perjantai 8. helmikuuta 2013

Katoavat sconesit

Eilen meillä leivottiin taas :) Minä yritin keksiä viihdykettä iltapäivään ja lasten päiväunien jälkeen ryhdyimme tuumasta toimeen, mutta hmmm... mitähän leipoisi? Pakastin on jo täynnä porkkanakakkua ja mudcake näytti myös siellä vilahtavan, nyt täytyisi kokeilla jotain muuta, ja mielellään helppoa!

Päätin taas turvautua luotto leivontakirjaani, Leila Lindholmin "a piece of cake" kirjaan. Tuota kirjaa tulee selattua kuin parhainta sisustuskirjaa, sivutkin alkavat olla jo aivan täynnä jauhoja, kananmunia ja ties mitä.


Löysin kirjasta klassisen englantilaisten sconesien reseptin ja siitä mysli version. Oi kuinka ihanaa olisikaan lauantai aamuna syödä näitä aamupalaksi ja sen seuraksi kuppi kahvia tai teetä :) 


Tämä taitaa jäädä vain haaveeksi sillä ne mystisesti katoavat jonnekin heti kun käännän selkäni... taisin kuitenkin saada kiinni yhden itse teossa!


Leilan alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Mysliscones

6 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl mysliä
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
125 g kylmää voita
1 kananmuna
2 dl maitoa

1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen
2. Sekoita vehnäjauhot, suola, leivinjauhe, sokeri ja mysli kulhossa
3. Paloittele voi pieniksi paloiksi ja nypi se kuivin aineiden kanssa 
4. Vatkaa muna ja maito
5. Sekoita maitoseos kuivien aineiden kanssa taikinaksi
6. Taputtele taikina n. 3 cm paksuiseksi levyksi jauhoitetulle pöydälle ja leikkaa kolmion mallisia paloja tai ota pyöreällä muotilla taikinasta paloja. ( tai niinkuin minä, pyörittelin niistä sämpylän mallisia )
7. Voitele lopuksi munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ( auringonkukan siemeniä ) ja sokeria
8. Paista uunissa n. 10 min


Kirjassa oli myös vinkki, jos haluat niistä suklaa version, lisää taikinaan 100g rouhittua suklaata ja jätä mysli kokonaan pois. Jauhoja saa siinä tapauksessa olla 7 1/2 dl.


Hauskaa perjantaita!

Ei kommentteja: