torstai 23. toukokuuta 2013

Strangers in the night

Nyt tuli kyllä kokeiltua sellaista herkkua, että pakko laittaa ohje heti tännekin :) Minulla on kirja Strömsö, parhaat palat ja siellä on kivojen " tee se itse" juttujen lisäksi paljon ihania reseptejä! Päätin tehdä lämpimiä voileipiä nimeltä Strangers in the night, nämä leivät eivät varmasti jää meillä vieraiksi... Tässä vinkki jos mietitte mitä söisi viikonloppuna ;)

Levitä valitsemasi leipäviipaleiden päälle Dijon sinappia ( tämä hunajainen versio sopi tosi hyvin ).
Leikkaa tomaatit ja mozzarellajuusto viipaileksi ja levitä sinapilla voideltujen leipien päälle. Halutessasi voit ripotella päälle punasipulia ( itse en halunnut ) ja lopuksi juustoraastetta esim. västerbottensostia. Reseptissä sanottiin, että bassillika tulisi laittaa leiville ennen uuniin menoa, mutta itse halusin laittaa ne leivälle vasta myöhemmin kun ovat jo tulleet uunista.

Paistetaan 200-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa. Laita päälle parmankinkkuviipaleet ja ranskankermaa nokareina sekä hiukan oliiviöljyä ( + basillika ). Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Leivät voi nauttia vaikka ulkona kauniissa auringonpaisteessa :)

Tässä vielä ainekset:
leipää
dijonsinappia ( hunajaista )
mozzarellajuustoa
tomaattia
punasipulia
tuoretta basillikaa
helposti sulavaa juustoa
parmankinkkua
ranskankermaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Maukkaita hetkiä leipien parissa!

8 kommenttia:

Stella Vanilja kirjoitti...

Todellinen herkku resepti! :-) Ehdottomasti täytyy tehdä :-)

Iloista päivää! <3

SatuKoo kirjoitti...

Toi on hyvää, oon joskus makustellut tuollaista variaatiota ja oli varsinaista herkkua!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Niin onkin Seija, yllätti meidät iloisesti kun kun huomattiin että tämähän olikin tosi hyvää :) Iloista päivää sinne teillekin!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Joo nyt SatuMaria voisi melkein todeta, että meni ihan kuin Strömsössä ;) Tätähän voi helposti muokata mieleisekseen jos haluaa. Hauskaa päivää!

Pieni Lintu kirjoitti...

Näyttää hyvälle, itse en välitä sinapista tosin.. :)

Kauniit kuvat! <3

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Kiitos :) Itse en ole ennen pitänyt Dijon sinapista, mutta tuo hunaja versio oli kyllä tosi paljon parempaa. Varmasti toimivat ilmankin sinappia, ehkä jollakin kivalla tuorejuustolla...

Unknown kirjoitti...

Tätähän täytyy kokeilla, en ole lämpimiä voileipiä tehnytkään mozzarellasta :) Ja ne edellisen postauksen taulut olivat tooosi jeees!!!!

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Oi kiitos kiitos Riikka! Ja kannattaa ostaa heti pari pakettia mozzarellaa, sitä ei voi olla liikaa noissa :) Tauluista tuli tosiaan ihanat, sulla on hyvä maku Riikka, hih ;)