tiistai 30. heinäkuuta 2013

Maalla lehdessä 5/2013

Viimeinkin sain käteeni uusimman Maalla lehden numeron :) Tuntuu aika jännältä ja samalla ihanalta nähdä kuvia kodistamme lehden sivuilla. Viime kesänä vietimme hurjan hauskan päivän Camilla Hynysen kanssa kun hän oli tekemässä reportaasia kodistamme! Tässä Camillan ottamia kuvia meiltä, lisää löytyy Maalla lehdestä sekä Camillan blogista I Lilla Kamomillas Villa. Käykää katsomassa myös hänen yrityksensä Createllan sivuilla hurmaavia kuvia meistä ja muualta! 







Yllä olevat kuvat keittiöstämme. Viinipullotelineen on avopuolisoni tehnyt vanhasta hirrestä ja ikkunalampun erään vanhan puretun ladon peltikatosta :)




















Kiitos vielä Camilla ikumuistoisesta päivästä!


maanantai 29. heinäkuuta 2013

Terveisiä kanalasta

Pihallamme on muutama vanhempi ulkorakennus ja yksi niistä on aikoinaan toiminut pienenä kanalana :) Sieltä seinältä löytyikin aika hauska vanha koulutaulu kanojen anatomiasta! Toin sen lasikuistille jotta saataisiin tarkastella sitä hieman lähemmin. Oliskohan tuo mahdollisesti sen paikka jatkossakin....?





Pitäisiköhän meidänkin hankkia kanoja ja kukko... en tosin ole niin innostunut heräämään kukonlaulun aikaan joka aamu, aamuherättäjät meiltä löytyy jo aivan omasta takaa.
Fredrik tuossa juuri totesikin, että tämä koko talohan on jo aikamoinen kanala ;) Taidamme siis tyytyä kanoihin vain näin koulutaulun muodossa!

Iloista alkavaa viikkoa!

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

A piece of cake?

Eräs ystäväperheemme oli viikolla käymässä meillä ja lapset saivat heiltä lahjaksi ihania itsetehtyjä leivoksia! Leikkimökkiin täytyikin heti järjestää mehukekkerit.




Nämä kakkupalat ja muffinssit ovat ystäväperheen äidin tekemiä ja näyttävät niin herkullisilta, että olisi melkein tehnyt mieli maistaa ( lapset taisivatkin maistaa ) ;)



Voi kun osaisi itsekkin tehdä kaikkea tällaista! Täytyy myöntää, että kaikessa ompelemiseen, kutomiseen tai vaikka virkkaamiseen liittyvässä olen aika surkea... Bravuurini on lähinnä sivuverhojen ompeleminen, mutta onneksi on ystäviä ja sukulaisia jotka sitten osaavat nämä ompelu- ja neulomishommat paremmin :)

Pysyykö teillä puikot tai neulat hyvin käsissä, tai käykö niinkuin minulla, että sen jälkeen tarvitaan lähinna laastareita ?  ;)


perjantai 26. heinäkuuta 2013

DIY sivupöytä

On mulla sitten kiltti ja ihana avopuoliso! Jälleen hän ryhtyi toteuttamaan yhtä päähänpistoani... Tässä siitä vanhasta pienestä ovesta jonka löysin varastostamme on valmistumassa sivupöytä :)


Putsausta ja vanhan maalipinnan siistimistä...
Vanhoista heinäseipäistä tulee jalat...
Pöytä mitoitettiin samalle korkeudelle keittiön ikkunalautojen kanssa...




Ja siinä se nyt on, ihana. Kiitos rakas!

Pöydästä tuli kivan kokoinen ja helposti liikuteltava, tästähän tulee varmasti oikein monitoimi huonekalu, sopii melkein minne vaan!

Iloista perjantaita!

torstai 25. heinäkuuta 2013

Vastauksia

Sain jokin aika sitten kahdelta ihanalta blogilta Sadun Miss Bubble´s lifestyleltä sekä Seija Stella Vaniljalta hauskan haasteen! Vastailenpa tässä heidän antamiin kysymyksiin, ehkä niistä löytyy taas jotain uutta minusta ;)

Kukat viihtyvät leikkimökin rappusissa!


1. Kaupunkiloma vai rantaloma? Perustelut.
Ennen olisi kallistunut kaupunkiloman puolelle, rakastan Italiaa ja kaikkia niitä ihania kaupunkeja siellä. Tosin ei rannoissakaan mitään vikaa ole... ja nyt kun meillä on lapsia kallistun rantalomien puolelle jo senkin takia, että lapset viihtyisivät varmasti paremmin rantalomalla :)

2. Paras asia, joka sinulle on tapahtunut viime aikoina?
Tulee mieleen ihan näinkin arkipäiväinen asia kun se, että olemme saaneet tänä kesänä viettää paljon aikaa yhdessä koko perheen voimin. Tällä jaksaa taas koko syksyn ja talven kun on töitä ja päväkotia ohjelmassa!

3. Paras kesäherkkusi ja mahdollinen resepti?
Laittelen tänne blogiini aika paljon reseptejä, tykkään kovasti leipomisesta. Olette ehkä huomanneet, että olen aika suklaahullu ja suosikkini onkin mutakakku. Kesällä kakun kruunaa vielä tuoreet mansikat tai vadelmat kermavaahdon kera.

