maanantai 15. huhtikuuta 2013

Bambu, vai onko?

Eilisissä kuvissa näkyi vilaukselta nämä oksat olohuoneen takanreunustalla. Halusin vaihteeksi kokeilla jotain erilaista juttua noihin H&M Homen pieniin maljakoihin. Löysin Plantagenista tällaisia bambun oksia ( saattavat ilmeisesti olla myös traakkipuun oksia, valitettavasti olen aika huono vihrepeukalo) ja nehän ovatkin tosi hauskat tuossa takan päällä. Valkoinen maljakko ja hieman rosoinen valkoinen takanpinta yhdistettynä vihreään piristää kivasti!Minulla ei tällaisia ole ennen ollutkaan. Tunteeko kukaan näitä paremmin, viihtyvätkö ihan maljakossa tai olisiko parempi istuttaa ne multaan?

Hauskaa alkavaa viikkoa! Viime yö olikin tosi myrskyinen ja sade ropisi kattoon oikein kunnolla, tämä tietää hyvää ainakin kevään etenemiselle. Kyllä meillä varmasti on kohta vihreää tuolla pihallakin :)

4 kommenttia:

Aino-Kaisa Leskinen kirjoitti...

Pikku bambun alut nuo ovat :)
Minulla on(kohta 5vuoden takaa)bambun oksat lasimaljassa. Se on kasvanut jo puolitoista metriseksi enkä enää haluaisi silyttää sitä, mutta en vaan raaski heittää sitä pois.
Bambut voi istuttaa myös multaan, mutta ne juurtuvat todella nopeasti ja jossain vaiheessa tarvitsevat lisää tilaa.Suosittelen vesimaljaa :)
Meillä oksa on vedessä ollut aina. Tarvitsee vain lämpimän ympäristön ja valoa. Vesi kannattaa vaihtaa parin viikon välein. Helppotoitoisia ovat :) heheh tulipas tekstiä :) Mutta toivottavasti näistä vinkeistä on jotakin iloa. Hyvää alkanutta viikkoa!

Susanna Tamminen kirjoitti...

Tuhannet kiitokset Aini-Kaisa näistä tiedoista ja vinkeistä :) Kuulostaa hyvältä että voivat viihtyä ihan vain vedessä noinkin kauan. Ehkä nämä minunkin ovat sitten puolitoista metrisiä joskus... Tällaiset helppohoitoiset kasvit sopivat meille hyvin!
Oikein hyvää alkanutta viikkoa myös sinne!

Minnuska kirjoitti...

...eikä ihan heti suutu, jos vesi pääseekin siellä maljassa loppumaan ;) nimimerkillä siitä useammankin kerran kokemusta, ja sama bambu aina vaan maljassa :)

Susanna Tamminen kirjoitti...

Oi kuulostaa siltä että tämä on nappivalinta! Tuo kasvien/kukkien kastelu ei ole mitenkään mun vahvin laji, mutta koitan nyt ainakin kerran viikossa muistaa sen tehdä... Hyvä jos bambu ei heti suutu vaikka vesi olisi vähissä :)