sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Leikkimökki

Meillä on viikonloppuna vietetty myös leikkimökin avajaisia, aivan mahtavaa! Fredrik on monet tunnit viettänyt tuolla hioten lattioita, maalaten seiniä ja kalusteita jotta se saataisiin valmiiksi lasten syntymäpäiväksi. Nyt vanha luhtiaitta on saanut aivan uuden elämän leikkimökkinä :)



Nauha leikattiin ja skoolattiin Hello Kitty mehulla!





Seinät on maalattu valkoisiksi ja lattia käsitelty hiomisen jälkeen rautasulfaatilla jotta siihen saadaan vanhanajan harmaa pinta.








Lapset tulevat viettämään varmasti paljon iloisia hetkiä tuolla leikkien :) Hauskaa leikkimökissä on myös se, että suurin osa huonekaluista ja tavaroista on kirppis löytöjä, omista ja sukulaiset kätköistä löytyneitä, jotka on maalattu sopimaan tuohon leikkimökin puna-valko-harmaaseen teemaan!


lauantai 29. kesäkuuta 2013

2 + 3 = juhlaviikonloppu

Onnea rakkaat Molly ja Maija! Ajatella, että tytöt ovat jo 2 ja 3 vuotta :) Heillä onkin ikäeroa vain vuosi ja yksi päivä, muistan kun me niin jännitimme tuleeko heille samat syntymäpäivät! Voi olla, että ainakin sitten vanhemmalla iällä ovat iloisia siitä, että saivat ihan omat päivät. Eilen juhlimme synttäreitä vanhempieni ja siskoni perheen kanssa ja tälle päivälle sekä huomisellekin on luvassa lisää vieraita joten puuhaa riittää. Ilmakin muuttui päivän mittaan niin kauniiksi, että päätimme pitää juhlat ulkona paviljongissa.








Ripustin näitä ihania riisipaperi valaisimia kattoon ja kiinnitin Kaunis Coto puodista ostamiani perhosia niihin liitelemään. Niistä tulikin tosi kivat, nehän voisikin jättää tuohon vaikka koko kesäksi :)







Äitini tekee ihanaa savukala voilepäkakkua ja oli tuonut sitä mukanaan! Tästä ainakin aikuiset taistelivat viimeiseen palaan asti...


 siskoni oli tehnyt suloisia mansikkamuffinsseja, kiitos!




Tähän sopisi kai hyvin sanonta väsyneenä, mutta onnellisena! Ja nyt järjestelemään kaksivuotisjuhlia ;)

Iloista päivää teille kaikille!



torstai 27. kesäkuuta 2013

Juhlavalmisteluja

Täällä on jo juhlavalmistelut täydessä vauhdissa :) Molly täyttää huomenna 3v ja Maija sitten lauantaina 2v. Sukulaisia ja ystäviä tulee käymään meillä koko viikonlopun ajan, joten olen tässä koko aamun leiponut kakkuja ja muffinsseja... Fredrik on tehnyt tyttöjen kanssa erilaisia eläimiä tuollaisista taikuri-ilmapalloista, tosi hauskoja muuten!



Eilen kävin myös siskoni luona juttelemassa heidän elokuisista häistään jossa olen kaasona, jee! Saatiinkin paljon asioita selvitetyksi varsinkin kun sulhasen bestman, joka asuu paljon kauempana, oli paikalla ideoimassa ohjelmia :)



Suklaan ja focaccia leivän voimin jaksettiin suunnitella ja ideoida myöhälle iltaan asti! Aika jännää, mutta samalla ihanaa tämä kaasona oleminen. Häistä tulee varmasti ihanat ja näette täältä sitten vilauksia sieltä elokuussa.

Sateen ja ukkosen keskeltä toivottelenkin teille leppoisaa päivää! Nyt takaisin koristelu ja leivontapuuhiin :)

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Haastavia kysymyksiä ;)

Sain jokunen aika sitten haasteen Kaikkea Kodista blogista, kiitos Koo :) Siellä olikin iso määrä kysymyksiä joihin koitan nyt vastata... Laitan teille tähän pari yksityiskohtaa keittiöstämme niin on kivempaa luettavaa!
Jääkaapin oven kahvana toimii vanha avain!
Keittiön laatikostoissa löytyy nämä hauskat pyöreät vetimet!

Kysymyksiin siis:

1. Mikä oli ensimmäinen itse ostamasi huonekalu?
Taisi olla tämä sohva joka meillä on vieläkin käytössä, nyt makuuhuoneessamme.