4. Kesäperinteesi?
Käymme joka kesä useasti vanhempieni mökillä, siellä on niin ihanaa ja pääsee todella rentoutumaan merenrannalla!

5. Paras viimeisin sisustusostoksesi?
Viimeisin hankintani on uudet tapetit leikkihuoneeseen, niitä en ole vielä teille näyttänytkään... katsotaan milloin kerkeämme ryhtyä tapetointi puuhiin ;)

6. Millainen on unelmiesi asuinympäristö?
Taidan kyllä asua unelmieni asuinympäristössä :) Tuntuu, että asumme ihan maalla, vaikka keskustaan on vain n. 10 min ajomatkan päässä. Oma piha on lisäksi ihanan suuri ja sopivan suojainen lapsienkin leikkeihin.

7. Suomen kielen kaunein sana?
On kyllä ihanaa kuulla lasten sanovan äitiiiiii :)

8. Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on tai oli?
Kesäksi oli tosiaan kertynyt kaikenlaisia suunnitelmia. Piti matkustaa, olla vain yhdessä tekemättä mitään, mökkeillä, rakentaa leikkimökki sekä viedä loppuun tai aloittaa muutamia muitakin rakennusprojekteja! Huh, olemme noista onneksi aika monta jo toteuttaneetkin, mutta osa saa jäädä suosiolla vaikka ensi kesään. Priorisoidaan nyt tätä yhdessä oloa ja mökkeilyä ja siinä sivussa voisi tehdä vähän noita pihahommiakin ;)

9. Paras vuodenaika?
Tykkään syksystä tosi paljon. Silloin sytytellään kynttilöitä ja tunnelmoidaan takkatulen ääressä... ja kun joulu lähenee ja ensilumi sataa maahan olen aivan fiiliksissä! Onkohan kukaan muu mun kanssa samoilla linjoilla?!

10. Mikä saa sinut onnelliseksi?
Avopuolisoni ja lapset!


Lähetänpä nämä kivat kysymykset seuraaville blogeille:

Punainen talo maalla
Kotila
Uutta Vanhaa Lainattua
Maalaisunelmaa
Keloranta


Yes! Krassien kasvatus ihan siemenestä onnistui vaikka en mikään viherpeukalo olekkaan!


Värikästä päivää!

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tuulinen päivä

Viime päivinä on ollut suorastaan syksyiset tunnelmat! Lämpötila huidellut 12 asteen ympärillä ja tuullut niin, että puut melkein kaatuvat.




Tällaiset tuuliset päivät täytyy ehdottomasti hyödyntää ja mikäs sen parempaa kuin lennättää leijaa! Lähdettiin lasten kanssa läheisen koulun urheilukentälle, siellä olikin ihanasti tilaa leijan lennättämiseen. 





Hrrrrr, onpa kylmä ;) Terveisiä huppu jengiltä ;)

tiistai 23. heinäkuuta 2013

New York blueberry cheesecake

Viikonloppuna meillä kävi vierailulla Fredrikin kouluajan ystäviä. Kivaa kun "pojat" saivat tavata vanhassa kaveriporukassa, sitä ei niin usein tapahdukkaan kun kaikki asuvat eri kaupungeissa. Toki osalla oli perhekin mukana joten vauhtia riitti myös lapsille ;)
Tarjottavana oli mm. tämä mustikkainen juustokakku!


 Kakku ei voi olla huono jos siihen tulee valkosuklaata :)






New York blueberry cheesecake

Keksipohja

300g digestive keksejä ( itse käytin puolet Bastogne keksejä )
150g voita

Juustokakku täyte

600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl turkkilaista jogurttia ( rahkakin käy )
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl vispikermaa
200g valkosuklaata
1 1/2 dl mustikoita

1. Hienonna keksit tehosekoittimessa ( tai pakastepussin päällä hyppimällä kuten me ) ja lisää sulaneen voin joukkoon. Painele keksiseos irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle n. 24 cm halkaisijaltaan.
2. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa n. 10 minuuttia ja anna jäähtyä hieman.
3. Vispaa tuorejuusto sekä  rahka/turkkilainen jogurtti kulhossa sileäksi taikinaksi.
4. Lisää sokeri, vaniljasokeri sekä maissitärkkelys.
5. Lisää munat yksi kerrallaan taikinaan ja lopuksi vispikerma.
6. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää taikinaan mukaan.
7. Kaada taikina keksipohjan päälle ja ripottele pinnalle mustikoita.
8. Paista kakkua uunin keskiosassa n. 40 min. Laita alumiinifolio kakun päälle jos alkaa tummumaan liikaa.
9. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa jälkilämmössä vielä n. 30 minuuttia

Kakun voi hyvin valmistaa jo päivää ennen tarjoilua. Tarjoillaan mielellään kylmänä suoraan jääkaapista.
(Alkuperäinen resepti löytyy täältä. )

Toivottelenkin kaikille oikein ihanaa päivää täältä tuulen keskeltä! Voi että kun tuntuu jos syksyltä, miten se voi olla mahdollista heinäkuussa?!