keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Suklaakeksejä, olkaapa hyvät!





Tässä resepti jos haluatte kokeilla! Leila Lindholmin alkuperäisen löydätte täältä.

Leilan Chocolate chip cookies

125g voita tai margariinia
1 dl sokeria ( itse tein ohjeen kaksinkertaisena jolloin käytin 1 dl sokeria ja 1 dl fariinisokeria )
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100g suklaata
1 limen kuori  ( limettimehu toimii myös, n. 2-3 tl)

1. Sekoita hieman pehmennyt voi ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna.
2. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, kaurahiutaleet sekä suola toisessa kulhossa ja lisää taikinaan.
3. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää se lopuksi taikinaan limen kuoren ( tai mehun ) kanssa.
4. Pyöritä taikina rullalle, kääri kelmuun ja laita kylmään hetkeksi ( pakastin n. 30 min)
5. Leikkaa rullasta n. 1 cm paksuisia keksejä, laita leivinpaperille ja uuniin 180 astetta n. 10 min


Maukasta keskiviikkoa ;)

7 kommenttia:

Kertu kirjoitti...

Oi ihanaa, just yks päivä haaveilin kotitekoisista suklaakekseistä. Pitää napata ohje talteen.:)

Hanne kirjoitti...

Joo sait ylipuhuttua, suklaakeksit maistuu aina 8)

Hanne kirjoitti...

Joo sait ylipuhuttua, suklaakeksit maistuu aina 8)

Susanna Tamminen kirjoitti...

Kertu: Kannattaa kyllä kokeilla ja olivat tosi helppoja tehdä. Vinkiksi voin kertoa, että jos ei jaksa pakastella taikinaa niin olen tehnyt näitä ihan siten, että otan lusikalla suoraan kulhosta nokareita leivinpaperille ja heti uuniin. Muoto voi olla vähän sitä sun tätä, mutta maistuu hyvälle :)

Susanna Tamminen kirjoitti...

Hyvä Hanne, saat nämä viimeiset kaksi keksiä ;)
Mun tupla taikinasta tehdyt keksit kestivät meillä peräti vuorokauden..... No, puolustukseksi meillä kävi kyllä joitakin kahvivieraita joten en ihan itse ahminut kaikkia!

Anonyymi kirjoitti...

Oooom nom nom :) / Piia

Susanna Tamminen kirjoitti...

Kiitos Piia :)