2. Minkälaisesta kodista haaveilit silloin kun muutit omillesi?
Ensimmäinen asunto jonka ostin oli sillä hetkellä kyllä oikein ihana. Pienen kerrostalon ylin kerros, avaruutta ja viistot katot ja keittiössä kattoikkuna :) Ensimmäiseksi muuttaessani sinne maalasin melkein kaikki seinät uusiksi, se maalaaminen oli vain niin kivaa ja olihan se oma asunto!
3. Oletko kadehtinut jonkun toisen kotia?
En ole kadehtinut, mutta olen ihastellut ja löytänyt omaankin kotiin ideoita monista kodeista :)
4. Minkäväriset seinät pitää olla?
Kyllä se vaaleus viehättää, mutta löytyy myös kivoja kuviollisia tapetteja jolla saa piristystä. 
5. Entä katon?
Valkoinen katto on mielestäni ihana, lisää tilan avaruutta ja tuo raikkautta huoneeseen.
6. Tai lattian?
Meillä on leveät lankkulattiat joihin olenkin tosi ihastunut. Ne ovat nyt tummanruskeat, yläkerrassa löytyy kyllä parissa huoneessa ihanat harmaaksi maalatut lattiat. Oikeastaan tuo harmaa tai valkoinen lankkulattia olisi kyllä suosikkini!
7. Jos saisit ihan minkälaisen sängyn vain, minkälainen se olisi?
No olisihan se sellainen iso pylvässänky lepattavilla valkoisilla verhoilla ;)
8. Mitä ruokalajia keittiösi muistuttaa?
Hmm, tuo oli aika vaikea. Sanotaa vaikka sellaista rouheaa itseleivottua maalaisleipää.. Tästä voitte vaikka päätellä itse osuinko oikeaan ;)
9. Onnistunein tuunaaminen jos sellainen on? Jos ei niin ehkä mahtavin kirppislöytö?
Ehkä yksi onnistuneimpia on tämä diakuva lamppu jonka Fredrik on tehnyt. Siihen on otettu kuvia meidän kodin eri yksityiskohdista, kuvat on tulostettu kalvolle ja laitettu vanhoihin diakuvien kehyksiin. 
10. Upeinta olisi jos ikkunoista näkyisi... mitä?
Upeaa on, että näen tässä keittiössä istuskellessani meidän pihan, kaikkine puineen, kasveineen, ulkorakennuksineen sekä lasten lelut ympäri pihaa!
11. Haaveiden kodissasi... saat jatkaa itse.
Olisi vielä ulkosauna :)

Hui, olipas siinä monta asiaa, tuntikin tässä vierähti kivasti... Toivottavasti jaksoitte lukea ja opitte ehkä jotain uutta minusta!

Tämän haasteen saa ottaa vastaan ihan kuka vain teistä ihanista bloggaajista, leppoisaa päivää!




tiistai 25. kesäkuuta 2013

Underbara böcker

Sain sitten ihanan tuliaisen Fredrikiltä kun hän palasi työmatkaltaan pari viikkoa sitten, taitaa tuntea minut aika hyvin :) Ruotsissa erittäin suositun bloggaajan UnderbaraClaran lifestyle kirjan. Ihana sekoitus sisustamista, tee se itse ideoita ja reseptejä. Tästä pääsette katsomaan hänen blogiaan!


Viime viikolla tein myös pari kivaa kirjalöytöä kun olimme lasten kanssa kirjastossa käymässä. Täytyy tosiaan muistaa lainata itsellekin jotain kun ollaan siellä käymässä :) Onko teilläkin tapana käydä kirjastossa? 
Romuromanttinen sisustuskirja sisälsi aivan ihania ideoita ja niin kauniita kuvia. (Tuossahan on juuri noita posliinieristimiäkin joita me käytimme verhonpidikkeinä kuistilla, isompina versioina sopivat ihanasti kynttilöille)!

Vanhan talon uusi elämä kirjasta löytyi vaikka mitä ihanaa ja mielenkiintoista! Kauniita sisustusideoita sekä hyödyllisiä vinkkejä vanhassa talossa asumiseen.

Olisiko teillä vinkkejä muista ihanista kirjoista?


maanantai 24. kesäkuuta 2013

Jäätynyt juoma

Tuli tässä vielä mieleen yksi juhannus kommellus ;) Olimme aattona menossa muutamien kavereiden kanssa piknikille ja siinä pakatessamme ruokia ja tavaroita muistui mieleen, että meillähän on kaapissa pullo alkoholitonta valkkaria... sopii hyvin sillä olimmehan muutenkin menossa sinne autolla ja olisihan se kivaa juhlistaa juhannus piknikkiä edes hieman viiniltä maistuvalla juomalla :) Pistimme pullon nopeaan jäähdytykseen pakasteeseen siksi aikaa kun pakkasimme tavarat ja lapset autoon ja sitten vain kaasuteltiinkin puistoon.... niin, voitte varmaan arvata minne se pullo jäi ;) Siellä me sitten kuivin suin istuskeltiin ja aloin jo haaveilla lasten pillimehusta!

Kotiin tultuamme ryntäsin pakasteelle odottaen, että pullo on räjähtänyt ja meillä on viiniä joka puolella. Onneksi korkki oli antanut periksi ja juoma ei ollut kerennyt sen pidemmälle!


Pääsimme onneksi sitten myöhemmin vielä skoolaamaan oikein kunnon kuohuvalla :)




Ihanaa kun on näin aurinkoista ja valoisaa, vaikka nyt tosin olisin toivonut edes hetken pimeämpää jotta olisin nähnyt miltä nämä paviljonkiin ripustetut aurinkokenno valaisimet näyttävät!

Iloista maanantaita kaikille!