sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Sommartider hej hej

Ihanaa herätä näihin kesäkuun päiviin kun aurinko paistaa jo täysillä vaikka kello on vasta... todella vähän ;) Vaikka nautin täysillä kuumasta ilmasta ulkona, harmittaa kun sisälläkin on niin kuuma. Varsinki yläkertamme on välillä kuin sauna! En tiedä onko parempi pitää ikkunoita auki vai peittää ne pimentävillä verhoilla kokonaan päiväksi jotta illalla olisi viileämpää....
Onneksi tyttöjen huoneen edustalla surraa päivisin viime kesänä hankkimamme ilmastointilaite ja se auttaa onneksi aika paljon. ( Olisikohan se ilmalämpöpumppu hankittava jossakin vaiheessa, onko teillä kokemuksia siitä )?





Meidän makuuhuoneessa ilmaa viilentää tuuletin, sille löytyi kiva paikka vanhan puulaatikon päältä. Samalla sain hyvän paikan kaikille sisusstuslehdilleni ;)

Leppoisaa sunnuntaita!

18 kommenttia:

Stella Vanilja kirjoitti...

Ihania makkari kuvia :-) kuumuus sisällä on kyllä tosi kurjaa. Meilläkin on hirveän kuuma, makuuhuonetta viilentää iso ilmastointilaite ja sehän sisustusta haittaa :-D

Mukavaa sunnuntaita♡

satunNainen Paula kirjoitti...

Kaunis, levollinen makkari!
Nihkeät yöt on vielä kamalampia kuin päivät! Päiviisin kiinni olevat sälekaihtimet torjuvat aika hyvin pahinta lämpöä (oman makkarin ikkunat kun ovat suoraan etelän suuntan).

Hanne kirjoitti...

Ihania kuvia, teillä näyttää tuuletinkin hyvältä=)

Meillä on yläkerta myös kesäisin ihan sauna. Mutta alakerta ainakin alkukesästä ihanan viileä, kiitos hirsien. Eristävät vissiin lämpiman ilman ulos=)

Toivottavasti ilmat jatkuu lämpimänä, uuneja ei voi lämmittää kattorempan takia ja jos oikein vettä sattaa niin menee sitten niin ikävän kostean kylmäksi tämä kämppä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Meillä yläkerta myös tosi kuuma, pidän päivisin kaihtimet ja pimennysverhot kiinni yleensä ja jos lämpötila on ulkona viileämpi kuin sisällä niin äkkiä ikkunat auki ja tuuletusta. :)

Kolmen Koti Rannikolla kirjoitti...

Voi kun tuo sinun penkki on niin kaunis!
Kivaa sunnuntaita Sinulle!

Anne kirjoitti...

Kauniita kuvia! Meillä on ilmalämpöpumppu ja ihan ykköslaite.Talvella lämmittää ja kesällä viilentää..Ei tiedä sisällä helteistä mitään. Voi kokkailla ja leipoa,uni maistuu..Mutta noissa pumpuissa on kuulemma paljon eroja..kannattaa laittaa laadukas kone.

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Taitaa olla yleinen ongelma Seija, mutta ei kait saa valittaa :) Joo ihan samaa mieltä, miksi ne ilmastointilaitteet on aina niin rumia!?

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos kiitos! Voi niin onkin, nihkeät yöt sinäpä sen sanoit ;)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Voi kiitos Hanne ;) Toivotaan että jatkuu, onhan tämä lämpö kaikin tavoin ihanampaa kuin kylmyys, kunhan vaan jotenkin saa sisällä olotilaa viilennettyä!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Niinhän se on Pieni Lintu, täytyy välillä oikein kyttäillä lämpötiloja ja heti kun ulkona vähänkin viilenee tai se osa talosta menee varjon puolelle niin ikkunat heti auki! :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos Pia, oikein ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita myös sinulle!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiva kuulla Anne! Olenkin joiltakin kavereilta kuullut että se toimii ihanasti kesällä kun sillä voi viilentää huoneet ja sitten talvella lämmittää ihanasti. Varmasti tuollainen on vielä joskus hankittava, tylsää kun nekin on monesti aika rumia laitteita ;)

Christina kirjoitti...

Hos oss är det också alltid jättevarmt, men solen lyser ju in då från tidig morgon till mitt i dagen.

Jenni / Keski[piste] kirjoitti...

Kuumaa kyllä riittää, itse olen pitänyt läpivetoa yläkerrassa, joka on aiempina kesinä ollut kuin sauna, mutta nyt pysynyt aika raikkaana (meillä oli siis ikkunaremppa talvella ja aiemmin ei voinut makkarin ikkunaa jättää auki päiväksi). Sälekaihtimet on kyllä aika hyvä viilentäjä kanssa, mutta itse en oikein tykkää pitää verhoja kiinni koko päivää.

Aurinkoista sunnuntaita!

Satu kirjoitti...

Suosittelen pumppua. Kesäisin se on ihana viilentäjä, talvella lämmitämme sillä ja takalla.

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Det där låter nog bekant Christina :) Hoppas du har haft en fin söndag :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Ihan totta Jenni, ristivetoa mekin harrastetaan se on hyvä! Ei oo tosiaan kivaa pitää verhoja kiinni koko päivää, onneksi meillä on vain makuuhuoneet ylhäällä niin ei haittaa vaikka päivisin verhot olisivatkin joskus kiinni... :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Se kuulostaa hyvältä Satu, talvellakin varmasti säästäisi huimasti lämpökustannuksissa jos olisi tuo pumppu! :)