisiä!!

Susanna Tamminen kirjoitti...

Voi no sitten ei varmaan kannata alkaa näitä tehdä Seija :) Tai sitten pidät ne vaan koristeena jossakin!

Susanna Tamminen kirjoitti...

Kiitos Pieni Lintu! Ihanaa lauantaita :)