tiistai 5. helmikuuta 2013

Muratit

Muratit ovat vallanneet keittiömme... Meillä ei näitä pitkään aikaan ole ollutkaan, mutta kun viikonloppuna käväisin Plantagenissa ja huomasin muratit innostuin taas niiden rönsyilevästä ulkomuodosta. Ne ovat jotenkin ihanan sekavan ja villin näköisiä, sopii meille!

Näillä murateilla oli jo valmiiksi tosi pitkät köynnökset, joten kokeilin ottaa yhden pitkän köynnöksen ja laittaa sen pieneen kirkkaaseen maljakkoon. Tästä tuli mielestäni niin kaunis, siro maljakko ja pitkä vihreä muratin köynnös joka aivan kuin valuu pöydälle.


7 kommenttia:

eilen tänään huomenna kirjoitti...

Tulipas kesäinen olo!

Susanna Tamminen kirjoitti...

Niin tulikin :) Kummasti kukat ja muut viherkasvit piristävät ja tuovat niin keväistä ja kesäistä tunnelmaa!

Satu kirjoitti...

Ai tosiaan, muratti! Laitoimme joitakin vuosia sitten kaikki huonekasvimme pois (siskolleni), kun minusta tuntui, että aivastelin ihan taukoamatta. Jatkuva niiskutus hävisi hyvin nopeasti ja vasta viimeisen vuoden aikana olen varovasti uskaltanut hankkia kaksi siitepölyallergiselle turvallista huonekasvia. Täytyypä seuraavalla Plantagen-reissulla napata mukaan murattikin.

Susanna Tamminen kirjoitti...

Voi ei, sehän oli tylsää. Onneksi olet löytänyt joitakin huonekasveja joita voitte pitää :) Kyllähän niistä tulee kivaa piristystä kotiin, mutta jatkuva niiskuttelu ei varmasti ole hauskaa! Ihastuin nyt tosiaan itsekin näihin muratteihin oikein kunnolla :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Susanna, tuohon muratin ksaan tulee melko nopeasti juuret, voit siis halutessasi leikata ruukkumurateista pistokkaita ja kohta sulla on monta ruukullista noita ihanuuksia :D.
Marja kommentoi :)

Anonyymi kirjoitti...

oksaan jopa , muoks!

Susanna Tamminen kirjoitti...

Oi kiitos Marja vinkistä, tuota en ollut ajatellutkaan :) Hyvä hyvä, nyt saankin lisää noita vaikka muihin huoneisiin! Hauskaa päivän jatkoa!